سامسونگ در حدود یک و نیم ماه پیش از گوشی های جدید خود رونمایی کرد که در این میان نام Galaxy A6 Plus به چشم می خورد. با آغاز عرضه ی این گوشی در بازار، این فرصت پیش آمده است تا آن را مورد نقد و بررسی تخصصی قرار دهیم. در صورتی که به خرید این گوشی علاقه مند هستید و یا به صورت کلی به دنبال خرید یک گوشی هوشمند میان رده هستید، این بررسی را از دست ندهید.
مشخصات فنی گوشی گلکسی A6 Plus 2018
- دارای ابعاد بدنه ی برابر با 160.2×75.7×7.9 میلی متر
- مجهز شده به صفحه نمایش 6 اینچی با نسبت صفحه نمایش به پنل جلویی 75.3 درصد و پنل سوپر امولد با رزولوشن Full HD و تراکم پیکسلی 411 پیکسل بر هر اینچ
- استفاده ی پیش فرض از اندروید 8 اوریو
- مجهز شده به چیپ اسنپدراگون 450 با هشت هسته ی پردازشی و حداکثر قدرت پردازشی 1.8 گیگاهرتز به همراه پردازنده ی گرافیکی آدرنو 506
- عرضه شده در دو نسخه با حافظه ی داخلی 64 گیگابایت و رم چهار گیگابایت و حافظه ی 32 گیگابایت با رم سه گیگابایت
- دوربین اصلی دوگانه شامل یک سنسور 16 مگاپیکسلی به همراه لنزی با گشودگی دریچه ی دیافراگم F1.7 و یک سنسور 5 مگاپیکسلی با گشودگی F1.9
- دوربین سلفی با سنسور 24 مگاپیکسلی
- تجهیز شده به پورت قدیمی میکرو USB
- بهره گیری از یک باتری با ظرفیت 3500 میلی آمپر ساعت
طراحی، صفحه نمایش و کیفیت ساخت گلگسی A6 Plus 2018

سامسونگ در چند سال گذشته همیشه طراحی های جدید و به روز خود را برای دستگاه های گران قیمت خود بکارگیری کرده است و معمولا در گوشی های ارزان تر، از طراحی های قدیمی تر خود استفاده کرده است. اما از آن جایی که تقریباً تمامی کمپانی های سازنده ی گوشی های هوشمند در ماه های گذشته، چه در محصولات رده بالا و گران قیمت خود و چه در محصولات ارزان تر خود از طراحی های جدید و جذاب استفاده کرده اند، سامسونگ هم به نظر خود را ناچار به استفاده از طراحی های جدیدتر در گوشی های میان رده ی خود دیده است.
طراحی و ابعاد
Galaxy A6 Plus 2018 دارای طول 160 میلی متر، عرض 75 میلی متر و ضخامت نزدیک به 8 میلی متر می باشد که این ابعاد برای یک گوشی هوشمند سال 2018، ابعاد مناسبی به شمار می رود. همچنین، باید به این نکته هم توجه داشت که پنل جلویی این گوشی میزبان یک صفحه نمایش بزرگ 6 اینچی می باشد.
تا چند سال پیش طراحی گوشی های سامسونگ یکی از غیر بهینه ترین طراحی گوشی های هوشمند بود. چراکه در گوشی های این کمپانی از حاشیه های گسترده ای در اطراف صفحه نمایش استفاده شده بود که باعث شده بود تا گوشی های سامسونگ در مقایسه با گوشی های دیگر کمپانی ها که سایز صفحه ی یکسانی دارند، ابعاد بدنه ی بزرگ تری داشته باشند. اما از سال 2017 این رویه تغییر کرد و سامسونگ با معرفی زبان طراحی جدید خود، حالا یکی از بهینه ترین طراحی ها را در میان برندهای تولیدکننده ی گوشی های هوشمند دارد.

کیفیت ساخت
در گوشی Galaxy A6 Plus 2018 از فلز بسیار مستحکم استفاده شده است که در دست گرفتن دستگاه، حس بسیار خوبی را به کاربران منتقل می کند. همچنین، در چهار گوشه ی قاب دستگاه از برش های بسیار نرمی استفاده شده است.
پنل جلویی دستگاه را سامسونگ به گونه ای طراحی کرده است تا حاشیه های اطراف صفحه نمایش، ابعاد کمتری را داشته باشند. استفاده از این طراحی باعث شده است تا گوشی A6 Plus 2018 از نسبت صفحه نمایش به پنل جلویی بیش از 75 درصد بهره مند شده باشد که همین مسئله این گوشی را به یکی از گوشی های خوش ساخت میان رده تبدیل کرده است. پنل جلویی این دیوایس میزبان هیچ دکمه ی فیزیکی نیست و به جای آن از دکمه های لمسی و نرم افزاری برای مسیریابی استفاده می شود.
در این قسمت شاهد استفاده از یک صفحه نمایش بزرگ 6 اینچی هستیم که این نمایشگر از پنل های بسیار محبوب سوپر امولد که ساخت خود کمپانی سامسونگ می باشد، استفاده می کند. در این نمایشگر از رزولوشن Full HD بکارگیری شده است و تراکم پیکسلی ایجاد شده برای آن، 411 پیکسل بر هر اینچ می باشد که یک تراکم مناسب برای گوشی هوشمندی در این رده به شمار می رود. این نمایشگر همچنین، از قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن نیز پشتیبانی می کند که کاربر با فعال کردن این قابلیت می تواند به صورت دائمی اطلاعاتی مانند ساعت، تاریخ و نوتیفیکیشن های دریافتی را بروی صفحه ی نمایش گوشی خود مشاهده کند.

از سال 2016 تا کنون، در بسیاری از گوشی های موبایل از قاب پشتی با پوشش شیشه ای استفاده شده است. اما سامسونگ تصمیم گرفته است تا در محصول میان رده ی جدید خود از پوشش فلزی به جای پوشش شیشه ای استفاده کند. بنابراین، گوشی گلکسی ای 6 پلاس می تواند انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که علاقه ی چندانی به خرید گوشی هایی با قاب شیشه ای ندارند.
قاب پشتی دستگاه ظاهر بسیار نزدیکی به آن چه پیشتر در طراحی گوشی های سری J استفاده شده بود، دارد. در این بخش از دو نوار آنتن دهی در قسمت های بالا و پایینی قاب استفاده شده است که زیبایی خاصی را برای آن ایجاد کرده اند. همچنین، بروی این قاب از پکیج دوربین دوگانه با ساختار عمودی و در زیر آن ها از یک سنسور اثر انگشت استفاده شده است که کاربران برای باز کردن قفل دستگاه خود با استفاده از این متد باید انگشت خود را برای لحظاتی بروی این سنسور قرار دهند.

به صورت کلی طراحی استفاده شده در گوشی جدید سامسونگ، تلفیقی از طراحی هایی است که پیشتر در محصولات این کمپانی شاهد بودیم. پنل جلویی دستگاه ظاهر زیادی به طراحی گوشی های سری اس و قاب پشتی دستگاه ظاهر بسیار زیادی به گوشی های سری J این کمپانی دارند. اما در مجموع طراحی استفاده شده در این گوشی، یک طراحی بهینه، جذاب و هماهنگ با طراحی بهترین گوشی های دنیا می باشد که باعث می شود تا کاربران Galaxy A6 Plus 2018 از کیفیت ساخت بالا و طراحی مناسب گوشی خریداری شده، رضایت داشته باشند و از آن لذت ببرند.
نرم افزار و سخت افزار بکارگیری شده در گوشی A6 Plus 2018

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، گوشی Galaxy A6 Plus 2018 به عنوان یکی از گوشی های میان رده ی موجود در بازار شناخته می شود. بنابراین نباید از آن انتظار بازدهی گوشی های پرچمدار و گران قیمت موجود در بازار را داشت.
در این گوشی از یکی از ضعیف ترین چیپ های کمپانی کوالکام در سال 2018 استفاده شده است. اسنپدراگون 450 شامل پردازنده ی مرکزی با هشت هسته ی پردازشی است که حداکثر قدرت پردازشی 1.8 گیگاهرتز را در اختیار دستگاه قرار می دهد. همچنین، در این چیپ از پردازنده ی گرافیکی آدرنو 506 نیز برای پردازش های گرافیکی استفاده شده است.
نسخه ی پایه از گوشی A6 Plus 2018 به سه گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه ی داخلی مجهز شده است. همچنین، نسخه ای پیشرفته تر از این گوشی که به چهار گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه ی داخلی مجهز شده است نیز برای کاربران علاقه مند عرضه شده است. بنابراین، می توانید با توجه به نیاز خود نسخه ی مناسب را انتخاب و خریداری نمایید.
در تست های بنچمارک اجراشده بروی این گوشی، نتایج به دست آمده چندان دل چسب و قابل توجه نیستند. در تست بنچمارک انتوتو، گوشی گلکسی ای 6 پلاس، امتیاز 70 هزار را کسب کرده است. این امتیاز برای یک گوشی میان رده، عدد مناسبی به شمار می رود و به معنای بازدهی قابل قبول سخت افزار دستگاه می باشد. در تست های بنچمارک دیگر هم نتایج مشابه و در حد یک گوشی میان رده را از این دیوایس شاهد بودیم.

سامسونگ همیشه تلاش کرده است تا به گونه ای سخت افزار را در گوشی های مختلف خود بکارگیری کند تا تفاوت قابل توجهی میان گوشی های رده بالا و میان رده ی این کمپانی وجود داشته باشد و کاربران تشویق به خرید گوشی های قدرتمندتر بشوند. از همین رو هم تفاوت امتیاز این گوشی، با پرچمدار امسال سامسونگ، گوشی گلکسی اس S9، تفاوت بسیار زیادی دارد. به گونه ای که اس 9 امتیاز حدود چهار برابری را در مقایسه با ای 6 پلاس دریافت کرده است که این خود نشان دهنده ی تفاوت قابل توجه سخت افزار استفاده شده در این دو گوشی می باشد. این در حالی است که کمپانی های چینی و کمتر شناخته شده، گوشی هایی را با همین قیمت عرضه کرده اند که سخت افزاری به مراتب قدرتمندتر از A6 plus را دارند و در تست های بنچمارک هم امتیازهای بالای آن ها را شاهد بودیم.
اما در بخش نرم افزاری گوشی A6 Plus، از جدیدترین نسخه ی سیستم عامل اندروید در زمان معرفی دستگاه، اندروید اوریو، استفاده شده است. همچنین، نسخه ی نهم از رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس در این گوشی مورداستفاده قرار گرفته است. این رابط کاربری بسیار جذاب را پیشتر در گوشی های رده بالای سامسونگ هم مشاهده کرده بودیم و حالا با حذف دکمه های فیزیکی در گوشی A6، این رابط کاربری هیچ تفاوتی با آن چه که کاربران اس 8 و اس 9 تجربه می کنند، ندارد. در این رابط کاربری از طراحی بسیار جذاب و خیره کننده ای استفاده شده است که باعث شده است تا رابط کاربری سامسونگ به عنوان بهترین ( از دیدگاه برخی ) رابط کاربری شخصی سازی شده در دنیای اسمارت فون های اندرویدی شناخته شود.
بررسی عملکرد دوربین ها در Galaxy A6 Plus 2018

سامسونگ در ماه های گذشته عملکرد جالبی در بخش دوربین داشته است. در حالی که این برند گوشی پرچمدار و گران قیمت خود را امسال در دو نسخه عرضه کرد که یکی از نسخه ها شامل دوربین دوگانه ی اصلی بود، حالا و در محصول میان رده ی این شرکت که قیمتی کمتر از نصف قیمت اس 9 را دارد شاهد استفاده از دوربین های دوگانه هستیم که در نوع خود قابل توجه می باشد.
قاب پشتی A6 Plus 2018 میزبان دو دوربین به عنوان دوربین های اصلی دستگاه است که به شکل عمودی بروی یکدیگر قرار گرفته اند. دوربین اول استفاده شده در این بخش که در حقیقت اصلی ترین دوربین دستگاه است، به یک سنسور 16 مگاپیکسلی مجهز شده است که پوشش لنزی با گشودگی دریچه ی دیافراگم F1.7 آن را همراهی می کند. همچنین، دوربین دوم استفاده شده در این بخش به یک سنسور 5 مگاپیکسلی به همراه یک لنز F1.9 تجهیز شده است. استفاده از این سخت افزار باعث شده است تا کاربران این گوشی از قابلیت ثبت تصاویر پرتره یا آن طور که سامسونگ آن را نام گذاری کرده است، لایو فوکوس، بهره مند شوند. همچنین، کاربران می توانند با دو بار فشردن پشت سر هم دکمه ی پاور دستگاه، به سرعت دوربین را باز کرده و صحنه های موردنظر عکس یا فیلم بگیرند.
به صورت کلی عملکرد دوربین ها در ثبت عکس از محیط هایی با سوژه ها و شرایط نوری مختلف بسیار رضایت بخش می باشد. در شرایطی که نور روز وجود داشته باشد، شما می توانید با استفاده از این گوشی تصاویری با جزئیات بالا، رنگ هایی با دقت بالا و نویز پایین را به ثبت برسانید. در محیط های تاریک و کم نور هم عملکرد دوربین اصلی این گوشی به لطف بهره گیری از لنزی با گشودگی F1.7 که باعث می شود تا نور بیشتری به سنسور برسد، رضایت بخش و قابل توجه می باشد.
جمع بندی

امروز و در این مقاله تلاش کردیم تا با عملکرد گوشی گکلسی A6 Plus 2018 بیشتر آشنا شویم و ببینیم که در کدام بخش این گوشی عملکردی مناسب و در کدام بخش عملکردی نامناسب را به کاربران خود ارائه می دهد. همانطور که مشاهده کردید، یکی از بخش هایی که می تواند نقطه ی قوت این گوشی به شمار برود، بخش طراحی و صفحه نمایش آن می باشد. این گوشی میزبان یک صفحه نمایش بزرگ است که آن را به ابزاری مناسب برای کاربرانی با نیازها و استفاده های مختلف تبدیل می کند.
در بخش دوربین هم مشاهده کردیم که سامسونگ سنگ تمام گذاشته است و با تجهیز این گوشی به دوربین های دوگانه، قابلیت های جذابی چون ثبت تصاویر پرتره را در اختیار کاربران قرار داده است. عملکرد دوربین هم برای ما رضایت بخش بود و کاربر می تواند در شرایط مختلف اقدام به ثبت عکس و فیلم هایی با کیفیت بالا کند.
اما یکی از بخش های اصلی سخت افزار دستگاه است. در حالی که با قیمت این محصول که در حدود 350 یورو می باشد، می توان دستگاه هایی با سخت افزارهای بسیار قدرتمند از برندهای دیگر را تهیه کرد، شاید خریداری این گوشی برای افرادی که علاقه به سخت افزار قدرتمند دستگاه دارند، چندان عقلانی نباشد. بنابراین، در صورتی که به دنبال خرید دستگاه هایی قدرتمندتر هستید و قصد پرداخت هزینه ای مشابه با هزینه ی این گوشی را دارید، پیشنهاد می کنیم که دستگاه های رده بالای برندهایی چون شیائومی و آنر را نیز موردبررسی قرار دهید.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم