خانه » آموزش » آیا هوش مصنوعی در دوربین اهمیت دارد؟ مقایسه گوشی‌های ال جی، هواوی و پیکسل

آیا هوش مصنوعی در دوربین اهمیت دارد؟ مقایسه گوشی‌های ال جی، هواوی و پیکسل

مقایسه گوشی‌های LG V30S و P20 Pro و Google Pixel 2

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند سعی در استفاده از هوش مصنوعی در گوشی‌های خود کرده‌اند تا هرچه بیشتر گوشی‌های خود را به روز کنند. حال این شرکت‌ها روی به استفاده از هوش مصنوعی در دوربین‌ها کرده‌اند. دوربین‌های استفاده کننده از هوش مصنوعی یکی از پرکاربردترین کلمات تکنولوژی در سال گذشته است. هدف کمک به گرفتن عکس‌های بهتر است چرا که ماشین‌های هوشمند عکاسان بهتری از ما هستند.

این تکنولوژی در تولید گوشی‌هایی مانند LG V30S ، Huawei P20 Pro و Google Pixel 2 و گوشی‌های دیگر به کار برده شده است. اما شکل کاربرد آن متفاوت است. هواوی و ال جی از الگوریتم‌های بازیابی تصویر برای تنظیم پروفایل‌های رنگ و پس پردازش استفاده می‌کنند. گوگل به منظور بهبود عکس‌ها از طریق سخت‌افزار به شدت بر پردازش HDR+ بر مبنای یادگیری ماشین تکیه می‌کند.

در این پست، عکس‌های معمولی و عکس‌هایی که به کمک هوش مصنوعی توسط گوشی‌های LG V305، Huawei P20 Pro و Google Pixel 2 گرفته می‌شود را مقایسه می‌کنیم تا ببینیم آیا واقعا این حالت‌ها نتایج بهتری نسبت به دوربین‌های معمولی ارائه می‌کنند. تمام این گوشی‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که به دلخواه بتوان قابلیت AI/HDR+ را در دوربین آن‌ها خاموش یا روشن کرد، بنابراین تغییراتی که الگوریتم هوش مصنوعی نسبت به عکس‌های استاندارد ایجاد می‌کند را بررسی خواهیم کرد. بنابراین، در ادامه همراه وبسایت اندروید زوم باشید تا در این مقاله به بررسی گوشی‌های ال جی، هواوی و پیکسل در عکاسی بپردازید.

در فضای باز

منظره

ابتدا، گوشی Huawei P20 Pro تفاوتی را که قابلیت هوش مصنوعی ایجاد می‌کند به معرض نمایش می‌گذارد. دوربین یک عکس HDR-esque متوازن می‌گرفت، قسمت جلوی عکس را کمی تاریک نشان می‌داد و آن را به یک تصویر بسیار واضح و روشن‌تر تبدیل می‌کند. اگر با دقت به عکس‌های گوشی P20 Pro نگاه کنید متوجه خواهید شد که عکسی می‌گیرد که هیچ دوربین دیگری نمی‌تواند.

گوشی Pixel 2 حتی بدون فعال بودن HDR عکس بسیار خوبی ارائه می‌کند. فعال کردن این گزینه مشکلات وضوح ابرها، میزان اشباع رنگ در چمن و آسمان و تیرگی بیش از حد درخت‌ها را برطرف می‌کند. گوشی LG V305 از طرفی دیگر، روشنی تصویر را بیش‌تر می‌کند تا قسمت جلویی نورانی‌تر به نظر آید. رنگ‌ها به خوبی تصویر را پر می‌کنند، اما گزینه دوربین استفاده کننده از هوش مصنوعی بیش‌تر درجه‌بندی رنگ را تنظیم می‌کند تا این‌که مانند ‌ P20 Pro عکس را دچار تغییرات اساسی کند. تغییرات در دوربین هوش مصنوعی LG V305 به زحمت قابل تشخیص هستند.

ساختمان

قابلیت HDR گوشی Pixel 2 گوگل در این تصویر عملکرد خوبی را از خود نشان می‌دهد و تراکم رنگ‌ها این بار بهتر به نظر می‌آید. هر سه دوربین عکس‌برداری در این مورد خاص را به خوبی انجام می‌دهند اما هوش مصنوعی گوگل در این مورد بهترین عملکرد را دارد. مجددا  وضوح و نور ابرها را تصحیح می‌کند و همچنین تصویر دقیق‌تر و با جزئیات بیش‌تری از سنگ ساختمان به دست می‌دهد.

یک رقابت نزدیک بین تصاویر این گوشی و گوشی LG V305 وجود دارد، به این صورت که هر دوی آن‌ها وضوح و رنگ‌های خوبی در عکس ارائه می‌کنند. فعال کردن دوربین هوش مصنوعی میزان اشباع را به شکل قابل توجهی تقویت می‌کند. البته برخی کنتراست بالای غیرطبیعی این تصاویر را دوست ندارند.

گزینه هوش مصنوعی گوشی Huawei P20 Pro یک رویکرد قوی‌تر را برای اشباع رنگ در پیش می‌گیرد. عکس اصلی به اندازه حالت HDR+ گوگل واضح است و شاید بتوان گفت رنگ آبی آسمان را بین این سه دوربین از همه بهتر ثبت می‌کند. با این حال، حالت هوش مصنوعی همه‌چیز را تا 11 شماره‌گذاری می‌کند که مجددا باعث ایجاد یک تصویر بسیار نمایشی می‌شود. این مرتبه تصویر دچار افراط است. تصویر دارای تنظیمات فراوانی است که لازم نیستند. این موضوع بسیار جلب توجه می‌کند اما قطعا از عکس استاندارد برتر نیست.

نمای نزدیک

غذا

فضای مجازی شیفته عکس غذای خوب است و تعجبی نیست که دوربین‌های دارای هوش مصنوعی ما در نمایش غذاهای گوناگون خارق‌العاده عمل کنند. گوشی V30S در این مورد بیشتر از بقیه اشباع رنگ را تقویت می‌کند که باعث می‌شود که میوه‌ها در این عکس بیشتر خودنمایی کنند. این بسیار چشم‌نوازتر از نرم‌افزار دوربین Huawei که صرفا وضوح و نور را کمی افزایش می‌دهد عمل می‌کند. عکس‌های گوشی P20 Pro هم زیبا هستند و هم نورانی، اما تصویر هوش مصنوعی نسبت به دو نمونه دیگر بسیار ضعیف است. پروفیل رنگ قوی LG تصویر بهتری برای فضای مجازی نسبت به عکس HDR گوشی Pixel 2 ارائه می‌کند.

حالت HDR+ گوشی Google Pixel 2 اساسی‌ترین تغییر را در عکس ایجاد می‌کند. در این حالت نه تنها وضوح نور منبع پشتی بهبود پیدا می‌کند، بلکه وضوح و نور میوه‌ها را نیز تصحیح می‌کند. رنگ‌ها قوی و زیبا هستند، اما نمی‌توان نظر قطعی داد که آیا واقعا تصویر HDR+ در این مورد بهتر به نظر می‌آید. میزان سایه انداختن بر روی سوژه کمتر شده که باعث می‌شود میوه نسبت به عکس غیر HDR+ تخت و کمی خسته‌کننده به نظر آید. انگورها عجیب به نظر می‌آیند. وضوح HDR به شکل غیر قابل انکاری متوازن و بهترین در این بین است، اما برای نمایش یک خوراکی زیبا هیچ برتری‌ای ندارد.

گل‌ها

جفت دوربین‌های LG V30S و Huawei P20 Pro می‌توانند گل‌ها را تشخیص دهند و تمایل کلی در این مورد نیز مجددا تقویت اشباع رنگ برای خودنمایی بیشتر تصویر هست. گوشی Huawei P20 Pro در این حالت نمایشی‌تر عمل می‌کند به این شکل که نسبت کنتراست را تقویت می‌کند تا گلبرگ‌ها برجسته‌تر به نظر آیند. با میزان نور نسبتا کم تمام این تصاویر خوب هستند، اما گوشی P20 Pro گل‌ها بهتر از بقیه گوشی‌ها نمایش می‌دهد.

دستگاه  صحنه را بررسی می‌کند و تقویت رنگی مشابه P20 به آن اعمال می‌کند، اما تاثیر عمیقی ندارد. بخشی از این به دلیل افزایش کوچکی در دمای عکس است که به میز مشکی یک نمای آبی عجیب می‌دهد. گوشی Google Pixel 2 جالب‌تر است، زیرا استفاده از HDR+ در واقع اشباع رنگ را کاهش می‌دهد. در عوض، تقویت سیاهی‌های عمیق و اصلاح هایلایت‌های سفید را در اولویت قرار می‌دهد در عین حال که نویز عکس را نیز که به دلیل نور کم ایجاد شده است کاهش می‌دهد. در این کار بسیار موفق است، اما گلبرگ‌های گل در مقام مقایسه محوتر به نظر می‌آیند و این حالت تقریبا گلبرگ‌های بنفش را با آبی جایگزین می‌کند. تنظیمات غیر HDR+ تصویر بهتری ارائه می‌کند.

قابلیت‌های دیگر هوش مصنوعی

به غیر از تفاوت‌هایی در بررسی و تشخیص صحنه، دوربین هوش مصنوعی LG مورد هوشمند به خصوصی ارائه نمی‌دهد. اما، تعدادی از قابلیت‌های Huawei P20 Pro به وضوح از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای اهداف پیشرفته استفاده می‌کنند. علاوه بر حالت شب نوردهی طولانی که پیش‌تر دیدیم، باید به قابلیت اسکن اسناد نیز اشاره کرد.

گوشی P20 Pro توانایی تشخیص تصویر بالا را دارد علاوه بر این‌که یک گزینه بهبود متن اختصاصی ارائه می‌دهد، همچنین حالت “document scanning” را پیشنهاد می‌دهد. دوربین نه تنها از صفحه عکس کامل می‌گیرد بلکه عکس و متن را در فضای سه بعدی می‌چرخاند تا عکس را به گونه‌ای تنظیم کند که گویی اسکن شده است. این یک نمونه قوی از یادگیری ماشین است که متن را خوانا نگه می‌دارد.

این کار خیلی مفید نیست مگر اینکه بخواهید برای خواندن جزئیات پستر یا کاغذ آگهی در یک زاویه استفاده کنید. به عنوان مثال از این قابلیت برای استفاده از اسلایدهای ارائه می‌توان استفاده کرد، با اینکه کاربرد زیادی ندارد. با این حال، هیچ گوشی دیگری چنین قابلیتی ندارد.

روشنایی کم، HDR و نور شدید

هیچ یک از دوربین‌ها حالت هوش مصنوعی اختصاصی را برای نور کم ارائه نمی‌کنند. P20 Pro گاهی هنگام مشاهده یک شمع دچار مشکل شده و اما به جای انتقال به حالت شب حالت‌های کنسرت، آتش‌بازی و غروب خورشید را پیشنهاد می‌کرد.

گوشی  هیچ حالت هوش مصنوعی اختصاصی برای نور کم ندارد، اما در برخی مواقع به صورت خودکار حالت روشن آن فعال می‌شود. این حالت تنها زمانی فعال می‌شود که AI Cam خاموش باشد. در چند عکس مشاهده شد که با وجود روشنایی بیشتر، تصاویر دارای نویز و فاقد جزئیات هستند.

البته، حالت HDR+ گوشی Google Pixel 2 برای این نوع محیط ساخته شده است و نتیجه بسیار خوبی به دست می‌دهد. وضوح و روشنایی شمع روشن را در مقابل پس‌زمینه تاریک متوازن می‌کند و کاهش نویز قابل توجهی را نسبت به عکس معمولی نیز ارائه می‌کند. اما، نور شمع باید بیشتر نارنجی- زرد باشد تا سفید، بنابراین ویژگی توازن سفیدی دوربین به طور کامل خاموش است. این تفاوت روشن یا خاموش بودن HDR است.

گوشی Huawei P20 Pro از طریق پردازش HDR کار بهتری انجام می‌دهد. این عکس صرفا با حالت Photo معمولی گرفته شده است نه گزینه‌های حالت شب یا HDR. قطعا شکلی از HDR یا الگوریتم وضوح چندگانه در حال وقوع است. شمع‌ها حتی نسبت به Pixel وضوح بهتری دارند و سطح بسیار بالایی از جزئیات را با حفظ سیاهی‌های عمیق و نویز بسیار کم ارائه می‌کند. توازن رنگ کمی به سمت گرم است، اما نسبت به روشنایی واقعی تصویر معقول است.

دستگاه LG V30S دقیق‌ترین توازن رنگ را دارد، اما دوربین هوش مصنوعی یا AI Cam تفاوت زیادی در این صحنه ایجاد نمی‌کند و حالت روشنایی نیز فعال نمی‌شود. برای نمایش بیشتر این تشابه، یک عکس با نور بهتر را در نظر می‌گیریم. اجرا در این مورد در Huawei حتی از Google نیز قوی‌تر است، اما هر دوی آن‌ها به خوبی روشنایی زیاد را کاهش داده و سوژه جلوی عکس را روشن‌تر می‌کنند. تصحیح وضوح و روشنایی HDR ابزار قدرتمندتری نسبت به تمام “AI” های بررسی شده است.

آیا هوش مصنوعی کمک می‌کند یا بازدارنده است؟

همان طور که از نتایج برمی‌آید، همه چیز باید در کنار هم و با هم سنجیده شود. تنظیمات LG و Huawei از کم تا زیاد متغیر است. اکثر اوقات، بهتر است که تنظیمات هوش مصنوعی غیر فعال باشد. بسیاری از تغییرات در صورت لزوم باید در زمان آزاد اعمال شود. سیستم HDR+ گوگل بسیار متفاوت است و در مواقع اندکی که وضوح دوربین کم می‌شود، آن را جبران می‌کند. همچنین پویایی بیش‌تری نسبت به سایر دوربین‌ها ارائه می‌کند، اما گاهی در عوض، رنگ‌ها تیره می‌شوند. در مجموع، این مورد از ظریف‌ترین تکنولوژی‌ها است.

LG ابتدایی‌ترین تکنولوژی دوربین هوش مصنوعی را بین این سه ارائه می‌کند. این دوربین صرفا کمی پروفیل رنگ را بهتر می‌کند و قابلیت تعویض فیلتر بیشتری دارد. حالت HDR+ گوگل برای بهبود کیفیت عکس‌های معمولی مناسب است. گوشی Huawei P20 Pro کمی از هردوی این قابلیت‌ها را در خود دارد.

نرم‌افزار LG گزینه‌های بسیاری برای صحنه پیش روی شما قرار داده است اما هیچ کدام تغییر خاصی در تنظیمات ایجاد نخواهد کرد. Huawei نیز به طور مشابه کمی دچار مشکل است و نمی‌تواند به خوبی بین تنظیمات Flowers (گل‌ها) و Greenery (سبزه) تمییز دهد. تکنولوژی گوگل در این زمینه بهتر است زیرا هر زمان که به آن احتیاج دارید در دسترس است.

این یک مورد قطعی برای گوگل نیست. این تکنولوژی در گوگل به دلیل الگوریتم چندلایه عکس‌برداری به شکل قابل توجهی از رقیبان آن کندتر است. این موضوع گرفتن شات‌های HDR+ پی در پی را تقریبا غیر ممکن می‌کند. همچنین مشابه هوش مصنوعی استفاده شده در LG و Huawei از محتوای عکس آگاه نیست و برای حالت‌های خاصی به خوبی عمل نمی‌کند. به طور کل دوربین هوش مصنوعی یک قابلیت صفر یا صددرصدی نیست. معمولا بهتر است که برای هر عکس خود کاربر و عکاس قضاوت شخصی خود را داشته باشند. خوشبختانه، تنظیمات AI و HDR به راحتی قابل فعال یا غیر فعال شدن است.

آیا هوش مصنوعی در دوربین اهمیت دارد؟ مقایسه گوشی‌های ال جی، هواوی و پیکسل

اولین تبلت شرکت گوگل با سیستم عامل کروم 17 مهر رونمایی خواهد شد

اولین تبلت شرکت گوگل با سیستم عامل کروم 17 مهر رونمایی خواهد شد

آشنایی با اولین تبلت گوگل با سیستم عامل کروم همه ما به خوبی می‌دانیم که …

یک نظر

  1. پیشنهاد میکنم یه سر به سایت Dxomark بزنید P20 Pro با اختلاف بهترین دوربین رو داره.سایتش هم کاملا اثبات شده و معتبر هست.