اچ تی سی با کلی سروصدا آمده است. بالاخره این شرکت تایوانی همان اسمارتفونی که ما انتظار دیدنش را داشتیم، ارائه کرده است و در این پرچمدار جدید خبری از همان فجایع و مشکلاتی که در نسل های قبلی HTC One M8 و One M9 مخصوصا دوربین ها اتفاق افتاده بود، نیست. البته که هر دو گوشی فوق الذکر دارای طراحی محکم و خوبی بودند اما چند نقطه ضعف مانع از فروش و استقبال خوب از آن ها شد. اما اینطور که به نظر می رسد اسمارتفون HTC 10 شبیه به نسل های قبلی خود نیست. بنابراین تصمیم گرفتیم دوربین این گوشی هوشمند را با سایر اسمارتفون های پرچمدار جدید که دارای دوربین های قدرتمندی هستند مقایسه کنیم. در واقع می خواهیم دوربین گوشی اچ تی سی 10 را با دوربین گوشی های سامسونگ گلکسی S7، ال جی G5 و دوربین گوشی آیفون 6s پلاس را در عکاسی در نور کم مقایسه کنیم.
یکی از دلایلی که تصمیم گرفتیم تا عملکرد هر چهار دوربین را در نور کم مورد آزمون قرار دهیم این است که نور کم بهترین شرایطی است که می توان با آن توانایی بالقوه و عملکرد واقعی دوربین ها را به خوبی دید و شناسایی کرد. در حال حاضر هر تلفن مدرنی قابلیت گرفتن عکس های فوق العاده خوب و مطلوب را در نور کافی دارد و زمانی کیفیت و عملکرد دوربین با چالش واقعی روبر می شود که در هنگام عکاسی نور کافی وجود نداشته باشد. اما پیش از آنکه مقایسه اصلی را آغاز کنیم بد نیست اول نگاهی به ویژگی ها و مشخصات دوربین هر چهار گوشی هوشمند بیاندازیم و ببینیم این دوربین ها چه امکانات و قابلیت هایی دارند.
به طور فنی گوشی HTC 10 دارای بیشترین تعداد مگاپیکسل در بین دوربین گوشی های هوشمندی که با آن مقایسه می شود نیست. اما تعداد مگاپیکسل دلیل بر خوب یا بد بودن عملکرد یک دوربین نیست و آنچه که در عملکرد بهتر یک دوربین به بزرگی اندازه سنسور بستگی دارد بطوریکه هر چه سنسور بزرگ تر باشد نویز دیجیتال عکس کمتر و حساسیت به نور بیشتر است. در بین چهار دوربین اسمارتفونی که به مقایسه آن ها پرداخته ایم گوشی گلکسی S7 دارای گسترده ترین دیافراگم لنز است. یکی دیگر از فاکتور های مهم در عملکرد دوربین میزان نور دریافتی توسط دوربین است. به علاوه اینکه هر چهار دوربین به فناوری تثبیت کننده تصویر نوری مجهز هستند که این فناوری به دوربین اجازه می دهد تا دوربین در حین عکس برداری در معرض نور بیشتری قرار بگیرد و عملیات نوردهی خیلی بهتر انجام بگیرد. بنابراین دوربین اچ تی سی یک دوربین فراتر از سه دوربین دیگر نیست اما قابلیت هایی دارد که می تواند با سایر دوربین های موفق گوشی های هوشمند به رقابت بپردازد.
نکته:
توجه داشت باشید که تصاویری که در ادامه و در گالری ها در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد یک نمونه کوچک و کم حجم شده از تصاویر اصلی هستند. ما این تصاویر را به یک اندازه کوچک کرده ایم تا زودتر لود شوند و شما بتوانید به راحتی آن ها را ببینید.
صحنه اول: موزه
دقیقا زمانی که خورشید در حال غروب است توسط هر چهار دوربین از این منظره عکس برداری شده است و نور در حال کم شدن است. بنابراین همین لحاظه مناسب ترین موقعیت برای عکس برداری است. متاسفانه گوشی اچ تی سی 10 در صحنه اول عکس خوبی را ارائه نکرده است. همانطور که در تصویر می بینید عکس فاقد نوردهی کافی است و نتیجه کمی غیر طبیعی و تاریک است. به علاوه اینکه رنگ ها خیلی دقیق نیستند و تمایل به رنگ بنفش دارند. در این رقابیت گوشی آیفون 6S پلاس عکس خوبی را ارائه کرده است اما می توانست میزان نوردهی در این دوربین بیشتر باشد. در عکس حاصل از دوربین گلکسی S7 رنگ ها واقعی هستند و میزان نوردهی هم به اندازه کافی بوده اما سمت چپ موزه کمی تاریک است و زیادی سایه شده. به نظر می رسد بهترین عکس در این موقعیت را دوربین گوشی ال جی G5 ارائه کرده است. بطوریکه نوردهی به طور کامل صورت گرفته است و همه چیز در این عکس به دنیای واقعی خیلی نزدیک است.
دو برش از زوم صد در صد در هر چهار دوربین را در آلبوم زیر می بینید با وجود برش و مقایسه آن ها به راحتی می توان عملکرد دوربین ها را تحلیل کرد.
صحنه دوم: سایه
هوا در حال تاریک شدن است و چراغ ها در سطح شهر در حال روشن شدن هستند و نور چراغ ها با گرگ و میش هوا ترکیب شده است. در چنین شرایطی دوباره با هرچهار دوربین عکس گرفته شده است. عکاسی از این صحنه چندان برای گوشی هوشمند HTC 10 چالش برانگیز نبود. همانطور که در تصویر هم می بینید عکس حاصل از دوربین اچ تی سی خیلی پر زرق وبرق است و جزئیات زیادی دارد. البته که عکس به خاطر تنظیمات ISO بیشتر کمی روغنی به نظر می آیند اما با این حال کمی نویز دیجیتالی دارد و دانه دانه است. عکس حاصل از دوربین آیفون 6S پلاس هم خوب است. البته که جزئیات در این عکس خیلی شارپ نیستند اما تصویر طبیعی و خوب است. به نظر می رسد در این بخش تها دوربین گکسی S7 عملکرد بدی داشته است بطوریکه رنگ ها بهم ریخته هستند و خیلی اشباع شده اند و خبری از تعادل در رنگ سفید نیست. دوربین گوشی ال جی G5 رنگ ها را خیلی طبیعی ارائه کرده، دقت رنگ ها بالاست و جزئیات عکس زیاد است
در آلبوم زیر چند برش از زوم صد در صد چهار دوربین را می بینید.
صحنه سوم: عکس گروهی
عکس دسته جمعی در یک محیط کم نور موجب شد تا متوجه شویم که هر چهار دوربین دارای فلاش LED فوق العاده ایی هستند و هر چهار دوربین می دانند چه موقع باید از این فلاش استفاده کنند. خب نتیجه عکس دوربین گوشی اچ تی سی خیلی خوب است و رنگ ها خیلی خوب به تصویر کشیده شده اند. اما به خاطر تنظیمات ISO بعضی از جزئیات مشخص نیستند. تصویر حاصل از دوربین گوشی آیفون 6S پلاس به خصوص در پس زمینه خیلی تاریک است. رنگ ها در عکس دوربین گوشی گلکسیS7 تمایل به گرمی دارند که خیلی زیباست اما کمی کنتراست عکس بالا است. و در نهایت دوربین گوشی ال جی G5 عکس بسیار روشن با جزئیات فراوانی را ارائه کرده است.
در آلبوم زیر می توانید تصاویری از برش صد در صد عکس ها را ببینید.
صحنه چهارم: کلیسا
این عکس آخر شب گرفته شده است و نکته جالب در مورد این عکس ها این است که هر چهار دوربین در گرفتن این منظره عملکرد خوبی داشتند هر چهار عکس زیبا هستند و رنگ ها از دقت بالایی برخورداند و نوردهی به میزان کافی صورت گرفته است. تنها دوربین گوشی گلکسی s7 کمی اشباع شده است اما این اشباع بودن در حدی نیست که کیفیت عکس را خراب کند. در این بخش از عکس ها دوربین گوشی HTC 10 و LG G5 بالاترین امتیاز را در نمایش جزئیات و صحت رنگ ها سایه ها دریافت می کنند.
تصویر زیر یک برش از زوم صددرصد عکس های هر چهار دوربین است.
صحنه پنجم: باغچه
همانطور که قبلا هم گفتین دوربین اچ تی سی حساسیت بالایی دارد و همین امر باعث می شود تا نویز دیجیتالی عکس های این دوربین بیشتر شود. در این عکس به علت وجود ISO حجم زیادی از جزئیات پاک شده است اما نتیجه عکس اصلا بد نیست. عکس های حاصل از دوربین گوشی گلکسی S7 و آیفون 6S پلاس به واقعیت نزدیک تر هستند و به خاطر نوردهی کافی جزئیات هر دو عکس زیاد است. اما به هیچ وجه نمی توانیم بهتر بودن دوربین گوشی ال جی G5 را به نسبت سه دوربین دیگر انکار کنیم. این عکس پر از جزئیات است و رنگ ها خیلی به واقعیت نزدیک هستند. البته که نتیجه عکس دوربین گوشی ال جی G5 واقعا ما را تحت تاثیر قرار داد.
در آلبوم زیر می توانید چند برش از زوم صد درصد چهار عکس را ببینید.
صحنه ششم: دانشگاه
به علت وجود نور زیاد نتیجه در این صحنه در هر چهار دوربین خیلی به هم نزدیک است. از چند تفاوت در رنگ که بگذریم نتیجه هر چهار دوربین خوب و رضایت بخش است. هر چهار دوربین دارای حجم زیادی از جزئیات هستند و با زوم خیلی راحت می توان تزئینات روی ساختمان را دید. اما از بین چهار دوربین ال جی و اچ تی سی بهترین و طبیعی ترین عکس ها را ارائه کرده اند. البته دوربین گوشی گلکسی S7 هم اگر عکس را خیلی شارپ نمی کرد، می توانست ما را راضی کند.
در ادامه یک برش از زم صد در صد چهار عکس را می بینید.
صحنه هفتم: زیر درخت
اما عکس گرفتن در نور خیابان آخرین مرحله مقایسه هر چهار دوربین است. البته که نتیجه هر چهار دوربین برای ما رضایت بخش نیست. هر چهار دوربین در عکس خود جزئیات کمی دارند. اما در این بخش دوربین گوشی گلکسی S7 عملکرد بهتری به نسبت سه دوربین دیگر دارد. به نظر می رسد که دوربین سامسونگ نور بیشتری را به نسبت سایر دوربین ها جذب کرده است و این عکس از سه عکس دیگر جزئیات بیشتری دارد. البته سه عکس دیگر هم بد نیستند ولی منیجه خیلی خوب نشده است.
یک برش از زوم صد در صد چهار عکس را می بینید.
نتیجه گیری
حالا زمان آن فرا رسیده تا بر اساس مجموع امتیاز ها دوربین برتر را از بین چهار گوشی هوشمند پرچمدار را انتخاب کنیم. اما قبل از اعلام دوربین برتر لازم است که به اچ تی سی به خاطر ارائه یک دوربین خوب پس از سال ها تجربه نا موفق تبریک بگوئیم. چرا که در سال های گذشته گوشی های پرچمدار اچ تی سی دارای دوربین خوب در حدی که بتوان آن ها را با سایر دوربین گوشی های هوشمند پرچمدار مقایسه کرد نبودند. اما امسال شرایط تغییر کرده است و باید بگوئیم که اچ تی سی خیلی خوب از پس تغییرات بر آمده است.
می دانیم که از شنیدن نتیجه و انتخاب دوربین ال جی در این رقابت به عنوان دوربین برتر اصلا تعجب نمی کنید. همانطور که در عکس ها هم مشاهده کردید ال جی در همه بخش ها عملکرد فوق العاده ایی داشت و تنها با فشردن شاتر عکس های فوق العاده تمیز و با جزئیات فراوان را ارائه کرد.
دوربین گوشی گلکسی S7 هم پتانسیل بسیار بالایی دارد. ما نمی توانیم کیفیت خوب عکس های این دوربین را انکار کنیم. البته که این دوربین می تواند با پیشرفت بیشتری همراه باشد اگرچه که نرم افزار دوربین به اشباع کردن رنگ ها و کنتراست بالا تمایل دارد اما با این وجود دوربین S7 در عکاسی در نور کم خیلی خوب است.
مقام آخر کیفیت دوربین هم به گوشی آیفون 6S پلاس می رسد. اما اختلاف امتیاز بین این دوربین با سایر رقبا بسیار کم است بطوریکه می توان این تفاوت را نادیده گرفت. البته که دوربین گوشی آیفون سیکس اس پلاس همیشه سرعت بالایی دارد و کار کردن با آن بسیار راحت است بنابراین این دوربین گزینه مناسبی برای علاقمندان به عکاسی است.
منبع: phonearena
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم