Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ1 Compact

بررسی تخصصی گوشی اکسپریا XZ1 Compact

کمپانی سونی تلاش می کند تا هرچند ماه یکبار با عرضه ی یک دستگاه رده بالا و قدرتمند، خواسته های مختلف کاربران خود در این زمینه را برطرف کند. یکی از جدیدترین نمونه ها، گوشی Xperia XZ1 Compact می باشد که به تازگی عرضه ی آن آغاز شده است و ما هم قصد داریم تا این گوشی را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

مشخصات فنی XZ1 کامپکت :

  • ابعاد کلی دستگاه برابر با 129x64x9.3 میلی متر به همراه وزن 140 گرم و بدنه ی ساخته شده از جنس فایبرگلس به همراه پوشش محافظ گوریلا گلس 5 و مقاومت در برابر آب
  • بهره گیری از صفحه نمایش 4.6 اینچی با رزولوشن HD و تراکم پیکسلی 319 پیکسل بر هر اینچ
  • استفاده ی پیش فرض از اندروید 8 اوریو به همراه رابط کاربری اکسپریا
  • تجهیزشده به چیپ اسنپدراگون 835 به همراه پردازشگر گرافکی آدرنو 540 و چهار گیگابایت رم
  • دوربین اصلی با سنسور 19 مگاپیکسلی و استفاده از لنزی با گشودگی f/2.0 با قابلیت فوکوس با استفاده از لیزر و امکان ضبط ویدئو در رزولوشن 4K
  • دوربین سلفی با سنسور 8 مگاپیکسلی به همراه قابلیت ثبت تصاویر واید
  • حافظه ی داخلی 32 گیگابایتی از نوع حافظه های پرسرعت UFS
  • تامین انرژی دستگاه با استفاده از یک باتری 2700 میلی آمپر ساعتی و پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع نسل 3
  • بهره گیری از سیستم پخش صدای استریو

نقاط ضعف گوشی XZ1 کامپکت :

  • استفاده از طراحی معمول سونی با حاشیه ی زیاد اطراف صفحه نمایش
  • عدم استفاده از فناوری HDR در نمایشگر
  • رزولوشن پایین نمایشگر با توجه به مشخصات سخت افزاری بالای آن

طراحی و کیفیت ساخت اکسپریا XZ1 Compact:

 اکسپریا XZ1 Compact
اکسپریا XZ1 Compact

در گوشی اکسپریا XZ1 Compact باری دیگر کمپانی سونی از طراحی معروف گوشی های هوشمند خود استفاده کرده است. همانطور که احتمالاً انتظار دارید، در این گوشی شاهد استفاده از حاشیه ای زیاد در اطراف صفحه نمایش هستیم که ممکن است برای علاقه مندان به گوشی هایی با طراحی سال 2017 چندان مناسب نباشد.

پنل جلویی این گوشی میزبان یک صفحه نمایش 4.6 اینچی می باشد که در حقیقت دلیل وجود پسوند کامپکت در نام این گوشی، سایز نسبتاً پایین صفحه نمایش آن در مقایسه با نمایشگرهای 5.5 اینچی و بیشتر می باشد. در قسمت های بالایی و پایینی صفحه نمایش از اسپیکرهایی برای این گوشی استفاده شده است که امکان پخش صدا به صورت استریو را در اختیار کاربران قرار می دهد.

صفحه نمایش این گوشی در حدود 70 درصد بخش پنل جلویی آن را پوشش داده است و 30 درصد باقی مانده مربوط به حاشیه ی اطراف آن می باشد. در بخش دوربین سلفی این گوشی شاهد استفاده از یک دوربین بزرگ هستیم که با نگاه به بخش جلویی این گوشی بسیار جلب توجه می کند.

در این گوشی از فایبرگلس به عنوان ماده ی اصلی سازنده ی فریم دستگاه استفاده شده است که ضمن ایجاد وزن مناسب 140 گرمی برای آن، مقاومت و زیبایی مناسبی را هم برای قاب پشتی آن ایجاد کرده است. بروی این قاب، از دوربین اصلی دستگاه استفاده شده است که در کنار آن هم از سنسوری برای فوکوس لیزری و فلش LED بکارگیری شده است. این دوربین در مقایسه با دوربین گوشی های بزرگ سونی ابعاد کوچکتری را دارا می باشد.

یکی دیگر از موارد قابل توجه در بخش طراحی این گوشی، ضخامت بیش از 9 میلی متر آن می باشد که این روزها تقریباً در هیچ گوشی هوشمند رده بالایی شاهد چنین موردی نیستیم.

 اکسپریا XZ1 Compact
اکسپریا XZ1 Compact

سونی در این گوشی از از قابی با لبه هایی با برش تیز استفاده کرده است که البته این طراحی جزوی از زبان طراحی این کمپانی به شمار می رود و تقریباً در تمامی محصولات آن شاهد این موضوع هستیم.

به صورت کلی سونی در گوشی اکسپریا XZ1 Compact خود از یک طراحی کاملاً سازگار با دست های کوچک استفاده کرده است تا افرادی که تمایلی به خرید دستگاه های بزرگ ندارند بتوانند از این گوشی به سادگی استفاده نمایند. البته ضخامت بالای قاب این گوشی ممکن است دردست گیری آن را به اندازه ی گوشی هایی با ضخامت 7 میلی متر لذت بخش نکند.

صفحه نمایش اکسپریا XZ1 Compact:

صفحه نمایش اکسپریا XZ1 Compact
صفحه نمایش اکسپریا XZ1 Compact

در این گوشی از یک نمایشگر 4.6 اینچی با پنل IPS LCD استفاده شده است که این نمایشگر از رزولوشن 720p یا HD استفاده می کند. با انجام محاسبه، این نمایشگر دارای تراکم پیکسلی 319 پیکسل بر هر اینچ می باشد که این تراکم پیکسلی را این روزها در گوشی های هوشمندی با سخت افزار قدرتمند کمتر مشاهده می کنیم.

شاید در زمانی که حتی گوشی های میان رده نیز از نمایشگرهای Full HD استفاده می کنند، استفاده از یک نمایشگر HD در یک گوشی با قدرت سخت افزاری بالا، چندان مورد جذابی برای آن به شمار نرود.

این نمایشگر از قابلیت ها و فناوری های سونی شامل TRILUMINOS, X-Reality و Dynamic Contrast Enhancement برای ایجاد تجربه ی کاربری بهتر پشتیبانی می کند.

عمر و بازدهی باتری اکسپریا XZ1 کامپکت:

 اکسپریا XZ1 کامپکت
اکسپریا XZ1 کامپکت

در این گوشی هوشمند از یک باتری با ظرفیت 2700 میلی آمپر ساعتی استفاده شده است. با وجود این که در اعداد و ارقام، این باتری ظرفیتی کمتر از باتری پرچمداران موجود در بازار دارد اما، به لطف مصرف پایین صفحه نمایش آن و استفاده از لیتوگرافی 10 نانومتری در چیپ آن، این گوشی بازدهی باتری فوق العاده ای را از خود به نمایش می گذارد.

در تست مکالمه ی مداوم بروی شبکه ی 3G، این گوشی نزدیک به 24 ساعت بازدهی داشت. در تست وب گردی با نور نمایشگر معمولی و استفاده از Wi-Fi، این گوشی در حدود 14 ساعت و نیم بازدهی داشت. در تست پخش بدون وقفه ی ویدئو هم بازدهی در حدود 16 ساعت را از این گوشی شاهد بودیم.

به صورت کلی این اعدادم و ارقام به طرز قابل توجهی بیشتر از اکثر گوشی های موجود در بازار هستند که همین موضوع، باتری XZ1 Compact به یکی از نقاط قوت آن تبدیل کرده است.

بازدهی باتری اکسپریا XZ1 کامپکت
بازدهی باتری اکسپریا XZ1 کامپکت

سخت افزار و بازدهی XZ1 Compact:

سخت افزار و بازدهی XZ1 Compact
سخت افزار و بازدهی XZ1 Compact

در گوشی XZ1 Compact شاهد استفاده از بروزترین و قدرتمندترین سخت افزار موجود در زمان معرفی دستگاه هستیم. در این گوشی از چیپ قدرتمند اسنپدراگون 835 استفاده شده است که این چیپ ضمن مصرف پایین انرژی، توان پردازشی فوق العاده ای را دارا می باشد.

این چیپ میزبان هشت هسته ی پردازشی می باشد که چهار هسته ی آن از فرکانس پردازشی 1.9 و چهار هسته ی دیگر آن از فرکانس 2.45 گیگاهرتز استفاده می کنند. در کنار این پردازنده از پردازشگر گرافیکی آدرنو 540 نیز استفاده شده است.

حافظه ی داخلی درنظر گرفته شده برای این گوشی هم 32 گیگابایت می باشد که البته امکان استفاده از مموری کارت تا ظرفیت 256 گیگابایت نیز در آن وجود دارد. همانند سایر دستگاه های رده بالای موجود در بازار، از چهار گیگابایت رم نیز در این دیوایس بکارگیری شده است

در تست انتوتو که جامع ترین تست بنچمارک می باشد، این گوشی امتیاز 157 هزار را بدست آورده است. در حقیقت، این گوشی در حال حاضر بیشترین امتیاز را در میان تمامی گوشی های کمپانی سونی بدست آورده است. هرچند که همچنان در مقایسه با گوشی های رده بالایی با امتیاز 180 هزار، این گوشی اختلاف دارد.

به صورت کلی در سایر تست ها نیز شاهد عملکرد بسیار مناسب سخت افزار استفاده شده در این گوشی هستیم. بنابراین، XZ1 Compact دستگاهی بسیار مناسب برای استفاده های سنگین می باشد که با استفاده از آن می توانید از اجرای سریع و بی نقص سنگین ترین بازی های اندرویدی بروی دستگاه خود لذت ببرید.

دوربین XZ1 Compact:

دوربین XZ1 Compact
دوربین XZ1 Compact

سونی یکی از کمپانی های پیشرو در صنعت تولید سنسورهای دوربین های پیشرفته می باشد که حالا در صنعت تولید سنسور دوربین های گوشی های موبایل این کمپانی نیز شاهد خلاقیت های جدیدی هستیم. در گوشی  اکسپریا XZ1 Compact از سنسور 19 مگاپیکسلی IMX400 ExmorRS بکارگیری شده است. این سنسور، یک سنسور 19 مگاپیکسلی است که پیشتر نیز شاهد استفاده از آن در گوشی های رده بالای سونی بوده ایم. بروی این سنسور هم از یک لنز با گشودگی f/2.0 استفاده شده است و این دوربین از سیستم دیجیتال لرزشگیر استفاده می کند. هرچند که تقریباً در محصولات رده بالای تمامی کمپانی ها، بجز سونی، شاهد استفاده از لرزشگیر اپتیکال برای کاهش لرزش های احتمالی هستیم.

تمامی قابلیت های جذاب دوربین که پیشتر در گوشی های سونی دیده بودیم، همگی در این گوشی نیز وجود دارند. برای نمونه، امکان ضبط ویدئوهای جذاب با فریم ریت 960 فریم بر ثانیه و با رزولوشن HD برای کاربران فراهم شده است. یا در قابلیتی دیگر، امکان استفاده از قابلیت پیش بینی دوربین می باشد که به صورت خودکار اقدام به ثبت عکس هایی پیش از فشرده شدن دکمه به وسیله ی کاربر می کند.

دوربین XZ1 Compact
دوربین XZ1 Compact

در حالت عادی و در شرایطی که نور محیط به اندازه ی لازم باشد، دوربین این گوشی می تواند تصاویری بدون نویز، با جزئیات بالا و شفاف را به ثبت برساند. همچنین، قابلیت HDR موجود در بخش نرم افزاری آن امکان ثبت تصاویر هرچه بهتر را برای کاربران فراهم می کند.

اما در صورتی که قصد عکاسی در محیط های کم نور را داشته باشید، با محدودیت هایی روبرو خواهید شد. از آن جایی که در این گوشی از سیستم اپتیکال برای کاهش لرزش ها استفاده نشده است، عدم وجود این قابلیت در محیط های تاریک بیش از هر زمانی خودنمایی می کند. همچنین، برای ثبت عکس هایی با نور کافی در محیط های تاریک، حداقل سرعت شاتر باید بروی 1/16 ثانیه تنظیم شود. از آن جایی که این زمان، زمان نسبتاً زیادی برای ثبت تصویر به وسیله ی سنسور می باشد، با کوچکترین لرزش دستی ممکن است تصویری تار به ثبت برسد.

همانند سایر گوشی های رده بالای سونی، در تصاویر ثبت شده به وسیله ی این گوشی هم شاهد وجود ماتی نسبی هستیم. برای نمونه، در تصویر پایینی می توانید مشاهده کنید که سوژه ها در عکس ثبت شده به وسیله ی گلکسی اس 8 ( عکس سمت راست ) بسیار شفاف و قابل خواندن هستند اما در عکس چپ که بوسیله ی اکسپریا XZ1 کامپکت ثبت شده است، با ماتی بیش از اندازه ای روبرو هستیم که خواندن جمله های موجود بروی دیوار را غیرممکن کرده است.

مقایسه دوربین اکسپریا XZ1 Compact و اس 8
مقایسه دوربین اکسپریا XZ1 Compact و اس 8

در ادامه می توانید نمونه عکس های ثبت شده به وسیله ی دوربین گوشی XZ1 کامپکت در شرایط مختلف را مشاهده کنید. نمونه عکس ها به صورت کاهش رزولوشن داده شده هستند:

جمع بندی:

 اکسپریا XZ1 Compact
اکسپریا XZ1 Compact

سونی قصد دارد تا با عرضه ی یک دستگاه قدرتمند و در عین حال با ابعاد مناسب، سودآوری خود از بازار فروش اسمارت فون های کامپکت را افزایش دهد. از همین رو هم این کمپانی ما گذشته از گوشی جدید خود با نام اکسپریا XZ1 Compact رونمایی کرده است. در این گوشی شاهد استفاده از قدرتمندترین پکیج سخت افزاری موجود در بازار هستیم که این گوشی را به یکی از قدرتمندترین گوشی های کامپکت موجود در بازار تبدیل کرده است.

در این گوشی از یک نمایشگر با سایز 4.6 اینچ استفاده شده است که این نمایشگر از رزولوشن HD بهره می برد. با وجود این که استفاده از این رزولوشن را برای این گوشی یک نقطه ی ضعف می دانیم، به صورت کلی نمایشگر این گوشی می تواند عملکرد رضایت بخشی را داشته باشد. اما احتمالاً نمی تواند با نمایشگر پرچمداران موجود در بازار رقابتی داشته باشد.

در صورتی که به دنبال خرید یک گوشی هوشمند با سخت افزار قدرتمند، ابعاد مناسب و برند سونی هستید، اکسپریا XZ1 Compact می تواند بهترین گزینه ی پیش روی شما باشد.

منبع: gsmarena

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.