کمپانی شیائومی را همگی با عرضه ی محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب این کمپانی می شناسیم. در کنار دستگاه های رده بالای این برند که علاوه بر امکانات فوق العاده، جذابیت های فراوانی نیز در آن ها وجود دارد، این کمپانی در تولید گوشی های میان رده نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. یکی از گوشی های جدید این کمپانی که در دسته ی گوشی های میان رده قرار می گیرد، گوشی Xiaomi Redmi 4 می باشد. پیشتر در وبسایت اندرویدزوم گوشی Redmi 4 نسخه ی کشور چین را بررسی کردیم؛ امروز هم قصد داریم تا نسخه ی بین المللی از این گوشی که با نام Xiaomi Redmi 4x شناخته می شود را با یکدیگر بررسی کنیم. دو نسخه ی سفارش چین و سایر مناطق از این گوشی تنها در نام با یکدیگر مشابه هستند و تغییرات زیادی در طراحی و سخت افزار استفاده شده در آن ها وجود دارد.
مشخصات گوشی Xiaomi redmi 4x:
- ابعاد کلی دستگاه برابر با: 139.2x70x8.7 میلی متر با وزن 150 گرم
- پشتیبانی از دو سیمکارت
- استفاده از صفحه نمایش 5.0 اینچی با پنل IPS LCD، رزولوشن 720p و تراکم پیکسلی 294 پیکسل بر هر اینچ
- استفاده از پوشش محافظ گوریلا گلس برای محافظت صفحه نمایش
- استفاده از سیستم عامل اندروید نسخه ی 6.0.1 به همراه رابط کاربری MIUI 8
- استفاده از چیپ هشت هسته ای Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435 با بهره گیری از مجموع فرکانس پردازشی 1.4 گیگاهرتز به همراه استفاده از پردازشگر گرافیکی آدرنو 505
- پشتیبانی از مموری کارت تا 128 گیگابایت و استفاده از درگاه هیبریدی سیمکارت
- عرضه شده در سه نسخه؛ نسخه ی اول شامل 16 گیگابایت حافظه ی داخلی و 2 گیگابایت رم / نسخه ی دوم شامل 32 گیگابایت حافظه ی داخلی و 3 گیگابایت رم / نسخه ی سوم شامل 64 گیگابایت حافظه ی داخلی و 4 گیگابایت رم
- استفاده از سنسور 13 مگاپیکسلی به همراه قابلیت تشخیص فاز و فلش LED به همراه لنزی با گشودگی f/2.0 و قابلیت ضبط ویدئو در رزولوشن 1080p با فریم ریت 30 فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی با سنسور 5 مگاپیکسلی، لنز با گشودگی f/2.2 و قابلیت ضبط ویدئو با رزولوشن 1080p
- پشتیبانی از شبکه ی 4G LTE
- استفاده از یک باتری بزرگ با ظرفیت 4100 میلی آمپر ساعت
نقاط ضعف گوشی Xiaomi Redmi 4x :
- استفاده از اندروید مارشمالو
طراحی و ساخت:

در گوشی Xiaomi Redmi 4x از بدنه ای فلزی استفاده شده است و در آن شاهد استفاده از زبان طراحی گوشی Redmi Note 4 هستیم. در این گوشی و بروی پنل جلویی آن برای افزایش خاصیت ارگونومیک دستگاه و راحت تر بودن آن در دست از پوشش شیشه ی 2.5D استفاده شده است. یکی از مهم ترین نکات در بخش طراحی و ساخت این گوشی، سایز مناسب آن می باشد که هر کاربری می تواند تنها با یک دست خود از این گوشی استفاده نماید.
با در دست گرفتن این گوشی متوجه کیفیت ساخت بسیار بالای آن خواهید شد. در حقیقت با دیدن آن این گفته را قبول خواهید کرد که کیفیت ساخت این گوشی در حد دستگاه های رده بالا می باشد.
در بخش جلویی این گوشی از یک صفحه نمایش 5 اینچی استفاده شده است. در زیر این نمایشگر هم از دکمه های لمسی مسیریابی بکارگیری شده است. هرچند که بهتر بود به جای استفاده از دکمه های لمسی که باعث اشغال فضای پنل جلویی دستگاه شده اند، از دکمه هایی مجازی بروی صفحه نمایش استفاده می شد اما با این وجود همچنان در این بخش ردمی 4 نمره ی قبولی را دریافت می کند.
بروی قاب پشتی این دیوایس از فلز مات استفاده شده است. شاید بسیار از کاربران پوشش های شیشه ای را بیشتر بپسندند اما باید توجه داشت که در گوشی های میان رده از پوشش شیشه و فلز استفاده نمی شود. اما به صورت کلی در این بخش نیز با یک گوشی باکیفیت ساخت بالا روبرو هستیم.

بروی این قاب و در بخش بالا و سمت چپ آن، از یک دوربین استفاده شده است. این دوربین اندکی بیرون زدگی از بدنه ی دستگاه دارد و در سمت چپ آن هم از یک فلش LED برای استفاده از در محیط های کم نور استفاده شده است.
اما یکی از قابلیت های جذابی که در گوشی های میان رده و در این رنج قیمت بسیار کم شاهد آن هستیم، استفاده از سنسور اثر انگشت می باشد. خوشبختانه در Xiaomi Redmi 4x از این سنسور استفاده شده است. بروی قاب پشتی این گوشی شاهد وجود دایره ای فرو رفته خواهید بود که به عنوان اسکنر اثر انگشت دستگاه عمل می کند. این سنسور به صورت کلی عملکرد مناسبی دارد و می تواند در مدت زمان کوتاهی انگشت شما را شناسایی کرده و قفل دستگاه را برای شما باز کند.
بروی بخش انتهایی قاب پشتی این گوشی هم از برند شیائومی به همراه اطلاعاتی در مورد این گوشی استفاده شده است.

همانطور که پیشتر هم اشاره شد، در گوشی Redmi 4x از یک صفحه نمایش 5.0 اینچی استفاده شده است. برای این صفحه نمایش از یک پنل IPS LCD با رزولوشن HD استفاده شده است که تراکم پیکسلی 294 پیکسل بر هر اینچ را در اختیار کاربران قرار می دهد. این تراکم پیکسلی به این معنا خواهد بود که شما رزولوشنی در حد دستگاه های رده بالا را نخواهید داشت و با دقت در صفحه ی نمایش می توانید پیکسل ها را مشاهده کنید. اما به صورت کلی این نمایشگر عملکرد بسیار خوب و رضایت بخشی دارد و می تواند تمامی نیازهای شما را برطرف کند. اما طبیعتاً مشکلاتی در زمینه ی زوایای دید این نمایشگر وجود دارد.

هنوز مشخص نیست که بروی این نمایشگر از چه پوشش محافظی استفاده شده است. برخی از منابع مثل وبسایت GSMArena اعلام کرده اند که از یک پوشش گوریلا گلس با نسخه ی نامشخص در این گوشی استفاده شده است اما منابع دیگری مثل AndroidAuthority این موضوع را رد کرده اند و اعلام کرده اند که تنها از یک پوشش شیشه ی فشرده برای محافظت صفحه نمایش در این گوشی استفاده شده است. شیائومی هم به صورت رسمی مشخصاتی از پوشش محافظ استفاده شده در این گوشی را منتشر نکرده است.
سخت افزار و عملکرد:
شیائومی برخلاف بیشتر کمپانی های چینی تولیدکننده ی گوشی های هوشمند که در گوشی های خود از چیپ های ساخت کمپانی مدیاتک استفاده می کنند، از چیپ های معروف اسنپدراگون که ساخت کمپانی کوالکام می باشد استفاده می کند.
در ردمی 4 هم این روند ادامه پیدا کرده است. در این گوشی از چیپ Qualcomm Snapdragon 435 استفاده شده است که از پردازنده ای با پردازشگر مرکزی هشت هسته ای بهره می برد. این هشت هسته مجموع فرکانس پردازشی برابر با 1.4 گیگاهرتز را در اختیار کاربران قرار می دهند.

نکته ی بسیار جالب در مورد این گوشی که آن را از تمامی گوشی های دیگر جدا می کند، نسخه های مختلف عرضه شده از آن می باشد. Redmi 4x در سه نسخه ی مختلف عرضه شده است که نسخه ی پایه ی آن دستگاهی پایین رده می باشد و دو نسخه ی دیگر جزو دستگاه های میان رده به حساب می آیند.
نسخه ی اول این گوشی از دو گیگابایت حافظه ی رم به همراه 16 گیگابایت حافظه ی داخلی استفاده می کند. نسخه ی دیگر از این اسمارت فون شامل سه گیگابایت RAM و 32 گیگابایت حافظه ی داخلی می باشد. پیشرفته ترین مدل از این گوشی هم شامل چهار گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه ی داخلی می باشد.
با توجه به مشخصات این سه نسخه به نظر می رسد که خرید نسخه های دوم و سوم این گوشی با توجه به عدم وجود اختلاف قیمتی بالا میان آن ها در مقایسه با نسخه ی اول، عقلانی تر می باشد.
به صورت کلی چیپ اسنپدراگون 435 می تواند عملکرد کاملاً رضایت بخشی در برطرف کردن نیازهای روزانه ی یک کاربر را داشته باشد. علاوه بر کارهای روزانه، می توانید از این چیپ در گوشی خود برای اجرای بازی هایی با گرافیک های سنگین نیز استفاده نمایید. هرچند که ممکن است که هنگام اجرای برخی از آن ها با افت فریم مواجه شوید. نکته ی بسیار مثبت در مورد آن هم عدم داغ شدن آن می باشد که این موضوع حتی در اجرای بازی ها نیز وجود ندارد.

یکی از قابل توجه ترین موارد استفاده شده در ردمی 4، باتری آن می باشد. شیائومی در این گوشی موفق به استفاده از یک باتری بسیار بزرگ با ظرفیت 4100 میلی آمپر ساعت شده است. این در حالی است که این گوشی تنها یک گوشی 5 اینچی می باشد و در گوشی های 5.5 اینچی هم از باتری با چنین ظرفیتی استفاده نشده است. همچنین، از آن جایی که در این گوشی از نمایشگری با رزولوشن نه چندان بالا استفاده شده است، می توان انتظار عملکرد باتری فوق العاده ای از آن را داشت. بنابراین، Redmi 4x یکی از بهترین گوشی های هوشمند در بخش عملکرد باتری می باشد.
در ردمی 4 از سنسور مادون قرمز نیز استفاده شده است که با استفاده از آن می توانید دستگاه های اطراف خود را کنترل نمایید.
به صورت کلی و با توجه به برچسب قیمتی این گوشی، ردمی 4 می تواند نیازهای مختلف شما را به بهترین شکل انجام دهد. از این گوشی می توانید برای وب گردی، عکاسی، اجرای هم زمان تعداد زیادی اپلیکیشن و حتی بازی استفاده نمایید و عملکرد مناسبی را از آن انتظار داشته باشید.
دوربین:
دوربین استفاده شده در گوشی های هوشمند میان رده و پایین رده بخشی است که معمولاً کمپانی های تولیدکننده ی آن ها توجه خاصی به آن نمی کنند اما خوشبختانه کمپانی شیائومی این روند را دنبال نکرده است و گوشی جدید خود را به دوربینی مناسب تجهیز کرده است.
در گوشی Xiaomi Redmi 4x از یک دوربین با سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده شده است که در مقایسه با دستگاه های موجود در این رنج قیمت رزولوشن فوق العاده ای می باشد. اما در کنار رزولوشن، موارد دیگری نیز در عملکرد دوربین تاثیر دارند. در این گوشی و برای دوربین آن از یک لنزی با گشودگی دریچه ی دیافراگم f/2.0 نیز استفاده شده است.

اما در کنار مشخصات این دوربین بروی کاغذ باید عملکرد آن را در واقعیت نیز بررسی کرد. به صورت کلی باید بگوییم که دوربین Xiaomi Redmi 4x با عملکرد خود ما را شگفت زده کرد. از آن جایی که پیشتر دستگاه هایی در این رنج قیمت را بررسی کرده ایم و عملکرد دوربین آن ها چندان قابل توجه نبود، Xiaomi Redmi 4x برخلاف انتظار ما، عملکرد فوق العاده ای را از خود به نمایش گذاشت.
در تصاویر ثبت شده در نور کافی با استفاده از این گوشی، عملکرد بی نظیر آن را مشاهده خواهید کرد که می توانید با استفاده از آن تصاویری بسیار زیبا را به ثبت برسانید.
اما زمانی که قصد عکاسی با استفاده از این گوشی در محیط های تاریک را داشته باشید، نویز موجود در تصویر اندکی افزایش پیدا می کند. هر چند که بخش نرم افزاری دوربین تلاش می کند تا بازهم بهترین تصاویر ممکن را به ثبت برساند.
با وجود این که در این گوشی از لرزشگیر اپتیکال استفاده نشده است، همچنان هم می توان تصاویر بسیار رضایت بخشی را با آن به ثبت رساند. یکی دیگر از نقاط قوت دوربین Xiaomi Redmi 4x، سرعت بالای آن در فوکوس کردن و ثبت تصاویر می باشد.
همچنین، در بخش دوربین سلفی هم در این گوشی از یک سنسور 5 مگاپیکسلی استفاده شده است. این دوربین هم می تواند عملکرد بسیار مناسبی داشته باشد و تصاویری مناسب برای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی را به ثبت می رساند.
در گالری زیر می توانید نمونه تصاویر ثبت شده با استفاده از گوشی Xiaomi Redmi 4x را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که تصاویر برای بارگذاری آسانتر، کاهش رزولوشن و حجم داده شده اند.
قیمت گذاری و جمع بندی:
بدون تردید مهم ترین و قابل توجه ترین مسئله در گوشی Redmi 4x استفاده از سخت افزار مناسب به همراه قیمت پایین این گوشی می باشد. نسخه ی پایه ی این گوشی که شامل 2 گیگابایت رم می باشد، قیمتی برابر با تنها 108 دلار دارد. با پرداخت این هزینه شما می توانید دستگاهی با عملکرد سخت افزاری مناسب، دوربین فوق العاده و بهره مند از چیپ اسنپدراگون را خریداری کنید. تنها نکته ی منفی در این گوشی عدم استفاده از سیستم عامل اندروید نوقا به صورت پیشفرض بروی آن می باشد.

در صورتی که بودجه بیشتری داشته باشید، می توانید با پرداخت 140 دلار نسخه ی شامل 3 گیگابایت رم این گوشی را خریداری کنید. یا در صورتی که قصد خرید پیشرفته ترین نسخه از این گوشی را داشته باشید، می توانید با پرداخت هزینه ای در حدود 170 دلار، نسخه ی شامل 4 گیگابایت حافظه ی رم و 64 گیگابایت حافظه ی داخلی از این گوشی را خریداری نمایید و با استفاده از حافظه ی رم بالای آن از اجرای هم زمان اپلیکیشن های موردنظر خود لذت ببرید.
منبع: androidauthority
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم