در حدود دو ماه پیش بود که کمپانی شیائومی از دو گوشی جدید خود با نام Redmi 5 و Redmi 5 Plus رونمایی کرد. این دو گوشی جزو دستگاه های میان رده ی کمپانی شیائومی به شمار می روند. امروز قصد داریم تا گوشی شیائومی ردمی 5 پلاس را در بخش های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
مشخصات فنی گوشی شیائومی ردمی 5 پلاس:
- بدنه ی ساخته شده از جنس فلز به همراه پوشش شیشه ی شیشه ی 2.5 بعدی
- ابعاد برابر با: 158.5×75.5×8.1 میلی متر به همراه وزن 180 گرم
- صفحه نمایش 5.99 اینچی با نسبت تصویر 18:9 و رزولوشن Full HD با تراکم پیکسلی 403 پیکسل بر هر اینچ و پوشش محافظ گوریلا گلس
- استفاده ی پیش فرض از اندروید 7.1.2 نوقا به همراه نسخه ی 9 از رابط کاربری شیائومی
- مجهز شده به چیپ اسنپدراگون 625 شامل هشت هسته ی پردازشی با حداکثر فرکانس پردازشی دو گیگاهرتز و پردازشگر گرافیکی آدرنو 506
- عرضه شده در دو نسخه شامل سه گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه ی داخلی و چهار گیگابایت رم با 64 گیگابایت حافظه ی داخلی
- دوربین اصلی با سنسور 12 مگاپیکسلی به همراه سنسوری با گشودگی دریچه ی دیافراگم F/2.2
- امکان ضبط ویدئو در رزولوشن 4K با فریم ریت 30 فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی با سنسور 5 مگاپیکسلی و قابلیت ضبط ویدئو در رزولوشن Full HD
- استفاده از پورت منسوخ شده ی میکرو USB
- مجهز شده به باتری با ظرفیت 4 هزار میلی آمپر ساعت
طراحی و کیفیت ساخت ردمی 5 پلاس:

در دو سال گذشته شاهد تغییر قابل توجه طراحی استفاده شده در گوشی های هوشمند بوده ایم. از همین رو، دیگر طراحی های قدیمی طرفداران کمتری دارند و کمپانی های تولیدکننده سعی می کنند از دستگاه های میان رده تا پرچمدار خود را به این طراحی های جدید مجهز نمایند.
گوشی ردمی 5 پلاس نیز از همین دسته گوشی ها می باشد. در این گوشی شاهد استفاده از نسبت طراحی جدید دو به یک هستیم که به لطف آن، امکان استفاده از صفحه نمایشی بزرگ با ابعاد مناسب برای دستگاه فراهم شده است.

ظاهر پنل جلویی این گوشی بسیار نزدیک به پرچمداران سال 2017 می باشد. در این قسمت شاهد هیچ دکمه ی فیزیکی یا سنسور اثر انگشتی نیستیم و به جای آن در بخش پایینی صفحه نمایش از سه دکمه ی مسیریابی نرم افزاری استفاده شده است.
با استفاده از این طراحی، حاشیه ی موجود در اطراف صفحه نمایش این گوشی تا حد ممکن کاهش یافته است و صفحه نمایش دستگاه بیش از 77 درصد پنل جلویی دستگاه را پوشش داده است. این نسبت تا سال پیش برای گوشی های میان رده در حدود 60 تا 70 درصد بود که حالا و با استفاده از طراحی های بهینه تر، این نسبت به نزدیک به 80 درصد رسیده است.

پنل جلویی این گوشی میزبان یک صفحه نمایش بزرگ با سایز 6 اینچ می باشد. این نمایشگر از پنل IPS LCD استفاده می کند و قادر به نمایش 16 میلیون رنگ متمایز می باشد. رزولوشن پشتیبانی شده به وسیله ی این نمایشگر Full HD می باشد و در هر اینچ مربع آن به میزان 403 پیکسل وجود دارد. همچنین، این نمایشگر از نسبت تصویر 18:9 استفاده می کند که در مقایسه با نمایشگرهای معمول 16:9 دارای تصویر کشیده تری می باشد که البته دسترسی انگشتان دست به قسمت های مختلف این نمایشگر بسیار ساده تر خواهد بود. علاوه بر این، برای محافظت در برابر خط و خش های وارد شده به نمایشگر، از پوشش گوریلا گلس بروی آن استفاده شده است.
بدنه ی گوشی Redmi 5 Plus از جنس فلز ساخته شده است که استحکام مناسبی را برای دستگاه در زمان های مختلف ایجاد می کند. برای قاب پشتی این گوشی از طراحی آشنای محصولات شیائومی استفاده شده است. البته برخلاف پنل جلویی دستگاه که از طراحی جدیدی استفاده می کرد، پنل پشتی از طراحی قدیمی تر این کمپانی بهره می برد.
در قسمت های بالایی و پایینی این قاب از دو قسمت پلاستیکی استفاده شده است که ضمن ایجاد ظاهری زیباتر برای دستگاه، وظیفه ی دریافت و ارسال سیگنال برعهده ی این دو قسمت می باشد. در قسمت بالایی قاب پشتی دستگاه از یک دوربین با لنز نسبتاً بزرگی استفاده شده است. زیر دوربین هم محلی است که از یک فلش LED دو رنگ بکارگیری شده است.

اما از آن جایی که فضایی برای استفاده از سنسور اثر انگشت در پنل جلویی نبوده است، این سنسور به قاب پشتی دستگاه منتقل شده است. بنابراین، کاربر برای بازکردن قفل دستگاه باید انگشت خود را بروی این سنسور قرار دهد.
اما یکی از نکات منفی که در ردمی 5 پلاس شاهد بودیم، استفاده از پورت قدیمی میکرو USB می باشد. این در حالی است که استفاده از این پورت برای یک گوشی هوشمند عرضه شده در سال 2018 بسیار غیر قابل تحسین می باشد.
به طور کلی طراحی استفاده شده در این گوشی، تلفیقی از طراحی های جدید و قدیمی کمپانی شیائومی می باشد. پنل جلویی این گوشی ظاهری بسیار جذاب و قاب پشتی آن ظاهری معمولی را در اختیار کاربر قرار می دهد. نمایشگر بزرگ استفاده شده در این گوشی هم می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد و در قسمت های مختلف همانند تماشای فیلم و اجرای بازی های اندرویدی امکانات مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.
عملکرد باتری ردمی 5 پلاس:

شیائومی گوشی جدید خود را به یک باتری با ظرفیت چهار هزار میلی آمپر ساعت مجهز کرده است. از آنجایی که ظرفیت این باتری بالا می باشد و نمایشگر استفاده شده در آن هم مصرف انرژی مناسبی دارد، می توان انتظار بازدهی باتری مناسبی را از آن داشت.
در ادامه به بررسی نتایج به دست آمده از تست های باتری این گوشی با یک بار شارژ کامل می پردازیم. در تست حالت آماده به کار دستگاه این گوشی به میزان 104 ساعت بازدهی از خود ارائه کرد. در تست مکالمه ی مداوم هم باتری این گوشی اندکی بیش از 22 ساعت را بازدهی داشت.
در تست وب گردی با استفاده از ارتباط Wi-Fi، گوشی ردمی 5 پلاس به میزان 13 ساعت و نیم از خود بازدهی ارائه کرد. در آزمایش پخش ویدئو هم این گوشی نتیجه ی 14 ساعت و ربع را از خود به نمایش گذاشت.
تمامی نتایج به دست آمده، نشانگر عملکرد باتری مناسب این گوشی می باشد. اما نمی توان گفت که ردمی 5 پلاس بهترین باتری در این رنج را دارد. بلکه می توان از آن انتظار بازدهی یک تا یک و نیم روز کامل بدون نیاز به شارژر را داشت. بنابراین، این گوشی می تواند انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که نیازمند یک گوشی با قیمت مناسب و باتری قدرتمند هستند.
سخت افزار و عملکرد Redmi 5 Plus:

شیائومی به صورت پیش فرض گوشی جدید خود را با اندروید 7.1.2 به همره نسخه ی نهم از رابط کاربری اختصاصی خود روانه ی بازار کرده است. این در حالی است که در زمان معرفی این گوشی، اندروید 8 معرفی شده بود و انتظار می رفت که گوشی های جدید از این سیستم عامل استفاده کنند. اما شیائومی ترجیح داد تا از اندروید نوقا بروی این گوشی بکارگیری نماید.
در بخش نرم افزاری این گوشی شاهد استفاده از رابط کاربری هستیم که بیشتر امکانات و جنبه ی ظاهری آن از سیستم عامل iOS ایده برداری شده است.
اما مهم ترین بخش، بخش سخت افزاری است که شیائومی تلاش کرده است تا پکیج مناسبی را در این گوشی استفاده نماید. گوشی ردمی 5 پلاس به چیپ میان رده ی اسنپدراگون 625 تجهیز شده است. این در حالی است که نسل جدید این چیپ با نام اسنپدراگون 630 نیز عرضه شده است اما شیائومی نسبت به استفاده از آن اقدام نکرده است. اما اسنپدراگون 625 یکی از بهترین و محبوب ترین چیپ های میان رده ی سال 2017 بود.
پردازشگر مرکزی این چیپ میزبان هشت هسته ی پردازشی از نوع A73 است که فرکانس پردازشی برابر با 2 گیگاهرتز را در اختیار دستگاه قرار می دهد. همچنین، در این چیپ از پردازشگر گرافیکی آدرنو 506 ساخت کمپانی کوالکام بکارگیری شده است.
گوشی Redmi 5 Plus در دو نسخه با ظرفیت ها و رم های متفاوت عرضه شده است. نسخه ی پایه از این گوشی شامل سه گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه ی داخلی و نسخه ی پیشرفته تر آن شامل چهار گیگابایت رم به همراه 64 گیگابایت حافظه ی داخلی می باشد که می توانید بسته به نیاز خود یکی از دو نسخه را انتخاب نمایید.
در تست های بنچمارک سخت افزار این دیوایس، عملکرد بسیار مناسبی را از آن شاهد هستیم. در تست جامع انتوتو، گوشی موفق به دریافت امتیاز 63 هزار شد و خود را در میان قدرتمندترین گوشی های میان رده جای داد. در تست های گرافیکی اما، انتظار عملکرد بهتری از این گوشی می رفت.
سخت افزار استفاده شده در گوشی ردمی 5 پلاس کمپانی شیائومی، یک سخت افزار اقتصادی می باشد. با این حال، می توان از آن انتظار بهترین عملکرد در اجرای بازی های مختلف و اپلیکیشن های گوناگون را داشت.
عملکرد دوربین شیائومی ردمی 5 پلاس:

یکی دیگر از مواردی که معمولاً کاربران توجه زیادی را به آن دارند، بخش دوربین گوشی های هوشمند می باشد که در سال های گذشته به وضوح پیشرفت دوربین های استفاده شده در موبایل ها را شاهد بوده ایم.
گوشی شیائومی ردمی 5 پلاس از یک دوربین اصلی با سنسور 12 مگاپیکسلی استفاده می کند. این سنسور به یک لنز با سایز 25 میلی متر و گشودگی دریچه ی دیافراگم f/2.2 مجهز شده است که سایز هر پیکسل ثبت شده به وسیله ی آن برابر با 1.25 میکرون می باشد. این دوربین به یک فلش LED دوگانه تجهیز شده است که قابلیت فوکوس با استفاده از تشخیص فاز، عملکرد آن را تکمیل می کند.
بخش نرم افزاری دوربین این گوشی هم از قابلیت های مناسبی بهره مند شده است که امکان ثبت عکس و ویدئو در حالت های مختلف را در اختیار کاربران قرار می دهد. برای نمونه، حالت های Panorama, Timer, Audio, Straighten, Manual, Beautify, Group Shot, Tilt Shift, و Night (HHT) در اختیار کاربران می باشد.
به طور عمومی، عملکرد دوربین استفاده شده در Redmi 5 Plus بسیار رضایت بخش می باشد. با وجود استفاده از لنزی با گشودگی f/2.2 در این گوشی، نویز بسیار پایینی را در تصاویر ثبت شده به وسیله ی آن شاهد هستیم. اما همچنان اگر از کانتراست بیشتر استفاده می شد، عملکرد دوربین بیشتر باب میل کاربر بود. علاوه بر این ها، اندکی در عکس های ثبت شده شاهد گرمای رنگ هستیم که دقت رنگ ها را پایین می آورد.
اما به صورت کلی در محیط های تاریک و شب هنگام، عملکرد دوربین های موبایل با چالش روبرو می شود. در این شرایط به دلیل نرسیدن نور کافی به سنسور، ISO افزایش می یابد و تصاویری نسبتاً نامناسب به ثبت می رسد.
در ردمی 5 پلاس، زمانی که عکس های ثبت شده در شب را بررسی نمایید، متوجه نویز بالای موجود در عکس ها خواهید شد. همچنین، به دلیل عدم استفاده از سیستم لرزشگیر اپتیکال یا دیجیتال تصویر در این دوربین، با کوچکترین لرزش دست، تصاویری مات به ثبت می رسند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، در حالت های موجود، HHT یا حالت شب نیز وجود دارد. با استفاده از این حالت می توان در برخی از شرایط اندکی نویز را کاهش داد و تصاویر بهتری را ثبت نمود. اما بسیاری از موارد همچنان نویز بالا در عکس ها موجود خواهد بود.
در ادامه می توانید نمونه عکس های ثبت شده به وسیله ی این گوشی را مشاهده نمایید. سایز تقریبی هر عکس 4 مگابایت می باشد.
در بخش ضبط ویدئو هم خوشبختانه این گوشی امکان ضبط ویدئوهایی با رزولوشن فوق العاده ی 4K و فریم ریت 30 فریم بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می دهد که برای یک گوشی هوشمند میان رده یک مزیت بزرگ به شمار می رود.
جمع بندی:
گوشی شیائومی ردمی 5 پلاس یکی از میان رده های جدیدی است که در بازار با قیمتی در حدود 1 میلیون و 100 هزار تومان موجود می باشد. این گوشی از صفحه نمایشی بزرگ بهره مند شده است که آنرا به یک گوشی مناسب برای علاقه مندان به تماشای محتواهای مختلف با استفاده از موبایل تبدیل می کند.
همچنین، به لطف استفاده از سخت افزار مناسب، این گوشی از قدرت پردازشی بالایی برخوردار است که باعث می شود تا کاربر به سادگی از اجرای بازی های سنگین اندرویدی نیز بروی دستگاه خود لذت ببرد.
منبع: gsmarena
با سلام بنده در حال حاضر گوشی هواوی نوا۲پلاس دارم وقبل این هم سامسونگ A7۲۰۱۷ داشتم خواستم بگم زود به زود گوشی عوض میکنم این گوشی هم که معرفی کردید گوشی بدی به نظر نمیرسه ولی اگه عجله ندارید تا اردیبهشت صبر کنید گوشی شاهین glx بیاد که واقعا غولی هست برا خودش دوربین دو تایی ۱۶ مگاپیکسل با دیافراگم ۱/۸ دوربین جلو ۱۶با دیافراگم ۲ با چیپست اسنپدراگون ۸۲۱ صفحه نمایش ۶اینچ با نسبت صفحه ۸۰ وباطری ۵۰۰۰ میلی آمپری …!