اگر یکی از علاقهمندان به دنیای فناوری و پیگیر اخبار دنیای گوشیهای هوشمند باشید، بدون شک تاکنون برای یک بار هم که شده نام روت (Root) را شنیده اید و میدانید برخی از کاربران و توسعه دهندگان برای دسترسی به برخی قابلیتهای مخفی و از طرفی رها شدن از محدودیتهای اعمال شده توسط سازندگان پلتفرمهای موبایلی دستگاه خود را روت میکنند. آنروت
ما در این مطلب به طور مفصل مزیتهای روت کردن گوشی اندرویدی را بررسی کردیم و گفتیم که اپلیکیشنها و برنامههای زیادی برای افزایش سرعت و بالا رفتن عمر باطری طراحی و تولید شدهاند که اکثر آنها در دیوایس های روت شده قابل اجرا هستند. در سوی دیگر همانطور که میدانید سیستم عامل اندروید اوپن سورس است و امکان توسعه آن برای همه وجود دارد. برخی از توسعه دهندگان با دریافت سورس رامها اقدام به تغییراتی برای بهبود آنها میکنند که به آن کاستوم رام میگویند در این میان رامهای کاستوم CyanogenMod و LineageOS محبوبت خاصی حتی فراتر از رامهای اصلی دارد که برای نصب آن نیاز به روت بودن دیوایس اندرویدی است.
فارغ از ویژگیهای مذکور روت کردن موبایل اندرویدی معایبی هم دارد که به عنوان مثال دستگاهی که روت شده باشد شامل خدمات گارانتی نمیشود ولی امکان آنروت هست زمانی که نیاز به استفاده از خدمات گارانتی کردید آنروت کنید یا رام رسمی روی دیوایس فلش کنید با این ترفند که خالی از ریسک نیست میتوانید هم روت کنید هم از گارانتی استفاده کنید. همچنین اگر دستگاه شما روت است احتمالاً به دلایل امنیتی برنامههای موبایل بانک اجازه استفاده به شما نمیدهند. به هر حال هیچ ویژگی جدیدی بدون بها نیست و همین جهت برخی کاربران ترجیح میدهند سیستم عامل دستگاه خود را به شکل اولیه برگردانده یا همان آنروت کنند.
آنروت (Unroot) به زبان ساده همان بازگشتن به محدودیتهای اولیه در جهت نصب اپلیکیشن های کرک شده، پذیرفتن محدودهای اعمال شده و از طرفی بازگشت به خدمات گرانتی و امکان استفاده از اپلیکیشن های بانکی است. در حالی که روشهای مختلفی در جهت آنروت کردن وجود دارد که ما دو نمونه از آنها را در این مطلب مرور کردیم، شاید جالب باشد که بدانید با اعمال برخی تنظیمات ساده و به کارگیری از چند اپلیکیشن ساده، بدون نیاز به کامپیوتر و تجهیزات خاص هم میتوان گوشی اندرویدی را آنروت کرد.
4 روش آسان آنروت بدون نیاز به کامپیوتر
دریافت آپدیتهای OTA
آپدیتهای OTA همان آپدیتهایی هستند که شرکت سازنده ارائه کرده و گوشی شما به شما پیغام میدهد که آپدیت جدیدی آماده میباشد و به راحتی میتوانید آن را از خود گوشی دانلود کنید. برای بررسی این موضوع تنها کافیست به مسیر Settings > About Phones > Software updates رفته و گزینه Check for updates را انتخاب کنید. بعد از دانلود نیز با انتخاب گزینه نصب ”Install” میتوانید آن را در گوشی خود نصب کنید. توجه داشته باشید که برای آپدیت OTA گوشی خود، حتما باید ریکاوری رسمی بر روی گوشی شما نصب باشد؛ پس اگر اقدام به نصب ریکاوری کاستوم بر روی گوشی خود کردهاید، قبل از آپدیت OTA میبایست ریکاوری Stock گوشی خود را دانلود و بر روی گوشی خود فلش کنید.
استفاده از اپلیکیشن SupeSU
اپلیکیشن های مختلفی در جهت آنروت کردن سریع و بدون دردسر دستگاههای اندرویدی در گوگل پلی موجود است که یکی از آنها اپلیکیشن SuperSU میباشد. سهولت بکارگیری این برنامه سبب شده که افراد زیادی از آن برای Unroot اندروید استفاده کنند. برای آنروت کردن گوشی کافیست که پس از نصب برنامه SupeSU وارد تب Settings شوید و سپس گزینه Full Unroot را انتخاب کنید. در مرحله نهایی تنها کافیست گزینه Continue را انتخاب کرده و صبر کنید تا عملیات آنروت به طور خودکار انجام شود. بعد از اینکه آنروت کردن گوشی تمام شد، آن را ریستارت کنید و مثل یک گوشی اندرویدی که هیچوقت روت نشده است از آن استفاده کنید.
آموزش کامل آنروت از طریق SuperSU
برنامه سوپر یوزر (Superuser) را اجرا کنید (آگر پیغامی برای آپدیت برنامه داد حتما اپلیکیشن را بروز کنید)
در تب Settings اسکرول را پایین بکشید تا عبارت Full Unroot را بیاید، انتخاب کنید
کار تمام است دیوایس خود را روشن خاموش(ریبوت) کنید.
آنروت با نصب رامهای رسمی
همانطور که گفته شد یکی از اهداف روت کردن گوشی اندرویدی، تجربه رابط کاربری جدیدی توسط کاستوم رامها میباشد. حال اگر دلتان برای رابط کاربری اصلی دستگاه تنگ شده و خواهان آنروت کردن دستگاه هستید، تنها کافیست رام اصلی دستگاه را از وبسایت شرکت سازنده دریافت کرده و به سادهترین شکل ممکن روی گوشی نصب نمایید. خوشبختانه در بخش آموزش وبسایت اندروید زوم روش مختلفی برای نصب رامهای اصلی دستگاههای اندرویدی وجود دارد که با یک جستجوی ساده میتوانید مناسبترین آن را بسته به برند دستگاه خود پیدا کرده و عملیات آنروت را بدین صورت انجام دهید.
- وارد بخش رام رسمی شوید.
- مدل گوشی تان را از باکس وسط صفحه سرچ کنید.
- پست مربوطه آن را دنبال و فلش کنید.
استفاده از File Manager و پاک کردن دستی فایل ها
شاید پیچیدهترین روش این آموزش پاک کردن دستی فایلهایی باشد که موجب روت بودن دستگاه شما میباشد. در این روش به یک برنامه مدریت فایلهای سیستمی نیاز دارید که ما MiXplorer را پیشنهاد میکنیم.
- پس از نصب و باز کردن اپلیکیشن MiXplorer باید از منوی سمت چپ گزینه ”Root Explorer” را یافته و فعال کنید. زمانی که نرم افزار توانست اجازه دسترسی به روت را به دست آورد، وارد پوشه /system شوید. سپس از طریق نرم افزار مدریت فایل بر روی گزینه کشویی که با عنوان Homepage مشخص شده ضربه بزنید و گزینه system را انتخاب نمایید.
- در این مرحله با انبوهی از فایلها روبهرو خواهید شد که بر اساس حروف الفبا مرتب شدهاند. اکنون وارد پوشهای با نام bin و سپس su، شده و تمام محتویات داخل آن را پاک نمایید. توجه داشته باشید که اگر دستگاه شما روت باشد، بدون شک دارای چنین پوشهای است.
- در این مرحله بار دیگر به پوشه /system/ بازگشته و این بار به دنبال پوشه xbin بگردید. پس از یافتن و باز کردنش، چنانچه قصد آنروت کردن دستگاه به طور کامل هستید باید انگشت خود را چند ثانیه بر روی فایل Su نگه دارید و درنهایت گزینه پاک کردن را انتخاب کنید.
- درنهایت به دنبال زیر شاخهای با نام app در پوشه system باشید. پس از یافتن و باز کردن آن، اگر زیرشاخهای با نام Superuser.apk یا اسم مشابهی را مشاهده کردید، آن را هم بی درنگ حذف نمایید.
اپلیکیشن آنروت (UNROOT)

هرچند توسط روشهای فوق میتوان به راحتی دستگاه خود را روت کرد، اما برای اطمینان از درست طی شدن مراحل مذکور، میتوانید از برنامه Root Checker هم استفاده کنید که تنها وظیفه آن بررسی روت بودن یا نبودن گوشی اندرویدی میباشد. پس از دریافت و نصب برنامه Root Checker از طریق این لینک، آن را باز کردن و گزینه ‘VERIFY ROOT‘ انتخاب کنید. پس از مدتی اگر با پیغامی همچون تصویر فوق روبهرو شدید، خیالتان راحت میشود که عملیات آنروت به درستی انجام شده و کافیست یک بار دستگاه خود را ریست نمایید.
یعنی با روت چکر چک ردم میگه روت نیست
سلام خسته نباشید
گوشی من گلکسی s6 با اندروید ۷ هست یه هفته پیش روت کرده بودم..امروز آنروت کردم ولی یه سری برنامه هام باز نمیشه میگه گوشی شما روت هست ولی با روت چکر چک کردم میگه روت …ممنون میشم سریع جواب بدید
سلام نکسوس پنج اندروييد 4.4.2
از همین طریق وقتی رفتم تو حالت بوت و گوشيو متصل کردم به سیستم و اون فایل را که گفتيد اجرا کردم چند ثانیه اول ارتباط قطع شد مجبور شدم کابل را از سیستم جدا کنم دوباره وصل کنم بعد اینه گوشی بالا اومد اطلاعات همش پاک شده بود
چیکار کنم حالا؟
میشه قویترین نرم افزار ریکاوری که بشه غالامو برگردونم معرفی کنید قبلا خیلی برنامه امتحان کرده بودم قبل اینکه روت کنم ،ولی هیچکدوم کار نمی کنه همشون چه نرم افزار سیستم چه نرمافزار اندروييد همون عکسهایی که تو گوشی هستو نشون میده نه اونايي که پاک شده
سلام . گوشی من وقتی خریدم روت بود 😐
الان اگر انروت کنم یا به عبارتی فلش کنم روت از بین میره ؟ واس گوشی مشکلی پیش نمیاد؟
سلام بله روت از بین میره و خیر برای گوشی مشکلی پیش نمیاد
خسته نباشید. ببخشید اگه تبلت روت باشه و بخوایم آنروت کنیم میشه بجای استفاده از این برنامه ها ریست فکتوری کنیم؟
اگه میشه زود جواب بدین.
ممنون
بله احتمالا روت از بین میره ولی بازم در مدل های مختلف فرق میکنه