این روزها اعلان های اندروید از یک ویژگی سودمند به سوهان روح کاربر تبدیل شده اند. چه در حال بازی باشید، چه در حال گشت و گذار در اینترنت، حجم زیاد اعلان ها میتواند خسته کننده باشد. البته که میتوان گوشی را در حالت مزاحم نشوید (Do Not Disturb) قرار داد ولی اگر فراموش کنید که آن را از این حالت در آورید، امکان دارد اعلان های مهم را نیز از دست بدهید. این شیوه هم میتواند کارآمد باشد، ولی راه درستی برای مدیریت اعلان ها نخواهد بود.
خوشبختانه راهی وجود دارد تا آرامش خود را بازیابید! اگر کمی وقت صرف کنید، میتوانید این اعلان ها را طوری مدیریت کنید که دیگر مزاحمتان نشوند. با ما همراه باشید تا در این مقاله پنج نکته و ترفند را معرفی کنیم که در این راه کمکتان خواهند کرد.
نکته: ترفند های این مقاله برای نسخه هشتم (یا بالاتر) اندروید، طراحی شده اند.

دسته های غیر ضروری اعلان ها را بلاک کنید
دسته های اعلان (Notification categories) در هشتمین نسخه اندروید (اوریو) معرفی و به ابزاری قدرتمند در مدیریت اعلان های اپلیکیشن ها تبدیل شد. این قابلیت کاربر را قادر میسازد تا نوع خاصی از اعلان ها را بیصدا کند، مانند اعلان چت های گروهی در Whatsapp، اخبار و اعلان های مختلف گوگل و … با بلاک کردن اعلان های غیر ضروری، میتوانید مطمئن باشید که اگر اعلانی دریافت کرده اید، چیز مهمی است که نیاز به بررسی دارد.
دسترسی به دسته های اعلان ها در اندروید اوریو یا بالاتر
- به قسمت “Setting” بروید.
- گزینه “Apps & notifications” را لمس کنید.
- See all (#) apps را لمس کنید.
- اپلکیشینی که قصد تغییر تنظیماتش دارید را انتخاب کنید.

لازم به ذکر است که برای تغییرات این تنظیمات دو راه دیگر نیز وجود دارد. یکی لمس طولانی روی خود اعلان، و دیگری به آرامی اسلاید کردن اعلان به یک طرف و لمس آیکون چرخ دنده. ولی اگر تصادفاً یک دسته اعلان را بلاک کرده اید و حالا قصد برگرداندن آن را دارید، باید از مراحل بالا پیروی کنید.
رفتار اعلان ها را تغییر دهید
وقتی مشخص کردید که میخواهید کدام اعلان ها را دریافت کنید، میتوانید چگونگی دریافت آن ها را نیز تعیین کنید. به طور پیش فرض، همه اعلان ها هم صدا تولید میکنند و هم در نمایشگر ظاهر میشوند، ولی حالا شما میتوانید این رفتار را طوری تغییر دهید که مزاحمت کمتری ایجاد کند.
برای اینکار ابتدا مراحل گفته شده در بخش قبل را دنبال کنید و روی گزینه “Behavior” کلیک کنید. در این بخش میتوانید صدا را حذف کنید یا کاری کنید اعلان به سرعت مینیمایز شود. این کار باعث میشود که بفهمید یک اعلان دارید، ولی مزاحم کارتان نخواهد شد.
صدای اعلان را تغییر دهید
اگر به ایجاد صدا برای آگاهی اعلان ها نیاز دارید، به راحتی میتوانید شیوه دریافت آن ها را تنظیم کنید. با تخصیص صدا های خاص برای دسته اعلان های خاص، میتوانید با شنیدن صدای اعلان، از میزان اهمیت آن مطلع شوید.
برای ورود به بخش دسته اعلان ها مراحل گفته شده در بخش قبل را دنبال کنید ولی ایندفعه به بخش “Sound” وارد شوید. سپس صدایی که از قبل در دستگاه ذخیره شده را انتخاب کنید یا آیکون به علاوه در بخش بالا و سمت را لمس کنید تا یک صدای جدید تولید کنید. شما میتوانید با اینکار هر صدایی که در یک فایل صوتی درون حافظه دستگاه وجود دارد را به یک صدای اعلان تبدیل کنید.
در نهایت میتوانید از صدای هر اعلان، نوع آن را تشخیص دهید. اگر این ایده توجهتان را جلب کرد، میتوانید این کار را برای رینگتون مخاطب های مختلف هم انجام دهید.
اعلان های مهم را به زمانی دیگر موکول کنید
مهمترین اعلان ها باید چیزی را به شما یادآوری کنند که نیاز به بررسی یا رسیدگی دارد. با اینحال، باز هم پاسخ به یک پیام در همان لحظه دریافت میتواند دشوار یا ناخوشایند باشد، حتی اگر زمان کافی برای خواندن و رسیدگی به آن را داشته باشید.
در این شرایط، بهترین راه موکول کردن آن اعلان برای زمانی مناسب است. در اندروید اوریو و بالاتر به آرامی اعلان را به یک سمت بکشید و روی آیکون ساعت کلیک کنید. با اینکار میتوانید اعلان را به ساعتی دیگر موکول کنند. با این کار، اعلان میتواند به عنوان یک یادآور هم عمل کند.
اگر صاحب یکی از پیکسل های گوگل هستید و توانسته اید نسخه بتای اندروید Q را در دستگاه خود نصب کنید، میتوانید اعلان های مختلف را بررسی کنید و متوجه شوید که کدام اعلان به تازگی دریافت شده و کدام یک مدت هاست در انتظار بررسی شماست.
پیشنهاد های بخش Digital Wellbeing را چک کنید
اگر اسمارت فونی دارید که از اندروید پای (نسخه نهم) استفاده میکند، میتوانید در منوی تنظیمات به بخش “Digital Wellbeing” وارد شوید. در این بخش میتوانید مدت استفاده از دستگاه، تعداد اعلان ها و دفعاتی که قفل دستگاه گشوده شده و غیره را مشاهده کنید.

یکی از مهمترین اطلاعات این بخش تعداد اعلان هاست. با لمس این عدد، میتوانید تعداد اعلان هایی که هر اپ در هر روز ارسال میکند را مشاهده کرده و به سرعت اپ های دردسر ساز را شناسایی کنید. حتی با بررسی بیشتر میتوانید ببینید یک اپلیکیشن در یک ساعت چه تعداد اعلانی منتشر کرده است.
بخش “Digital Wellbeing” آپشن های زیادی برای جلوگیری از مشکل ارائه میدهد. یک از آن ها، همانطور که در بالا معرفی شد، بلاک کردن دسته اعلان هاست. یکی دیگر از راه ها فعال سازی Wind Down است که به نوعی همان حالت Do Not Disturb با برنامه زمانی است.
این تمام ترفند ها و نکاتی بود که میتوانند در مدیریت اعلان های مزاحم به یاریتان بیایند. آیا شما هم نکته یا راه دیگری سراغ دارید؟ میتوانید در بخش نظرات با دیگران در میان بگذارید.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم