خانه » آموزش » 6 نکته برای عکاسی بهتر با گوشی‌های اندرویدی
Photos with Android Devices

6 نکته برای عکاسی بهتر با گوشی‌های اندرویدی

همین چند سال پیش بود که برای رفتن به مسافرت باید چیز هایی مثل: یک دوربین برای عکاسی از مناظر، یک دستگاه پخش MP3 برای گوش دادن به آهنگ مورد علاقه تان، یکسری کتاب و مجله برای خواندن و سرگرم شدن در طول مسیر و یا نقشه برای مسیر یابی تهیه می کردید. اما دیگر این شرایط تغییر کرده است. وتنها وجود یک اسمارتفون کافیست. در حال حاضر برای مسافرت رفتن لازم است چند دست لباس و کفش مناسب به همراه یک گوشی یا تبلت داشته باشید و خیالتان راحت است که گوشی هوشمند شما در طول سفر مراقب شما خواهد بود.

اخیرا عکاسی با دوربین گوشی های هوشمند خیلی محبوب شده است. و با دیدن مقاصد توریستی به راحتی می توان توریست هایی را دید که در حال گرفتن سلفی با دوربین اسمارتفون خود هستند. حتی اگر شما یک عکاس حرفه ایی باشید یا علاقه زیادی به عکاسی داشته باشید و یا نمی خواهید برای خرید یک دوربین حرفه ایی هزینه کنید، باید بگوئیم که امروزه دوربین گوشی های هوشمند دارای کیفیت بالایی هستند و می توانند نیاز های شما را در این زمینه برآورده کنند. و در بیشتر مواقع از عکس هایی که با دوربین گوشی خود گرفته اید راضی خواهید بود.

قبل از پرداختن به نکاتی که موجب گرفتن عکس بهتر می شود لازم است بدانید که در واقع، تلاش ها و ترفندهای شما برای گرفتن یک عکس خوب به تنهایی کافی نیست و داشتن عکسی با کیفیت مطلوب تا حد زیادی به سنسور دوبین و پردازشگر تصویر گوشی هوشمند شما بستگی دارد. اندروید دارای طیف وسیعی از دستگاه هایی با قیمت های 50 دلار تا 800 دلار است و اگر عکس های شما کیفیت دلخواه و نتیجه مطلوب را به همراه ندارد، علت اصلی وجود سنسور ضعیف و عدم توانایی پردازشگر تصویر گوشی است.

تا جاییکه می توانید از فلاش استفاده نکنید

noflash
noflash

درست است که چراغ قوه موجود در کنار دوبین برای بهتر گرفته شدن عکس ها طراحی شده است. اما استفاده درست از آن تنها در مکان های تاریک مناسب است و در سایر موارد به جای بهتر شدن عکس ها موجب خرابی و کمتر شدن کیفت آن ها می شود. بنابراین در مواقعی ایی که سوژه عکاسی شما نزدیک ست یا در مکان هایی که امکان انعاکس نور در سطوح اطراف وجود دارد اصلا از فلاش دوربین استفاده نکنید. در چنین شرایطی نور طبیعی محیط بهتر از فلاش دوربین است.

از زوم دیجیتال استفاده نکنید

optical and digital zoom
optical and digital zoom

در واقع بخش زوم تنها بخشی است که در دوربین گوشی های هوشمند هیچ وقت عمل کرد خوبی ندارد. دوربین تلفن های هوشمند دارای زوم دیجیتال هستند و تنها تعداد انگشت شماری از اسمارتفون ها مجهز به زوم اپتیکال می باشند. متاسفانه زوم دیجیتال کیفیت بسیار پایینی نسبت به زوم اپتیکال دارند. بنابراین اگر دوربین گوشی شما فاقد زوم اپتیکال است در هنگام عکاسی تا جای ممکن از زوم استفاده نکنید.

پیشنهاد ما برای کاربرانی که دوربینی با زوم دیجیتال دارند، استفاده از کراپ یا همان برش عکس است. یعنی به جای زوم کردن در حین عکاسی بهتر است که عکاسی بدون زوم انجام شود و سپس با برش و بزرگنمایی حاصل از آن به نتیجه دلخواه برسند. در این صورت تصویر حاصل دارای کیفیت بیشتری خواهد بود.

قانون یک سوم

قانون سوم تنها شامل عکاسی با اسمارتفون نمی شود. این قانون حتی در عکاسی با دوربین های DSLR هم مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس این قانون سوژه عکس باید یک سوم از فضای قاب (همانطور که در عکس زیر می بینید) را پوشش دهد. از طریق این تکنیک می توانید عکس های بهتر و زیباتری از سوژه مورد نظر خود تهیه کنید.

برای بهتر شدن عکس هایتان بهتر است که grids یا همان نرم افزار تبدیل شبکه در دوربین خود را فعال کنید. این شبکه ها به شما کمک خواهند کرد تا گوشی خود را در زاویه مناسب قرار دهید و همچنین به جلوگیری از کجی عکس ها و زوایای نامناسب کمک می کند. در عکس زیر موازی بودن خط های افقی شبکه با سطح آب و موازی بودنخط های عمودی با فانوس دریایی مانع از کجی و زاویه دار شدن عکس شده است. البته پس از گرفتن عکس ها، ویرایش را فراموش نکنید. ویرایش عکس همواره به بهتر شدن نتیجه عکاسی کمک می کند.

Photos with Android Devices

از تنظیمات دستی استفاده کنید

در حال حاضر برخی از گوشی های هوشمند دارای یک دفترچه راهنما برای استفاده بهتر از نرم افزار دوربین خود هستند. اما برای برخی دیگر از دوربین ها نیاز دارید تا از طریق Play Store تعدادی ابزار برای حالت های دستی دوربین دانلود و نصب کنید. در واقع تنظیمات دستی به شما این امکان را می دهد تا چیزهایی همانند تعادل نور سفید، تنظیمات OIS، سرعت شاتر را تنظیم کنید.

manualsettings
manual settings

علاوه بر این تنظیمات دستی موجب می شوند تا بتوانید با قرار دادن دوربین بر روی حالت های مختلف در هر شرایط نوری، عکس های خوب و مطلوبی بگیرید و میزان نور ورودی به دوربین را کنترل کنید. در ابتدا ممکن است استفاده از این تنظیمات کمی سخت و گیج کننده باشد اما به تدریج با استفاده از تنظیمات می توانید عکس های خوبی بگیرید.

عکس ها را ادیت کنید

img editor
img editor

در حال حاضر تعداد زیادی برنامه های کاربردی ویرایش عکس در Play Store برای کاربران وجود دارد. این برنامه ها تن های مختلفی از سفارشی سازی را دارا هستند و گزینه های زیادی را برای بهتر شدن عکس ها در اختیار شما  می گذارند. حتی در ویرایش عکس می توانید از فیلتر های مختلفی استفاده کنید. و گزینه هایی وجود دارد که امکان روی هم قرار دادن چند فیلتر بر روی هم و اضافه کردن استیکر و کارتون را در اختیار کاربر قرار می دهند.

همیشه لنز دوربین را تمیز کنید

keep-your-lens-clean
keep your lens clean

گوشی های هوشمند هر روز توسط کاربر مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین امکان کثیفی لنز دوربین به وسیله لکه ها، اثرانگشت و خطر خراش آن ها بسیار بالا است. در واقع لنز دوربین همواره در معرض آسیب و کثیفی قرار دارد. بنابراین بهتر است که قبل از عکاسی آن را تمیز کنید تا از میزان ورود نور کافی به دوربین و عدم تاری به خاطر وجود اثر انگشت بر روی آن مطمئن شوید.

امیدواریم که این نکات به بهتر شدن و بالارفتن کیفیت عکس های شما کمک کند.

منبع: droidviews

2 نظرها

  1. سلام:
    میشه یه اپ ادیت خوب وعالی عکس را معرفی کنید.باتشکر