امروزه تقریبا همه افراد از دیتا های گوشی برای کارکرد های مختلف استفاده می نمایند. اما بعضی موقع ها آنقدر مصرف دیتا بالا می رود که افراد، ماهیانه مقادیر زیادی از data فقط برای گوش دادن به آهنگ از اپلیکیشن های موسیقی استفاده می نمایند؛ که این موضوع ممکن است برای خیلی ها هزینه های زیادی را در بر داشته باشد. اگر شما هم از همین دسته افراد هستید، ما در این مطلب نکات و ترفند های کاهش مصرف دیتا را در گوشی های اندرویدی به شما آموزش خواهیم داد.
7 راه برای کاهش مصرف دیتا

نظارت بر روی مصرف دیتا
در این ترفند، شما می بایست اپلیکیشن هایی که از اینترنت استفاده می کنند را شناسایی نمایید و سعی کنید آن ها را کاهش دهید. این کار را می توانید با رجوع به بخش Setting یا تنظیمات انجام دهید؛ پس از انتخاب Setting، به بخش Wireless & Networks رفته و گزینه Data Usage را انتخاب نمایید. در این بخش، تمامی اپلیکیشن هایی که دیتای گوشی شما را مصرف می کنند می توانید شناسایی کنید و آن ها را کنترل یا حذف نمایید.
ایجاد یک اخطار دهنده
پس از این که اپلیکیشن ها را پیدا کردید، می توانید برای آنها یک محدودیت استفاده قرار دهید؛ با این کار، اگر آن اپلیکیشن از یک حد معینی data عبور کرد، به شما اخطار می دهد. شما برای انجام این کار باید قسمت های گفته شده (Setting و Wireless & Networks) رجوع کنید و برای هر اپلیکیشن محدودیت اعمال کنید.
محدود کردن اپلیکیشن های خاص
بعضی اپلیکیشن ها نسبت به بقیه اپلیکیشن ها، دیتا های بیشتری مصرف می کنند و افراد معمولا متوجه این مصرف نمی شوند؛ بخاطر همین است که دیتا های گوشی به سرعت خالی می شوند، بدون آنکه افراد حتی متوجه آن شوند. برای محدود کردن مصرف دیتا برای اپلیکشن های خاص، باید در همان قسمت Data Usage، اپلیکیشنی که بیش از همه دیتا مصرف می کند را انتخاب نمایید و سپس گزینه Restrict Background Data App را انتخاب نمایید. با این کار، دیگر نگران مصرف ناگهانی دیتا خود نباشید.
استفاده از گزینه های آفلاین
بعضی اپلیکیشن ها مانند Google Maps دیتا بسیار زیادی مصرف می کنند و ممکن است که کل دیتای مورد نظر شما را در چند دقیقه مصرف کنند. برای کاهش مصرف دیتای این اپلیکیشن ها، شما می توانید از حالت آفلاین استفاده کنید که بسیار به صرفه تر می باشد. برای مثال، Google Maps در صورت استفاده آفلاین، از GPS استفاده می نماید که برای افرادی که وابسته به این نوع اپلیکیشن ها هستند، گزینه ای عالی می باشد. برای مثال، برای اپلیکیشن Google Maps، ابتدا می بایست این اپلیکیشن را انتخاب نموده و سپس حالت Offline Mode را انتخاب نمایید. پس از انتخاب این گزینه، به صورت خودکار از GPS استفاده می شود.
تغییر روش استفاده از مرورگر ها
تغییر تمامی مرورگر ها در Google Play دارای حالت بهینه سازی مصرف دیتا را دارند. این موضوع برای اپلیکیشن Google Chrome نیز صادق بوده و شما می توانید با فعال سازی این حالت، از مصرف بیش از حد دیتا جلوگیری کنید. برای انجام این کار، ابتدا اپلیکیشن Google Chrome را باز کرده، سپس 3 نقطه بالای صفحه در Google Chrome را انتخاب نمایید؛ بعد از باز شدن نوار گزینه ها، به Setting رجوع کنید و بر روی Data Saver لمس کنید تا این حالت برای مرورگرتان فعال شود. شما با این کار از مصرف بیش از حد دیتا توسط مرورگر جلوگیری کرده اید.
غیر فعال کردن همگام سازی (Sync)
اپلیکیشن های اجتماعی مانند فیس بوک یا تلگرام معمولا به صورت خودکار هم گام سازی یا Sync می شوند و این موضوع باعث می شود که به صورت خودکار، دیتای موبایل افراد زیاد مصرف گردد. شما می توانید هم گام سازی های هر اپلیکیشنی که مصرف دیتای بالایی دارد را غیر فعال سازید. این کار باعث دخیره زیادی از دیتا می شود. برای انجام این کار، می بایست به قسمت Setting رفته و Account را انتخاب نمایید. پس از انجام این کار، تمام اپلیکیشن هایی که به صورت خودکار هم گام سازی می شوند معلوم می گردد و شما می توانید آن ها را غیر فعال سازید.
استفاده از اپلیکیشن Google Datally

سال پیش، شرکت گوگل اپلیکیشنی را معرفی کرد که مختص نظارت و کنترل مصرف دیتا بود و نام آن Datally نام دارد. شما می توانید این اپلیکیشن را نصب کرده و از آن برای کنترل مصرف دیتا استفاده نمایید. دو حالت مختلف دارد که در پایین توضیح داده شده است:
حالت مهمان
در این حالت، شما می توانید برای کسانی که از گوشیتان استفاده می کنند، محدودیت استفاده از دیتا تعیین کنید.
محدودیت مصرف دیتا روزانه
در این حالت، شما می توانید برای هر روزتان، مقداری خاص مصرف دیتا تعیین کنید؛ که این موضوع باعث کاهش مصرف بیش از حد دیتا توسط شما می شود.
اگر شما هم می خواهید از مصرف بیش از حد دیتا جلوگیری کنید، پس حتما ترفند های بالا را دنبال کنید.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم