5 نکته درباره خرید گوشیهای هوشمند اندرویدی
از زمان ظهور اولین گوشی هوشمند در اواسط دهه 70 شمسی، یک بازار فناوری گسترده در تولید و توزیع دستگاههای گوشی هوشمند به وجود آمده است. امروزه، گوشیهای هوشمند دارای سیستم عامل اندروید از بالاترین سهم در بازار برخوردار هستند.
یک دستگاه اندرویدی معمولا به گونهای طراحی میشود که چند سال قابل استفاده باشد. سرعت پیشرفت سختافزار و افزایش نیازهای عملکردی نرمافزار فضای کار بیشتری باقی نمیگذارد. نسخه اندروید از پیش نصب شده انتظار میرود که پس از دو سال در وضعیت عدم پشتیبانی قرار گیرد. مگر اینکه تولیدکننده از طریق یک بهروزرسانی OTA تصمیم به ارتقاء سیستم عامل بگیرد.
برای یک کاربر اندروید معمولی که توان پرداخت هزینه سنگین برای خرید گوشی هوشمند ندارد، ولی به دنبال امنیت و کارایی است، انتخاب یک دستگاه اندروید یک تصمیم سخت خواهد بود. اگر شما جزء این دسته از کاربران هستید، این پست به منظور کمک به شما در تصمیمگیری در این مورد نوشته شده است. این 5 نکته ظریف اما مهم به شما کمک میکند تا بتوانید دستگاه اندروید بهتر با طول عمر بیشتری بخرید. بنابراین در ادامه همراه وبسایت اندروید زوم باشید تا در این مقاله به شما نکات مهم خرید گوشی که سالها عمر کند را آموزش دهیم.
در جستجوی یک دستگاه متوسط باشید
خرج بیشتر برای خرید یک محصول باکیفیتتر همواره از انتخاب یک محصول ارزان که به سرعت بر اثر استفاده ارزش خود را از دست میدهد بهتر است. یک دستگاه ارزان تقریبا همیشه از پیشرفتهای نرمافزاری جا میماند. اکثر تولیدکنندگان حتی یک تک آپدیت هم برای محصولات ارزان خود ارائه نمیکنند. این دستگاهها در مقابل مشکلات امنیتی آسیب پذیرند و معمولا دارای باگهای نرمافزاری هستند که هیچکس به رفع آنها اهمیتی نمیدهد.
علاوه بر این، دستگاههای ارزانتر دارای سختافزار پردازشی ضعیف هستند، به گونهای که معمولا از لحاظ استانداردهای فنّاوری یک نسل عقبتر هستند. یک دستگاه ارزان قابلیت استفاده از نرمافزارها و فناوریهای جدید را یک سال پس از تولید از دست میدهد.
توجه داشته باشید که خرید یک دستگاه برتر نیز همیشه بهترین راه نیست. مگر آنکه بتوانید آن را از یک تولیدکننده بخرید که ارتقاء آن را به دستکم دو نسخه بعدی اندروید تضمین میکند؛ بهتر است به جای این کار به دنبال یک دستگاه متوسط با قیمت مناسب باشید.
خرید یک محصول دستدوم که 2 یا 3 سال از عمرش میگذرد نیز ایده خوبی به نظر نمیآید. سختافزار دستگاههای برتر نیز به سرعت دستگاههای متوسط از استاندارها عقب میافتد. برای آن که بهتر متوجه موضوع شوید، پخش ویدیوی H.265 را در نظر بگیرید. بسیاری از شرکتها پیش از این، این کدگذاری را به کار گرفتهاند و بالاترین کیفیت بیشتر اوقات بر روی H.265 قابل دسترسی است ولی دستگاههای برتری که دو سال قبل تولید شدهاند قابلیت پشتیبانی از این کدگذاری را ندارند.
خرید یک دستگاه پرطرفدار و دارای قابلیت توسعه
همان طور که همه ما میدانیم، تولیدکنندگان معمولا تا حداکثر سه سال برای دستگاههای خود امکان ارتقاء را فراهم میکنند. اما، اگر دستگاه فروش خوبی نداشته باشد، ممکن است این پشتیبانی زودتر به پایان برسد. به هر حال، همه چیز با میزان سود آن سنجیده میشود. اگر فروش متوقف شود، دلیلی برای پشتیبانی بیشتر دستگاه وجود ندارد. در عوض، منابع انسانی میتوانند روی پیشرفتهای نسل بعدی کار کنند.
به علاوه، اگر میخواهید که گوشی شما از لحاظ نرمافزاری برای بیش از سه سال به روز باشد، باید دستگاهی انتخاب کنید که رامهای سفارشی رسما برای آن صادر میشود. یک رام سفارشی قابلیت بهروزرسانی نرمافزارها را معمولا تا 5 سال به دستگاه اندروید میدهد.
هدف توسعههای سفارشی معمولا دستگاههای متوسط و سطح بالا از تولیدکنندگانی است که اجازه باز کردن بوت لودرها را میدهند و کد منبع کرنل را در اختیار میگذارد. هرچه افراد بیشتری برای توسعه سفارشی یک دستگاه اندروید وجود داشته باشند، کیفیت محصول سفارشی نیز بیشتر است و پشتیبانی نرمافزاری آن نیز طولانیتر خواهد بود.
خرید یک گوشی هوشمند با آخرین نسخه اندروید
در سالهای اخیر، مشاهده کردهایم که تولیدکنندگان گوشی هوشمند، دستگاههایی را تولید میکنند که نسخه اندروید آنها یک یا دو نسخه از آخرین نسخه عقبتر است. دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. اول، این کار تلاش برای ارتقاء را حداقل میکند. انتقال صرفا کد منبع موجود از دستگاههای قدیمیتر بسیار کمتر از این زمان میبرد که این کار را از ابتدا شروع کنیم. دوم، انتخاب یک نسخه قدیمیتر اندروید به تلاش کمتری برای تطابق با استانداردهای گوگل نیاز دارد.
گوگل سازگاری اندرویدش را با هر نسخه جدید سیستم عاملش برای تولیدکنندگان افزایش میدهد. دلیل اینکه یک گوشی هوشمند با یک نسخه اندروید قدیمی در اختیار خریداران قرار میگیرد، این موضوع را تقریبا قطعی میکند که گوشی در طول عمر مفید خود توجه لازم را از تولیدکننده دریافت نخواهد کرد. تولیدکنندهای که تلاش میکند هزینهها و زمان توسعه را کاهش دهد برای پشتیبانی محصولاتش در آینده قابل اعتماد نیست.
انتخاب هوشمندانه سختافزار
این شاید سختترین کار در فرآیند انتخاب گوشی هوشمند بعدی شما باشد. برای اطمینان از این موضوع که گوشیای که میخرید عمر طولانی دارد، باید چیزی بخرید که از لحاظ سختافزاری بهروز باشد. قسمتهای سختافزاری سالبهسال به شدت تغییر میکنند CPU، GPU، کدگذار/ کدشکن ویدیو و مودم از جمله آنها هستند.
بیشتر محصولات متوسط از تولیدکنندگان SoC به گونهای طراحی میشوند که بتوانند استانداردهای فنّاوری که در چند سال آینده میآید را به کار گیرد. بنابراین، بهترین انتخابهای شما دستگاههایی با چیپستی با عمر کمتر از یک سال هستند.
محصولات گرانقیمت لزوما بهترین نیستند
محصولات گرانقیمت از تولیدکنندگان بزرگ تنها انتخاب شما برای خرید گوشی هوشمند نیستند، مگر اینکه ویژگیهای خاصی مانند صفحه نمایش AMOLED یا حسگر دوربین استثنایی مد نظر باشد. شرکتهای کوچکتری طی سالهای اخیر ظهور پیدا کردند که محصولاتی با کیفیت قابل قبول با کارایی بالا و قیمت کم تولید میکنند.
این تولیدکنندگان یک استراتژی خاص را در پیش گرفتهاند که موفق بوده است. اولا، اکثر این شرکتها در آسیا فعالیت میکنند. این موضوع باعث میشود هزینههای تولید و انتقال کاهش پیدا کنند زیرا تقریبا تمام تجهیزات الکترونیک به کار گرفته شده در گوشیهای هوشمند این روزها در آسیا تولید میشوند.
این شرکتها همچنین هزینههای عملیاتی را با بهکارگیری روشهایی مانند فروش فقط از طریق وبسایت کاهش میدهند. اما مشکلی نیز وجود دارد: همه تولیدکنندگان آسیایی محصولات رقابتیای تولید نمیکنند. بسیاری از این شرکتها نتوانستهاند عملکرد خوبی داشته باشند و ورشکست شدهاند. یک جستجوی ساده در گوگل تولیدکنندگان برتر در آسیا را به شما معرفی خواهد کرد. از جمله این شرکتها میتوان به شرکتهای هواوی، ZTE و وان پلاس اشاره کرد.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم