4 گوشی برتر در زمینه امنیت و حفظ حریم شخصی
گوشیهای هوشمند ذاتاً دستگاههایی مناسب برای حریم خصوصی نیستند. با وجود متصل بودن به ماهوارههای مکان یاب و برجها مخابراتی به راحتی میتوان گوشیها را ردیابی کرد. همچنین وجود برنامههای مخرب و جاسوسی در مارکتها سبب میشود که دیگران به آسانی به گوشیها نفوذ پیدا کنند. اما اخیراً شرکتهای تولید کننده گوشی به حفظ امنیت و حریم شخصی کاربرانشان اهمیت بیشتری دادهاند و گوشیهایی را با ضریب امنیتی بالا تولید کردهاند. در ادامه همراه وبسایت اندرویدزوم باشید تا برخی از این گوشیها را بررسی کنیم.
BlackBerry KEY2
گوشی KEYone از جمله گوشیهایی بود که با وجود قیمت مناسب بهبودهای امنیتی بالایی را به پلتفرم اندروید اضافه کرده بود. حال پس از این گوشی، گوشی KEY2 جانشین مناسبی برای آن شده است. هربار که گوشی را بوت کنید، این دستگاه خود یک گام اضافه به جهت اطمنیان از عدم دستکاری دستگاه انجام میدهد. این گام به این صورت است که یک سری کلید رمزگذاری شده به پردازنده فرستاده میشود تا از عدم دستکاری دتسگاه اطمینان حاصل شود.
به خاطر اینکه Linux Kernel یکی از اهدافی است که هکرها معمولا به آن حمله میکنند، شرکت بلکبری در حین تولید این گوشی این کرنل را تقویت میکند. این شرکت همواره سعی میکند که مطمئن شود هر گوشی که تولید میکند در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. این بدین معنی است که این شرکت به مدت 2 سال هر ماه پچهای امنیتی را برای این گوشی عرضه میکند تا امنیت آن را بالاتر ببرد.
گوشی KEY2 همچنین از کدهای رمزگذاری شده بر پایه اندروید استفاده نمیکند و خود شرکت بلکبری کدهای مخصوص خود را برای آن عرضه کرده است. این بدین معنی است که فایلهای موجود در گوشی با استنادارد AES-128 رمزگذاری شدهاند. همچنین استانداردهای رمزگذاری دیگری نظیر FIPS 140-2 که مربوط به امنیت کامپیوتر دولت آمریکا است نیز در این گوشی لحاظ شده است.
از نکات قابل توجه دیگر در مورد گوشی KEY2 حضور Privacy Shade است. این ویژگی در مکانهای عمومی به شما کمک میکند که از شر مزاحمانی که میخواهند در گوشی شما سرک بکشند خلاص شوید. یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد این گوشی قابلیت DTEK است. این ویژگی در واقع یک داشبورد است که به شما اجازه میدهد با تغییرات نرم افزای که توسط بلکبری انجام میشود تعامل داشته باشد و به نوعی یک هاب امنیتی است.
iPhone X
اکثر ویژگیهای امنیتی و حفظ حریم شخصی گوشیهای آیفون مربوط به سیستم عامل iOS میشود. این سیستم عامل شامل المانهایی است که امنیت گوشی را بالا میبرند. از جمله این ویژگیها میتوان به آپدیت سریع نسبت به اندروید اشاره کرد. به علت open source بودن اندروید، شرکت گوگل این امکان را به تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند داده است تا خود سیستم عامل مورد نظرشان را برای گوشیهای خود توسعه دهند و این امر موجب تاخیرهای مختلف در آپدیت ویژگیهای اندروید از جمله امنیت میشود.
از جمله ویژگیهای منحصر به فرد این سیستم عامل وجود رمزگذاریهای مخصوص است. مدل رمزگذاری این سیستم عامل نسبت به اندروید بهبود یافتهتر است و علاوه بر اینکه بر روی فایلها اعمال میشود بر روی متا دیتا یا اطلاعات مربوط به فایلها نیز اجرا میشود. با توجه به سیستم مارکت بسته اپل، این استور برنامههای جاسوسی و مخرب بسیار کمتری نسبت به پلی استور گوگل دارد. که ضریب امنیت و حریم شخصی آن را بالاتر میبرد.
البته یکی از ویژگیهایی که گوشی آیفون X را نسبت به گوشیهای قبلی ایمنتر میکند سیستم شناسایی صورت است. البته با وجود اینکه این سیستم خالی از اشکال نیست اما آمارهای اپل نشان میدهد که این سیستم از سیستم اثرانگشت ایمنتر است. این شرکت همچنین گامهایی را برای ایمنتر کردن این قابلیت اجرا کرده است. به طوری که نقشه صورت فرد کد گذاری شده و در قسمتی از حافظه گوشی ذخیره میشود.
Galaxy Note 8
گوشی گلکسی نوت 8 نیز از کدهای امنیتی مشابه بلکبری به نام Samsung Knox استفاده میکند. این پلتفرم امنیتی چندین مرحله امنیتی را برای حفظ امنیت نرم افزاری و سخت افزاری ایجاد میکند. هدف Knox این است که محیط کاری و محیط شخصی شما را جدا کند. گوشی Galaxy Note 8 به واسطه استفاده از چندین ویژگی به این هدف رسیده است. مانند بلکبری، این گوشی نیز در هنگام بوت شدن عدم دستکاری سیستم را چک میکند. البته لازم به ذکر است که این کلید امنیتی مخصوص این گوشی است.
این گوشی همچنین از کلید امنیت بوت نیز بهره میبرد که برای تایید هر المان در هنگام بوت شدن است. این کلیدها برای اجرا بوت امن استفاده میشوند و از عدم تغییر بوتلودر و سیستم عامل اطمینان حاصل میکنند. البته این گوشی مانند گوشی بلکبری از روت کردن گوشی جلوگیری نمیکند. گوشی Galaxy Note 8 همچنین برخی از برنامههای سامسونگ را به آخرین فریمور آپدیت میکند. زیرا ممکن است فریمورهای قدیمی آسیبپذیر باشند. با وجود اینکه پلتفرم Knox قابل توسعه است اما اینکه مانند KEYone از روت کردن گوشی جلوگیری نمیکند میتواند یک حفره امنیتی را در گوشی ایجاد کند.
Pixel 2 و Pixel 2 XL
برتری سیستم عامل iOS نسبت به اندروید سری گوشیهای پیکسل 2 را در آخرین رده امنترین گوشیها قرار میدهد. اما این بدین معنی نیست که این گوشی امن نیست. اگرچه این گوشی مشکلاتی دارد اما یکی از امنترین گوشیهای موجود در بازار است. این گوشی فرآیند اعتبارسنجی را از محیط نرم افزاری به چیپ ستها منتقل کرده است. این مدل امنیتی شامل تمامی منابع مورد نیاز برای اعتبارسنجی گوشی است. این مدل نسبت به حملههای سایبری و فیزیکی ایمن است و محافظت بالایی را برای کلیدهای کدگذاری فراهم میکند.
برخلاف اکثر گوشیهای اندرویدی، گوشیهای پیکسل 2 و پیکسل 2 XL آخرین پچهای امنیتی اندورید را دریافت میکنند و گوگل ادعا کرده است که تا سه سال آپدیتهای کامل اندروید برای آنها عرضه میشود. این پچهای امنیتی ماهانه برای گوشی عرضه میشوند و آن را از خطرات احتمالی محافظت میکنند. شرکت گوگل همچنین جایزه 200 هزار دلاری را برای پیدا کردن باگهای یافت شده در سیستم امنیتی این گوشی وعده داده است که سبب میشود امنیت آن به مراتب نسبت به قبل بالاتر رود.
نتیجه گیری
شرکت بلکبری از جمله شرکتهایی است که همواره گوشیهایی با امنیت بالا را به بازار عرضه کرده است و با عرضه گوشی KEY 2 بار دیگر این امر را به همگان ثابت کرد. این گوشی همچنین از سیستم عامل اندروید بهره میبرد و در کنار آن امنیت بالایی را برای کاربران خود فراهم میکند. این گوشی نسبت به نسخه قبلی خود 20 درصد کیبرد فیزیکی بزرگتری داشته و با بهرهگیری از رم 6 و پردازنده سریعتر اسنپ دراگون عملکردی قابل قبولی را فراهم میکند.
واقعا برای آیفون متاسفم که امنیتش به بلکبری نمی رسه!