تقویم همیشه یکی از مواردی بوده که در خانه هر شخصی وجود دارد اینکه بدانیم امروز چندم است و چند روز دیگر باید به تولد دوستمان برویم و یا چند مدت دیگر نمایشگاه کتاب آغاز میشود مواردی است که همگی با تقویم سر و کار دارند. اما مدتی است که تقویم های خانگی و کاغذی جای خود را به تقویم های الکترونیکی و اینترنتی داده اند چرا که دسترسی و کار با تقویم های الکترونیک به مراتب راحتر از تقویم های رومیزی است. گوگل غول جستجوی اینترنت سرویس های متعددی دارد که به صورت رایگان در اختیار کاربران در سراسر جهان قرار داده یکی از این سرویس ها و برنامه ها Google Calender میباشد که برای موبایل ، تبلت و یا رایانه به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفته است. اگر میخواهید بدانید چطور با تقویم گوگل کار کنید ، قرار تنظیم کنید ، هدف گذاری کنید ، تقویم خود را با همکارانتان به اشتراک بگذارید و بسیاری دیگر از کارها این پست را تا انتها مطالعه کنید.
نحوه استفاده از تقویم گوگل : مقدمات
پیش از شروع هرکاری نیاز به یک اکانت گوگل دارید تا بتوانید از همه سرویس ها مانند تقویم ، یوتیوب ، جیمیل و … به طور رایگان استفاده کنید. برای استفاده از سرویس تقویم گوگل از دو روش میتوانید استفاده کنید یا از طریق وبسایت رسمی آن یعنی calendar.google.com و یا از طریق اپلیکیشن آن که میتوانید از لینک زیر دانلود و نصب کنید در هردو ویژگی های یکسانی ارائه میشود و از طریق همگام سازی (Sync) با یکدیگر تنظیم و همگام میشوند.
یکی از ویژگی های جالب تقویم گوگل این است که به طور اتوماتیک قرار ها و یا رزروهایی که از طریق جیمیل ست میکنید در داخل تقویم همگام شده و بروی تقویم به طور اتوماتیک ست میشود. بعنوان مثال اگر بلیط هتل یا هواپیما رزرو کرده باشید از طریق جیمیل داخل تقویم به طور اتوماتیک قرار گرفته و در تاریخ سررسید به شما اعلانیه خواهد داد.
اما وقتی به سراغ طراحی میریم با یک رابط کاربری ساده ، جذاب و متریال رو به رو هستیم به طوری که دسترسی و تغییر روز و ماه و سال به خوبی در دسترس بوده و برای کارهای مختلف رنگ های مختلفی ست شده که باعث میشود بین هدف های مختلفی که ست کردید دچار سردرگمی نشوید.
نکته جالب در تقویم گوگل :
تمامی مناسبت های ایرانی و مذهبی نیز در این تقویم قرار گرفته اند همچنین سالروز تولد تمامی دوستان شما در مخاطبین شما قرار دارند روی تقویم به شما یادآوری میشود در نتیجه روز تولد هیچیک از دوستانتان را فراموش نخواهید کرد.
اما کمی از مقدمات فاصله میگیریم و کار با تقویم را حرفه ای تر دنبال کنیم.
نحوه استفاده از تقویم گوگل : ساخت رویداد
نسخه وب
در نسخه وب برای ساخت ایونت دو راه وجود دارد .راه اول کلیک بروی تاریخ مورد نظر است که پس از آن یک پنجره برای شما باز خواهد شد و میتوانید برای رویداد خود نام و تاریخ و توضیحات قرار دهید و سپس بروی Done کلیک کنید تا ذخیره شود.
روش دوم کمی پیچیده تر است ولی آپشن ها و امکانات بیشتری را نیز در اختیار شما قرار میدهد. برای اینکار بروی علامت”+“ قرمز رنگ پایین سمت راست صفحه، کلیک کنید تا وارد صفحه جدید شوید در صفحه جدید اطلاعات رویداد خود را وارد کرده و بروی گزینه Save کلیک کنید.
نسخه موبایل
در نسخه موبایل هم مانند وب در دو روش میتوانیم رویداد ثبت کنیم :
- لمس علامت + پایین صفحه و انتخاب event
- لمس یک تاریخ مشخص و سپس وارد شدن به تاریخ و سپس ست کردن رویداد در یک ساعت مشخص با لمس آن ساعت مشخص مثلا ساعت 3 روز 23 اردیبهشت
نحوه استفاده از تقویم گوگل : ساخت یادآور (Reminder)
تفاوت یادآور با رویداد در این است که برای ساخت آن نیاز به وارد کردن اطلاعات زیادی نیست و فقط آن را ذخیره میکنیم تا در روز موعود به ما یادآودری کند که قسط بانک را بدهم، یا به مادربزرگم زنگ بزنم یا تولد دوست صمیمیم رو فراموش نکنم. این پیغام روی صفحه گوشی ظاهر میشه و تا وقتی آن را بعنوان انجام شده Done ذخیره نکنید یا پاکش نکنید به شما یادآوری میشود.
برای ساخت یادآور در تقویم گوگل در نسخه وب مانند قبل کافی است تا بروی یک روز کلیک کنید Reminder را انتخاب و با قرار دادن نام و تکرار مشخص آن را ذخیره کنید.
برای قرار دادن یادآور در نسخه موبایل نیز میتوانید بروی علامت + در پایین صفحه کلیک کرده و با انتخاب Reminder یک یادآور را به سرعت تهیه و تنظیم کنید.
نحوه استفاده از تقویم گوگل : ساخت هدف (Goal)
اما بخش جالب تقویم گوگل امکان هدفگذاری است که یک بخش انگیزشی میباشد. برای تنظیم یک هدف کافی است تا بروی علامت + کلیک کنید. در صفحه بعد ابتدا نوع و طبقه بندی هدف خود را انتخاب میکنید بعنوان مثال دسته “ساخت مهارت” ، با انتخاب دسته وارد صفحه بعد میشوید که باید عنوان دقیق مهارت خود را انتخاب کنید بعنوان مثال من “ساز زدن” را انتخاب میکنم بعد از آن به ترتیب چه روزهایی از هفته ، چه مدت برای هر روز و زمان مناسب برای این تمرین در روز را به برنامه میدهیم و سپس تقویم به صورت اتوماتیک برای ما در روزهای مشخص و ساعت های مورد نظر هدف گذاری میکند.
نحوه استفاده از تقویم گوگل : اشتراک تقویم
این قابلیت که فقط در نسخه وب موجود است میتواند بسیار کاربردی باشد به طوری که میتوانید با همکار خود تقویمی مشترک داشته باشید و در پیشبرد اهداف کاری خود آنرا استفاده کنید. برای اینکار از سمت چپ صفحه هرشخصی که را که میخواهید انتخاب و در مقابل اسمش مانند تصویر گزینه Settings and Sharing را انتخاب کرده و تقویم را با او به اشتراک میگذارید.

سلام وقت بخیر، مشکلی دارم، تاریخ شمسی رو به گوگل اضافه کردم اما متاسفانه تاریخ روز با روز هفته همخوانی ندارد، چه باید کرد؟
سلام من میخوام گوگل لپ تاپم رو به حساب گوگلم وصل کنم که گوگل لپ تاپ با گوگل کلندر گوشیم هم گامسازی بشه ولی وقتی توی لپ تاپ گزینه های انتخاب اکانت گوگل رو میزنم همش ارور عدم اتصال به سرور رو میده
وی پی ان بزنید
آیا امکان وارد کردن گانت چارت در گوگل کلندر وجود داره؟
سلام مشکل این نرم افزار برای یاداوری تولد اینه که هر سال یه روز میکشه عقب تاریخ رو و با اون اول برابر نخواهد بود.
گوگل این قابلیت را داره که تقویم ایرانی را مبنا قرار بدید و در حقیقت هم تاریخ خای شمسی را دارید هم میلادی
حتی می تونید ابتدای هفته را شنبه تعیین کنید نه دوشنبه
بعد وقتی می خواهید تولدها را وارد کنید در سال جاری وارد کنید و روی گزینه تکرار هر ساله هم کلیک کنید خودش اتوماتیک تاریخ ها را درست میکنه
سلام روز بخير . من ميخام از كلندر براي برنامه ريزي درسي هفتگيم استفاده كنم اما هر چي كليك ميكنم روي تاريخ روز احازه نميده برنامه اون رو ثبت كنم و همچنين روزهاي آتي رو فقط روزهايي كه گذشته رو ثبت ميكنه؟ چكار بايد انجام بدم؟