بسیاری از سازنده های گوشی در سراسر دنیا مثل Razer، سعی در ساخت اسمارت فونی مخصوص بازی داشته اند، ولی هیچکدام از دستگاه ها چندان بی نقص از آب در نیامد. سال گذشته، شرکت آنر (یکی از زیر مجموعه های هواوی) نیز با کانسپتی جدید، به فکر ورود به این میدان مسابقه افتاد. یکی از مشخصه های دستگاه های این شرکت، قیمت بسیار مناسب آن هاست و Honor Play هم این سنت پسندیده را حفظ کرده است.
Honor Play شبیه بیشتر پرچمداران امروزی است؛ بدنه فلزی، نمایشگر بریده و دوربین دوگانه در بدنه پشتی. پردازنده کایرین 970 نیز وظیفه پردازش اطلاعات و اجرای بازی های سنگین را بر عهده داشته و قابلیت GPU Turbo هواوی هم به طور پیش فرض موجود است. در این مقاله قصد داریم، این اسمارت فون قدرتمند، زیبا و در عین حال ارزان قیمت (تاحدودی!) را بررسی کنیم.
مشخصات فنی Honor Play در یک نگاه
- بدنه: آلومینیوم با ابعاد 157.9 در 74.3 در 7.5 میلی متر، 176 گرم
- نمایشگر: پنل IPS LCD با ابعاد 6.3 اینچی و رزولیشن 2340 در 1080 و نسبت تصویر 19.5:9، تراکم 409 پیکسل در اینچ، بریدگی عریض
- پردازنده: HiSilicon Kirin 970، هشت هسته ای: چهار هسته Cortex-A73 با سرعت 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A53 با سرعت 1.8 گیگاهرتز، پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP12
- حافظه: 4 یا 6 گیگابایت رم، 64 گیگابایت حافظه داخلی، شیار هیبریدی کارت حافظه microSD
- دوربین: دوگانه: 16 مگاپیکسل RGB با دیافراگم f/2.2 + سنسور سنجش عمق 2 مگاپیکسلی، تشخیص فاز فوکوس خودکار، ضبط ویدیو 2160p با سرعت 30fps
- دوربین سلفی: سنسور 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0، ضبط ویدیو 1080p
- سیستم عامل: اندروید 8.1 اوریو با رابط کاربری EMUI 8.2
- باتری: 3750 میلی آمپر ساعت با قابلیت شارژ با توان 18 واتی
- ارتباطات: سیم کارت دوگانه نانو، پورت USB-C، بلوتوث 4.2 و NFC و GPS و GLONASS
- متفرقه: سنسور اثر انگشت پشتی، اسپیکر زیر بدنه، جک هدفون 3.5 میلی متری
طراحی و نمایشگر
در دست نگاه داشتن Honor Play حس خوبی منتقل میکند و بدنه آلومینیومی اش بعد از چندین دستگاه شیشه و پلاستیکی، روح تازه ای به محصولات این شرکت دمیده است. بدنه آلومینیومی این دستگاه بسیار عالی طراحی شده است. پشت تخت، لبه های خمیده با گوشه های گرد به همراه خط آنتنی که در همه بخش بالایی کشیده شده، زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

در بدنه پشتی میتوان دوربین دوگانه عمودی و چراغ LED را دید که سمت چپ دستگاه تعبیه شده و اسکنر اثر انگشت هم در جای همیشگی اش جای گرفته است. هواوی و زیر مجموعه هایش علاقه خاصی به نشان دادن توانایی های دوربینشان دارند، در این جا هم میتوان کلمه “AI CAMERA” را زیر ساختمان دوربین دید که خبر از استفاده از هوش مصنوعی در دستگاه میدهد.
هم پورت های مورد نیاز در این گوشی تعبیه شده، پورت شارژ زیر دستگاه از نسل دوم USB-C است و شیار سیمکارت هم به صورت هیبریدی است، به این صورت که کاربر بین سیمکارت دوم و کارت حافظه microSD باید یکی را انتخاب کند.
Honor Play یک نمایشگر 6.3 اینچی از نوع IPS LCD با یک بریدگی عریض در بخش بالایی دارد. رزولیشن این پنل 2340 در 1080 پیکسل است که تراکم پیکسل 409ppi را به ارمغان می آورد. این اندازه و رزولیشن، یکی از طویل ترین اسمارت فون های بازار را ایجاد کرده که نسبت تصویر 19.5:9 دارد.

اطلاعاتی راجع به شیشه محافظ نمایشگر در دسترس نیست ولی هواوی و آنر عادت دارند که یک لایه Gorilla Glass را روی نمایشگر محصولات خود بیاورند، پس دلیلی نیست که Honor Play هم چنین محافظی نداشته باشد.
سخت افزار
قلب تپنده Honor Play یک چیپست کایرین 970 ساخت هواوی است که به راحتی میتواند از پس بازی های سنگین گوگل استور بر آید. البته این چیپست با معرفی کایرین 980 توسط Huawei Mate 20، کمی قدیمی شده ولی با این وجود هم میتوان انتظار عملکردی بی نظیر داشت.

کایرین 970 ساخت HiSilicon هشت پردازنده دارد. چهار هسته قوی تر Cortex-A73 سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتزی دارند و چهار هسته ضعیف تر از نوع Cortex-A53 بوده و سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتزی دارند. پردازنده گرافیکی هم Mali-G72 MP12 است که هشت هسته دارد. Honor Play در دو نسخه تولید شده که 4 یا 6 گیگابایت رم دارند.
همانطور که انتظار میرفت به علت استفاده از چیپست مشابه، Honor Play با اسمارت فون های دیگری مثل P20، Honor 10 و View 10 امتیاز تقریباً یکسانی گرفته است. عملکرد تک هسته ای در Geekbench بسیار عالی است ولی چیپست کوالکام استفاده شده در Pocophone قدرت بیشتری دارد. این اتفاق در عملکرد چند هسته ای هم دیده میشود و در ادامه میتوانید نتایج این تست ها را مشاهده کنید.


سال گذشته شرکت هواوی یک پروژه نرم افزاری جالب را معرفی کرد “GPU Turbo” نام دارد و میتواند بهبود های پردازش گرافیکی زیادی را در اکثر محصولات این شرکت (از جمله آنر) به وجود آورد. به گفته شرکت سازنده، Honor Play هم به صورت پیش فرض با این قابلیت عرضه میشود.
GPU Turbo با بهینه سازی استفاده از منابع نرم افزار و سخت افزاری میتواند عملکرد گرافیکی بهبود ببخشد. به گفته هواوی، GPU Turbo میتواند تا 60 درصد پردازش گرافیکی دستگاه را بهتر کند و این در حالیست که کل چیپست مجتمع (SoC) حدود 30 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی میکند. این عدد بسیار تحسین برانگیز است چرا که معمولاً افزایش عملکرد گرافیکی مصرف باتری را تا حد زیادی افزایش میدهد.
GPU Turbo در کل یک لایه نرم افزاری اضافه بین سیستم عامل یا یک اپلیکیشن خاص و API های گرافیکی اندروید مانند OpenGL است. در واقع این قابلیت بیشتر به سازندگان و توسعه دهندگان بازی ها ارائه شده تا با استفاده از آن سرعت لانچ و عملکرد اپلیکیشن و بازی خود را افزایش دهند. خوشبختانه هواوی اعلام کرده که استودیو های بازی سازی زیادی را قانع کرده که از این تکنولوژی جدید استفاده کنند، چرا که اگر کسی از این قابلیت استفاده نکند، GPU Turbo یک ویژگی بی خاصیت میشود که استفاده ای نخواهد داشت.
در ادامه نتایج تست AnTuTu را هم آورده ایم و آن را در کنار سایر دستگاه هایی در این محدوده قیمت قرار داده ایم. همانطور که میبینید، Pocophone F1 با چیپست اسنپدراگون 845 توانسته فاصله زیاد با رقبا ایجاد کند.

Honor Play قدرتمند ترین اسمارت فون بازار نیست ولی با این رنج قیمت (حدود 4 میلیون تومان)، میتواند قدرت سخت افزاری مناسبی را به ارمغان بیاورد. قدرت پردازش کایرین 970 بر کسی پوشیده نیست و با معرفی GPU Turbo نیز این قدرت بیشتر میشود. از نظر عملکرد میتوان هر اپلیکیشنی را به این گوشی سپرد و بدون نگرانی با آن کار کرد ولی پردازنده کایرین 970 یک مشکل نه چندان کوچک دارد و آن افزایش دمای بیش از حد آن است.
البته خبر خوب این است که بدنه Honor Play تماماً فلز است و از شیشه و پلاستیک بهتر میتواند دما را پخش کرده و کاهش دهد. البته این افزایش گرما هنگام تست بنچمارک ایجاد شد و در هنگام بازی، حتی به مدت زیاد شاهد افزایش دمای مشهودی نبودیم. در آخر باید گفت که اسمارت فون شرکت آنر با چیپست کایرین 970 اش، میتواند قدرت یک پرچمدار را به ارمغان آورد و بهبود های نرم افزاری برای افزایش قدرت گرافیکی هم میتواند هر بازی سنگینی را بدون نقص اجرا کند.
Honor Play از یک باتری بزرگ 3750 میلی آمپر ساعتی نیرو میگیرد که از تکنولوژی شارژ سریع هواوی یعنی QuickCharge نیز پشتیبانی میکند. (لازم به ذکر است که این تکنولوژی با SuperCharge متفاوت است.) گفته شده که با کابل و شارژ اصلی درون جعبه میتوان این باتری را با توان 18 وات شارژ کرد.
آداپتور 9 ولتی و 2 آمپری درون جعبه Honor Play میتواند در مدت 30 دقیقه، شارژ دستگاه را از 0 به 30 برساند که اصلاً نمیتوان اسم آن را سریع گذاشت. البته در تست عمر باتری متشکل از پخش ویدیو بی وقفه، تماس تلفنی و گشت و گذار در اینترنت توانست عدد تحسین برانگیز 94 ساعت را ثبت کند.
دوربین
همانند Honor 7x، آنر پلی هم از یک دوربین دوگانه استفاده میکند. در این ساختمان دو طبقه، یک سنسور 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 با تشخیص فاز فوکوس خودکار، و یک سنسور سنجش عمق 2 مگاپیکسلی تعبیه شده که زیر آن هم چراغ فلش LED به چشم میخورد.

لرزشگیر اوپتیکال یا OIS در این دوربین دیده نمیشود ولی آنر قول داده که به زودی تکنولوژی AIS (لرزشگیر دیجیتال) را به محصول خود بیاورد. این تکنولوژی تاری و لرزش های دست هنگام ثبت عکس یا ویدیو را کاهش داده و میتواند در 0.2 ثانیه تشخیص دهد که گوشی در دست کاربر است یا خیر و با بعد با استفاده از هوش مصنوعی، نور و قاب بندی مناسب را انتخاب میکند.
AI CAMERA میتواند 22 صحنه و سوژه را تشخیص داده و بر اساس آن تنظیمات لازم را اعمال کند. الگوریتم های به کار رفته به پیچیدگی و کیفیت محصولات هواوی نیست ولی با اینحال میتوان انتظار تصاویر چشم نوازی را داشت.
در ادامه تصاویری در شرایط مختلف از جمله استفاده از AI در نور روز، حالت عادی در نور روز، حالت AI در شب و حالت عادی در شب را آورده ایم تا با قدرت چشم های Honor Play هم آشنا شوید.
در بریدگی عریض نمایشگر Honor Play یک سنسور دوربین 16 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت قرار گرفته که وظیفه ثبت تصاویر سلفی را دارد. اگر از ما بپرسید، میگوییم بسیار خوشحال میشدیم اگر چند مگاپیکسل از رزولیشن کم میشد ولی به فوکوس خودکار به سنسور اضافه میشد، چرا که فوکوس ثابت دردسر هایی دارد و برای به دست آوردن حداکثر فوکوس باید کمی تلاش کنید.
وقتی فاصله مناسب از گوشی دستتان آمد، میتوانید سلفی هایی زیبا و پر جزئیاتی ثبت کنید. رنگ های بسیار واقعی و چشم نوازند و محدوده داینامیک هم بسیار خوب است.
ثبت ویدیو با Honor Play میتواند با کیفیت های 4K و 1080p انجام پذیرد که دومی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه هم ثبت میشود. EIS یا لرزشگیر الکترونیکی فقط در کیفیت 1080p و سرعت 30fps وجود دارد و در ثبت تصاویر روان و بدون لرزش عملکرد بی نظیری از خود نشان میدهد.
جمع بندی
Honor Play همانطور که از نامش پیداست آمده تا برای گیمر ها باشد، ولی آنر تصمیم گرفته به جای تبدیل کردن آن به بهترین گوشی دنیا، آن را قدرتمند ولی ارزان بسازد تا همه بتوانند از آن استفاده کنند. باید گفت که آنر (یا هواوی) در این راه تا حدودی موفق ظاهر شده اند. قدرت پردازش این اسمارت فون بسیار بالاست و میتواند تجربه کاربری بی نقصی به کاربر هدیه دهد، بریدگی نمایشگری که این روز ها عضو جدایی ناپذیر گوشی ها شده هم در این دستگاه دیده میشود و نکته مهم تر باتری آن است که مدت زیادی میتواند کاربر را همراه کند.
از طرف دیگر شیائومی هم چنین کاری را با Pocophone F1 کرده و راستش را بخواهید در آن موفق تر هم بوده است. Pocophone جذاب شیائومی ارزان تر است، قوی تر است، تجربه تصویر برداری بهتری ارائه میدهد و اسپیکر استریو و رادیو FM هم در خود دارد.

در کل Honor Play برا کسانی است که با بودجه مناسب، به دنبال دستگاهی عالی میگردند. البته Pocophone F1 در بسیاری از جهات بهتر از نماینده آنر ظاهر شده ولی ایراد اساسی آن بدنه پلاستیکی اش است. آنر اما تصمیم گرفته که محصول خود را با لایه ای از آلومینیوم تراش خورده و تقویت شده بپوشاند و آن را زیبا تر و محکم تر کند.

Play میتواند هر نیازی را رفع کند، عملکرد سخت افزاری تحسین برانگیز آن میتواند هر بازی یا اپی را اجرا کند و باتری بزرگ آن هم حداقل یک روز و نیم همراهیتان کند. Honor Play درست همان دستگاهی است که هنگام خرید یک همراه جدید باید آن را در نظر بگیرید.
مزایا
- بدنه فلزی
- نمایشگر بزرگ با حاشیه های باریک و بریدگی جذاب
- عملکرد پردازشی تحسین برانگیز و بی نقص
- عمر باتری عالی
- خلق تجربه تصویر برداری قابل قبول با آپشن های خلاقانه
- قیمت مناسب
معایب
- افزایش دما در هنگام پردازش های سنگین
- ثبت تصاویر تقریبا ضعیف در نور کم
- عدم وجود EIS در کیفیت 4K و ثبت تصاویر کم کیفیت در کیفیت 1080p و سرعت 60fps
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم