در سال های گذشته شاهد سرمایه گذاری های گسترده ی کمپانی های بزرگی چون اپل و گوگل بروی دستیارهای صوتی هوشمند بوده ایم. حالا و در جدیدترین نمونه، سامسونگ هم به جمع این کمپانی ها پیوسته است و از دستیار صوتی اختصاصی خود رونمایی کرده است. در این مقاله قصد داریم تا عملکرد هریک از دو دستیار هوشمند گوگل و سامسونگ را با یکدیگر بررسی کنیم و ببینیم که آیا دستیار سامسونگ می تواند رقیبی برای دستیار گوگل باشد یا خیر.
دستیار صوتی بیکسبی:

امسال، سامسونگ هم زمان با معرفی پرچمدار جدید خود، گلکسی اس 8، از دستیار اختصاصی خود با نام بیکسبی نیز رونمایی کرد. سامسونگ هم زمان با معرفی این دستیار قول داد که بیکسبی دستیاری قدرتمند و مناسب برای استفاده های مختلف کاربران باشد. سامسونگ در این مراسم اعلام کرد:
” با پایه ریزی متفاوت در مقایسه با سایر دستیارهای هوشمند موجود در بازار، بیکسبی می تواند تجربه ای عمیق تر و بهتر را در اختیار کاربران قرار دهد. ”
همچنین، قرار است این دستیار با استفاده از هوش مصنوعی خود با برخی از اپلیکیشن ها یکپارچه شده و با استفاده از دستورهای معمولی کاربران، محتواهای مختلفی را در اختیار آن ها قرار دهد.
قابلیت های هوش مصنوعی بیکسبی:
- هشدارهای شخصی سازی شده و جدید
- بروزرسانی های آب و هوا
- بیکسبی ویژن
- Activity tracking یا دنبال کننده ی فعالیت های شما
- دستورهای متنی مشخص
بیکسبی ویژن:
Bixby Vision در حقیقت یکی از مهم ترین بخش های دستیار صوتی سامسونگ است که مانورهای تبلیغاتی زیادی بروی آن داده شده است. این بخش می تواند اشیایی در زندگی واقعی را شناسایی کند. برای مثال، شما می توانید با ثبت عکس از یکی از محصولات موردنظر خود، محصولات مشابه آن را با استفاده از اینترنت مشاهده کنید.

البته باید توجه داشت که برای استفاده از این قابلیت باید به نکات ویژه ای توجه داشت. برای نمونه، زمانی که از موبایل خود عکس بگیرید، این سیستم می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد و سایر گوشی های موجود در بازار و وبسایت ها را به شما نمایش دهد. اما از طرفی دیگر اگر قصد عکس گرفتن از فسیل موجود در خانه ی خود را داشته باشید، این سیستم نمی تواند پاسخدهی مناسبی به شما داشته باشد.
همچنین، در حال حاضر این سرویس نمی تواند در یافتن کالایی خاص با ویژگی های مشخص به شما کمک کند و برای این کار بهتر است تا از جستجوی معمولی استفاده نمایید.
یکی دیگر از قابلیت های جذاب بیکسبی ویژن، شناسایی مکان ها می باشد. برای نمونه، زمانی که از محلی با نشانه ای خاص، برای مثال ساعت بیگ بن لندن، عکس بگیرید، این سیستم می تواند محل موردنظر را شناسایی کرده و اطلاعاتی را در مورد آن به شما نمایش دهد. اما همانطور که احتمالاً حدس می زنید، این سیستم تنها محل های شناخته شده و معروف را شناسایی می کند و در صورتی که قصد استفاده از آن برای شناسایی محل های معمولی، مثل ساختمان خانه ی خود، را داشته باشید، پاسخ مناسبی از آن دریافت نخواهید کرد.
استفاده از بیکسبی بدون فرمان های صوتی:
اما حالا که در مورد برخی از قابلیت های این دستیار صحبت کردیم، این دستیار چه امکانات دیگری را در اختیار کاربران قرار می دهد؟ هوش مصنوعی استفاده شده در این گوشی می تواند جایگزینی برای دستیار گوگل و سیری، دستیار اپل، باشد. زمانی که در مدت کوتاهی با بیکسبی کار کنید، احتمالاً جذب جذابیت و هوشمندی آن خواهید شد. اما با بررسی دقیق تر و جامع تر آن، باید بگوییم که این دستیار، هیچگونه برتری در مقایسه با دستیار هوشمند گوگل ندارد. البته دلیل آن هم منطقی است؛ چرا که در حال حاضر Google Assistant عمر بیشتری در مقایسه با بیکسبی دارد و اشکالات کمتری در آن وجود دارد.
صفحه ی هوم اسکرین Bixby ظاهر و عملکردی شبیه به Google Now را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین، در این قسمت شاهد وجود هیچ قابلیت جدید و هیجان انگیزی در مقایسه با چیزهایی که پیشتر دیده بودیم، ندیدیم.

اولین زبانی که به وسیله ی بیکسبی پشتیبانی شد، زبان کره ای بود که پس از آن هم زمان انگلیسی به آن افزوده شده است. پس از دو ماه انتظار، کاربرانی که برای نسخه ی آزمایشی این دستیار ثبت نام کرده باشند، می توانند از اواخر ماه ژوئن از زبان انگلیسی این دستیار هم استفاده کنند اما در صورتی که شخصی برای برنامه ی آزمایشی این دستیار ثبت نام نکرده باشد، همچنان باید برای عرضه ی نسخه ی عمومی آن منتظر بماند.
Bixby Voice:
بیشترین بخشی که می توان بیکسبی را به رقابت با دستیار گوگل دعوت کرد، بخش فرمان های صوتی پشتیبانی شده به وسیله ی آن می باشد. برای مثال، زمانی که قصد باز کردن اپلیکیشن دوربین دستگاه خود را دارید، می توانید بدون این که لازم باشد دکمه ای را فشار دهید، از دستیار خود بخواهید که این کار را انجام دهد. همچنین، می توانید با جزئیات بیشتر، برای مثال تنظیم تایمر یا ثبت عکس در حالت پانوراما، نیز انجام این کار را از بیکسبی انتظار داشته باشید. یا در مثالی دیگر می توانید منوی تنظیمات دستگاه خود را باز کرده و قسمت های مختلفی مثل روشنایی صفحه نمایش را تنظیم نمایید.
سامسونگ موبایل در توییتر خود در مورد بیکسبی می گوید:
” بیکسبی یک دستیار هوشمند است که مشکلات معمول موجود در دستیارهای هوشمند در آن برطرف شده است و امکاناتی را در اختیار کاربران قرار می دهد که نحوه ی استفاده از گوشی هوشمند آن ها را تغییر می دهد. ”
بدون تردید یکی از مهم ترین نکات درمورد هر دستیار صوتی، افزایش فرمان های پشتیبانی شده به وسیله ی آن می باشد. در این زمینه، بیکسبی می تواند عملکرد بهتری از دستیار گوگل داشته باشد. چراکه این دستیار از فرمان های کلی پشتیبانی می کند اما بیکسبی با جزئیات بیشتری می تواند خواسته های کاربران را برطرف کند.
به نظر می رسد که سامسونگ در عرضه ی این دستیار به صورت اختصاصی اندکی تردید داشته است و ترجیح داده است تا به جای رقابت با دستیار گوگل، آن را به عنوان مکملی برای Google Assistant عرضه کند.
Google Assistant:
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، Google Assistant عمر بیشتری در مقایسه با بیکسبی داشته است؛ بنابراین، طبیعی است که بهبودها و رفع باگ های بیشتری را در آن شاهد باشیم. سال گذشته، کمپانی گوگل هم زمان با معرفی سرویس پیام رسان خود، گوگل الو، Google Assistant را نیز معرفی و عرضه ی آن را آغاز کرد.
اما پیش از معرفی Google Assistant، احتمالاً شما نیز از Google Now استفاده کرده اید. Google Assistant در حقیقت جایگزینی برای Google Now بود تا گوگل بتواند تجربه ی کاربری بهتری را برای کاربران خود فراهم کند. با استفاده از این سرویس، امکان جستجو با استفاده از فرمان صوتی، تنظیم آلارم و یادآور وجود داشت.
با عرضه ی Google Assistant، علاوه بر این که از تمامی امکانات پیشین در آن استفاده شد، قابلیت های جدیدی نیز به آن افزوده شد.

حالا و با عرضه ی دستیار هوشمند گوگل، امکان کنترل اپلیکیشن های بیشتری بروی گوشی های اندرویدی با استفاده از فرمان های مختلف وجود داشت. همچنین، کارایی های بیشتری برای اپلیکیشن های گوگل برای استفاده به وسیله ی Google Assistant فراهم شده بود. برای مثال، با استفاده از Google Assistant می توانید از Google Photos بخواهید تا تصاویر مشخصی را به شما نشان دهد. ( مثلاً می توانید با گفتن عبارت Show me my pictures of myself، تصاویر مربوط به خود را یکجا مشاهده نمایید. )
همچنین، در Google Assistant اندکی شخصیت انسانی به دستیار گوگل افزوده شد و کاربران می توانند با آن گفتگوهای ساده و روانی را تجربه کنند. برای نمونه، زمانی که از دستیار گوگل بپرسید How do you compare to Siri? ( چگونه خود را با دستیار اپل ( سیری ) مقایسه می کنی ؟ )، به شما پاسخ می دهد It’s hard to compare, we’re like apples and oranges. Because Siri works for Apple and I… like oranges ( ما هم سیب دوست داریم و هم پرتقال؛ چراکه سیری برای سیب کار می کند و من … پرتقال را دوست دارم. )

حتی با استفاده از دستیار هوشمند گوگل می توانید بازی نیز انجام دهید. در این بخش می توانید یک بازی با نام Crystal Ball را انجام دهید یا بازی دیگری که پایه ی آن ایموجی ها می باشند؛ و یا در نمونه ای دیگر می توانید با هوش مصنوعی گوگل بازی tic-tac-toe نیز انجام دهید.
دستیار گوگل به اندازه ی دستیار سامسونگ از فرمان های کاربردی پشتیبانی نمی کند اما در این دستیار نیز طبیعتاً قابلیت های کاربردی و مناسبی وجود دارد. برای مثال، می توانید از دستیار گوگل خود بخواهید تا به شخصی مشخص، متن مشخصی را به صورت پیام کوتاه ارسال کند.
از آنجایی که گوگل قصد عرضه ی این دستیار برای دستگاه هایی قدیمی تر را نیز داشته است، به نظر کار دشواری را برای ایجاد عملکرد مناسب بروی همه ی آنها داشته است.
آیا سرانجام بیکسبی می تواند دستیار گوگل را کنار بزند؟
در حال حاضر بیشترین امید به بیکسبی، به آینده ی این دستیار می باشد. چراکه سامسونگ توانسته است با عرضه ی آن برای گوشی های هوشمند خود، شروع مناسبی را برای آن ایجاد نماید.
اما در طرف مقابل، گوگل هم عرضه ی دستیار خود را با محدودیت هایی روبرو کرده است. این کمپانی در حال حاضر به میزان بسیار محدودی دستیار خود را برای گوشی های خارج از آمریکا عرضه کرده است. حتی برای گوشی پیکسل از همین کمپانی هم هنوز برای تمام مارکت ها دستیار صوتی منتشر نشده است. همچنین، این کمپانی می تواند در آینده با عرضه ی محصولاتی چون Google Home، هماهنگی بیشتری میان اجزای مختلف را ایجاد کند.
سامسونگ هم به تازگی فعالیت گسترده ای را بروی اینترنت اشیا آغاز کرده است. در گردهمایی سال 2017 این کمپانی که در آفریقا برگزار شد، سامسونگ اعلام کرد که قصد دارد تا دستگاه های هوشمند بیشتری را عرضه کند.

در حال حاضر یکی از بیشترین محصولات هوشمندی که از سامسونگ در دنیا موجود است، تلوزیون های هوشمند این کمپانی می باشد که به نظر می رسد برای هماهنگی گوشی های هوشمند با سایر دستگاه های هوشمند، باید ابتدا بیکسبی با اسمارت تی وی ها هماهنگ و یکپارچه کند.
یکی از موارد مهم درمورد دستیار هوشمند گوگل، عرضه ی عمومی آن می باشد. به این معنا که امکان استفاده از این دستیار بروی تمامی دستگاه های اندرویدی استفاده کننده از اندروید 6.0 و بالاتر وجود دارد. بنابراین، تمامی دستگاه های اندرویدی می توانند از هوش مصنوعی گوگل برای پیشبرد هرچه بهتر فرمان های خود استفاده کنند. در طرف مقابل اما، در حال حاضر سامسونگ، بیکسبی را تنها برای مدل هایی خاص از دستگاه های خود عرضه کرده است و تنها تعداد محدودی از گوشی های هوشمند سامسونگ می توانند از این دستیار استفاده کنند.
شما کدامیک را بیشتر می پسندید؟
بدون شک دستیار سامسونگ تازه در ابتدای راه توسعه قرار دارد و هنوز راه درازی تا تبدیل شدن به دستیاری بی نقص را در پیش دارد.
در بیکسبی قابلیت های منحصر به فرد و جذابی در اختیار کاربران خواهد بود. گوگل هم که سال گذشته دستیار خود را معرفی کرد، امسال تعامل جدیدی با دستیار خود را با نام Google Lens آغاز کرد که با استفاده از آن کاربران می توانند با ثبت عکس از یک سوژه، اطلاعات کاملی در مورد آن را مشاهده کنند.
بنابراین، در ماه های آینده باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا سامسونگ می تواند با برطرف کردن مشکلات دستیار هوشمند خود آنرا بیش از پیش بهبود دهد یا خیر.
آیا شما تجربه ی استفاده از این دو دستیار هوشمند را دارید؟ نظر شما در مورد آن ها چیست؟ آیا به اندازه ای هوشمند هستند که بتوان کارهای روزمره ی خود را به آن ها واگذار کرد؟
منبع: makeuseof
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم