Google Play Services
Google Play Services

آموزش جلوگیری از مصرف بالای باتری توسط گوگل پلی سرویس

مقدمه

سیستم عامل اندروید به دلیل گستردگی و بازمتن بودن امروزه دستخوش تغییراتی بسیاری میشود به طوری که دولوپر های متعد بروی این سیستم عامل قدرتمند گوگل کار میکنند و یا کمپانی های معتبر مانند سامسونگ ، الجی ، هواوی و … بر پایه این سیستم عامل برای خود رابط کاربری طراحی میکنند. نتیجه این گستردگی و بازمتن بودن اشکالات و باگ هایی است که بعضا در آن دیده میشود و توسعه دهندگان هرروز در حال رفع مشکل و آپدیتهای جدید برای برنامه های برپایه اندروید و خود این سیستم عامل هستند. به عنوان مثال شاید تا به حال با اپ های مختلفی برخورد کرده باشید که مصرف باتری بالایی را در گوشی شما دارند و یا برنامه هایی را دیده باشید که با نسخه سیستم عامل شما سازگاری ندارند همه اینها در دنیای اندروید وجود دارد ولی بسیاری از متخصصان این امور در حال رفع و بهبود این مشکلات هستند.

گوگل پلی سرویس چیست ؟

گوگل پلی سرویس یکی از اجزای سیستم عامل اندروید شماست که به شکل یک اپلیکیشن در گوشی شما ظاهر میشود ولی قرار نیست با این اپلیکیشن کار خاصی انجام دهید. درواقع این اپ از پیش نصب شده وظیفه کنترل و ارتباط برنامه های شما با گوگل پلی را دارد با وجود این اپ عملیات آپدیت اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل (google map,gmail,hangout) به آسانی صورت میپذیرد.

google play service خدمات دیگری همچون سینک کردن مخاطبیت با حساب کاربری گوگل ، وظایف امنیتی ، تعیین دقیق موقعیت و وظایف مهم دیگری را نیز برعهده دارد بنابراین اگرچه میتوانید آنرا از طریق تنظیمات غیرفعال کنید ولی اینکار باعث از کار افتادن خیلی از برنامه ها و سرویس های گوشی شما میشود پس این کار را توصیه نمیکنیم.

اما یکی از مشکلاتی که به خصوص در اندرویدهای قدیمی تر شاهد آن هستیم مصرف باتری این سرویس گوگل هست که میتوانید در بخش باتری تنظیمات خود میزان مصرف آن را ببینید. اما در ادامه سعی میکنیم روشهایی را برای کنترل این مصرف باتری در اختیارتان قرار دهیم.

روش حل مشکل مصرف باتری گوگل پلی سرویس

battery drain
battery drain

گوگل پلی سرویس به دلایل مختلفی میتواند موجب مصرف بالای باتری دیوایس شما شود به طوری که گزارشهای مختلفی از دستگاههای مختلف با ورژن های اندروید کیت کت یا لالیپاپ و مارشمالو شده است که گوگل پلی سرویس مشکلاتی در آنها داشته است پس بنا به نوع گوشی و ورژن اندروید و سیستم عامل نصبی دلایل مصرف بالای باتری برای google play service میتواند متفاوت باشد اما چند علت محتمل وجود دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم و میتوانید برای رفع مشکل آنها را چک کنید.

1. گوگل پلی سرویس به خاطر تعداد بالای اکانتهای گوگل شما باتری زیادی مصرف میکند

گفتنی است نقش اصلی پلی سرویس در دیوایس شما دانلود در پس زمینه است حال این دانلود میتواند دانلود ایمیل ها ، دانلود تبلیغات برنامه ها ، دریافت نوتیفیکیشن ها یا دریافت موقعیت مکانی باشد. حال اگر شما چند اکانت بروی دستگاه خود به دلایل مختلف داشته باشید همه این عملیات باید برای کلیه اکانت ها انجام شود که همین امر باعث بالا رفتن مصرف باتری توسط گوگل پلی سرویس شما میشود.

2. یک برنامه سوم شخص در حال استفاده ی غیرمعقول از گوگل پلی سرویس است

اگر اخیرا به مشکل مصرف بالا باتری توسط گوگل پلی سرویس برخورد کرده اید ممکن است مشکل از آن نباشد و از اپلیکیشنی باشد که در حال استفاده غیربهینه از این سرویس است. برای فهمیدن این مشکل گوشی را به حالت safe mode ببرید (جایی که هیچ اپی در دیوایس نخواهد بود) و سپس باتری را چک کنید اگر مصرف باتری به صورت نرمال بود میتوانید به چک کردن و یافتن اپ مورد نظر بپردازید.

3. آیا دستگاه مدام مشکل در سینک شدن را گزارش میکند ؟

ارورهای عدم سینک شدن میتواند به دلایل مختلفی باشد به عنوان مثال زمانی که دستگاه شما نمیتواند به یک سرور خاص متصل شود و یا مشکل در اتصال به اینترنت و دیتای گوشی شما نیز میتواند موجب بروز ارور های سینک شدن گوشی شود.

بعنوان مثال اگر مشکلی در مخاطبین و یا تقویم و یا جیمیل داشته باشید دستگاه دائما برای همگان کردن اطلاعات شما با اکانت گوگل تلاش میکند و دائما شکست میخورد که این عمل باعث بالا رفتن مصرف باتری شما میشود. پاک کردن و اضافه کردن مجدد اکانت اکانت میتواند راه حل این مشکل باشد ولی پیش از آن تنظیمات اتصال اینترنت و دیتا را نیز چک کنید.

4. مشکل از GPS شماست

هر اپلیکیشنی که نیاز به دانستن موقعیت فعلی شما روی نقشه داشته باشد آنرا از طریق گوگل پلی سرویس درخواست میکند که با استفاده از سخت افزار GPS در دستگاه شما این امر اتفاق بیوفتد. اگر نمیدانید استفاده از جی پی اس باتری زیادی را از دستگاه شما مصرف میکند و این درحالی ایست که روند تسهیل آن به دست گوگل پلی است . پس در نتیجه ممکن است در تنظیمات باتری مشاهده کنید که پلی سرویس در حال مصرف زیاد باتری است در حالی که این بخاطر درخواست های مکرر GPS است.

اما برای رفع آن راه حلی را ارائه میکنیم کافی است تا به تنظیمات بخش باتری گوشی بروید و google play service را انتخاب کنید در بخش جزئیات مصرف location را انتخاب کنید.

سپس در صفحه ای جداگانه مانند تصویر بالا سه انتخاب برای استفاده از جی پی اس پیدا خواهید کرد که میتوانید از گزینه Power saving استفاده کنید. با انتخاب این گزینه از این پس گوشی برای یافتن موقعیت مکانی فقط از اینترنت شما استفاده میکند و از جی پی اس استفاده نخواهد کردکه هرچند ممکن است مانند گزینه های دیگر دقیق نباشد ولی در مصرف باتری صرفه جویی فوق العاده ای میشود.

5. آیا از برنامه های task killer استفاده میکنید ؟

کاری که برنامه های تسک کیلر انجام میدهند بستن پروسس های اضافی است و اینکار را هم بخوبی انجام میدهند ولی مشکل از آنجا نشات میگیرد که بعضی اپ ها به محض بسته شدن مجددا اجرا میشوند پس در نتیجه دستگاه شما بیش از پیش کار میکند و میتواند باعث کاهش عمر باتری دستگاهتان شود.

6. آیا از برنامه های امنیتی استفاده میکنید ؟

برنامه های امنیتی و آنتی ویروس ها موجب مصرف بالای باتری هستند و علت آن هم باز بودن همیشگی آنهاست. پیش از این در اندرویدزوم درباره آنتی ویروس ها و علت اینکه چرا باید آنها را کنار بگذاریم نوشتیم که میتوانید در پست زیر بخوانید :

پنج اپلیکیشنی که باید همین حالا پاک کنید

اما در این اینجا هم میتوانید با غیرفعال کردن وتست مجدد باتری مشکل را متوجه شوید.

7. استفاده از اموجی ها در نام مخاطبین

ممکن است این مورد کمی عجیب به نظر برسد اما گزارش های کاربران از این حکایت میکند که گوگل در سینک کردن مخاطبینی که در نام آنها از شکلک ها استفاده کرده ایم به مشکل میخورد و ممکن است علت عدم سینک شدن و ارورهای پیاپی این عامل باشد.

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.