تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

آموزش تشخیص نرم افزار های فیک و جعلی در Google Play

فروشگاه Google Play به عنوان مرجع اصلی دانلود نرم افزار های اندروید، جایی است که همه سازندگان برنامه ها می توانند محصولات خود را در اختیار همگان قرار دهند. در این میان اما همواره عده ای سودجو وجود دارند که با استفاده از اسم و ظاهری شبیه به نرم افزار های معروف سعی می کنند برنامه های جعلی خود را به کاربران به جای برنامه اصلی قالب کنند!

نصب نرم افزار جعلی به جای اصلی و عواقب جبران ناپذیر آن

نکته تاسف برانگیز ایجاست که بسیاری از افراد فریب این اپ های فیک را خورده و آنها را به جای نرم افزار اصلی دانلود می کنند. به همین سادگی ممکن است با استفاده از آنها حریم شخصی کاربران خدشه دار گردد. به عنوان مثال برنامه ای که ظاهر و اسمش شبیه به مرورگر معروف شرکت موزیلا یعنی فایرفاکس باشد در گوگل پلی به قصد فریب کاربران قرار می گیرد. کاربر با دانلود آن نه تنها فایرفاکس را دانلود نکرده است بلکه ممکن است هر اطلاعاتی که در برنامه فیک گرفته شده، وارد می کند توسط سازندگان فرصت طلب آن مورد سوء استفاده قرار گیرد. این برنامه ها علاوه بر سرقت اطلاعات شما، تا می توانند تبلیغات و پیام های مزاحم هم به شما نمایش می دهند.

اگر می خواهید از این به بعد هنگام دانلود از استور Google Play نرم افزار های جعلی از اصلی را تشخیص دهید با این مقاله آموزشی اندرویدزوم همراه باشید.

همینطور مطالعه کنید: ارورهای گوگل پلی استور و چگونگی برطرف کردن آن ها

چگونه نرم افزار های جعلی و فیک را در گوگل پلی تشخیص دهیم؟

حالا که با اهمیت موضوع اپ های جعلی آشنا شدید. 7 معیار به شما معرفی می کنیم تا خودتان قبل از دانلود تشخیص دهید نرم افزاری که می خواهید از گوگل پلی استور دانلود کنید جعلی است یا اصلی؟

1.بررسی نام نرم افزار

یکی از ساده ترین کارها این است که اسم نرم افزار را بررسی کنید. به عنوان مثال WhatsUpp messenger به جای عنوان اصلی Whatsapp Messenger یا Facebook message به جای نام اصلی Facebook messenger .

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

2.چک کردن نام سازنده

برخی کاربران به ندرت نام سازنده برنامه ها را چک می کنند. اما همین نکته به ظاهر ساده یکی از راه های تشخیص اپ های جعلی می باشد. وقتی به جای نام شناخته شده و معروف شرکت سازنده نرم افزار نامی غیر متنعارف می بینید حتما به اصل بودن آن برنامه شک کنید. برای اطمینان از نام صحیح شرکت سازنده نرم افزار به راحتی می توانید اسم آن را در گوگل جستجو کنید تا اعتبارش مشخص گردد.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

3.نظرات و امتیازات کاربران

چه بسا کسانی قبل از شما نرم افزاری را دانلود کرده و به فیک بودن آن پی برده و این را در بخش نظرات به اشتراک گذاشته باشند. بنابراین مطالعه قسمت نظرات و امتیازات کاربران به برنامه، برای تشخیص اپ فیک می تواند مفید باشد. چه بهتر است خود ما هم وقتی برنامه ای جعلی را مشاهده می کنیم در بخش نظرات و امتیازات کاربران دیگر را از این موضوع مطلع کنیم.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

4.تعداد دانلود

در برنامه های رسمی تعداد دانلود ها معمولا عددی میلیونی است. مثلا برنامه ای مثل اینستاگرام با تعداد بیش از 1 میلیارد دانلود اصلی بودنش را فریاد می زند! در حالی که برنامه های فیک تعداد دانلود بسیار کمی دارند. برای مشاهده تعداد دانلود یک نرم افزار در صفحه دانلود آن در گوگل پلی روی Read More کلیک کنید به انتهای صفحه بروید و در قسمت App Info تعداد دانلود را ببینید.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

5.اسکرین شات های نرم افزار

معمولا سازندگان برنامه های فیک به خاطر بحث کپی رایت نمی توانند از اسکرین شات های برنامه اصلی استفاده کنند. آنها مجبورند تا از برنامه فیک خودشان اسکرین شات بگیرند و همین امیر سبب لو رفتن فریب کاری شان می شود. البته این روش همیشه جواب نمی دهد و در مواردی حتی اسکرین شات ها هم به طرز ماهرانه ای شبیه به نرم افزار اصلی هستند. پس سعی کنید فقط به این روش اکتفا نکرده و بقیه راه ها را هم امتحان کنید.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

6.جستجو در گوگل

راه دیگری که برای تشخیص نرم افزار های جعلی در گوگل پلی وجود دارد، جستجو کردن در گوگل است. عباراتی مثل “آیا نرم افزار … امن است؟” یا “امنیت نصب نرم افزار … چگونه است؟” (به جای سه نقطه نام نرم افزار مشکوک را قرار دهید) را در گوگل سرچ کنید. نتایج گوگل می تواند به شما کمک کند که به اپ مورد نظر اعتماد کنید یا خیر. جستجو کردن در سایت های عمومی پرسش و پاسخ هم یکی دیگر از روش های این کار است.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

7.بررسی کردن مجوز های برنامه

چک کردن مجوز های دسترسی هر نرم افزاری قبل از نصب آن امری بسیار مهم است. عموما کاربران به این مجوز ها توجه نمی کنند. اما همین چند خط نوشته، تصویر شفافی از نرم افزاری که قصد نصب کردن آن را داریم به ما نشان می دهد. به عنوان مثال برای برنامه ای مثل اسکایپ عادیست که به فایل های چند رسانه ای، پیام کوتاه و تماس دسترسی داشته باشد. اما وقتی یک برنامه ماشین حساب دسترسی به تماس، پیامک، جی پی اس و خواندن و نوشتن روی حافظه و… را می خواهد. آشکار است که این موضوع طبیعی نیست!

بنابراین این که بدانید نرم افزار مورد نظر به چه نوع مجوز هایی معقول است، نیاز داشته باشد. باعث می شود که اگر مجوز اضافه ای درخواست شده بود به اصلی بودن آن شک کنید.

تشخیص اپ فیک در گوگل پلی

آیا شما روش دیگری می شناسید که با آن اپ فیک را در Google Play Store بتوان تشخیص داد؟ تاکنون برنامه ای جعلی به جای برنامه اصلی دانلود کرده اید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

درباره گوگل پلی بیشتر بدانید:

آموزش فعال کردن قفل والدین در فروشگاه گوگل پلی

آموزش جلوگیری از بروزرسانی خودکار برنامه ها در گوگل پلی

 

 

 

 

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.