تنظیمات و امکانات فراوانی در گوشی هوشمند اندرویدی ما وجود دارند که از وجودشان غافل هستیم. از بسیاری از این قابلیت ها یا خبر نداریم یا روش کار کردن با آنها را بلد نیستیم. Wi-Fi Direct یکی از اینهاست.در زمان استفاده از دستگاه اندرویدی گاهی می خواهیم فایلی را از گوشی خود به گوشی دیگران منتقل کنیم اما دیگر مثل گذشته نیست که فایل ها کم حجم باشند و بلوتوث برای این کار کافی باشد.
یکی از کارهای وای فای دایرکت همین است اما کاربرد آن، به انتقال فایل محدود نمی شود. در ادامه این مقاله اندرویدزوم بررسی می کنیم که وای فای دایرکت چیست؟ چه کاربردی دارد و چطور از آن استفاده کنیم؟
وای فای دایرکت چیست؟
وقتی اسم وای فای می آید بیشتر مردم خیال می کنند منظور اتصال به اینترنت می باشد. ولی داستان چیزی فراتر از اتصال صرف به اینترنت است. Wi-Fi Direct تاییدیه ای از جانب Wi-Fi Alliance است که بیش از 600 عضو مثل اپل، الجی، اینتل، ماکروسافت و دل دارد.
تعدادی از دستگاه ها و بیشتر از همه تبلت ها، لپ تاپ ها و دوربین های دیجیتال، امروزه مجهز به قابلیت وای فای دایرکت هستند. گوشی Galaxy S سامسونگ که سال 2010 عرضه شد جزء اولین گوشی هایی بود که این قابلیت را داشت. بعد از ارتقای اندروید به نسخه بستنی ساندویچی (اندروید 4) همه دستگاه های اندرویدی، به طور بالقوه این امکان را پیدا کردند.
وای فای دایرکت مربوط به نسل دوم وای فای می باشد. این امکان را به کاربر می دهد تا با دستگاهی که قابلیت برقرای ارتباط با اینترنت را دارد (مثل انواع مودم، روتر و هات اسپات ها) اتصال برقرار کند. به لطف Wi-Fi Direct شما می توانید اتصالی بی سیم بین چند دستگاه با هم برقرار کنید. شما می توانید از وای فای دایرکت با استاندارد میراکست صفحه گوشی خود را روی نمایشگر یا تلویزیون نمایش دهید. جدیدترین نسخه وای فای دایرکت همچنین در نسل جدیدش به فناوری NFC نیز مجهز شده است.
در همین زمینه بخوانید: نحوه انتقال فایل و کار با nfc
چرا باید از وای فای دایرکت استفاده کنیم؟
همانطور که اشاره شد با وای فای دایرکت می شود از دستگاهی که دسترسی به اینترنت ندارد به دستگاه دیگری که متصل به اینترنت می باشد، وصل شد. اگر هر دو دستگاه شما اندرویدی باشند می توانید به سرعت آنها را با وای فای دایرکت به هم متصل کرده و بین شان فایل رد و بدل کنید بدون نیاز به اینکه درگیر کابل شوید.
آیا وای فای دایرکت نسخه ارتقا یافته بلوتوث می باشد؟
هم بله هم خیر. مزیت وای فای دایرکت نسبت به بلوتوث این است که وای فای محدوده و سرعت انتقال بیشتری را پوشش می دهد پس لازم نیست برای انتقال مثلا یک فیلم 700 مگابایتی از بلوتوث استفاده کنید چرا که در این صورت باید صبری مثل صبر ایوب داشته باشید! بنابراین به جای این کار به راحتی با وای فای دایرکت و با سرعتی به مراتب بالاتر فایل های خود را بین دستگاه های اندرویدی می توانید جا به جا کنید.
شاید به دردتان بخورد: انتقال آسان تمامی اطلاعات از یک گوشی به گوشی دیگر با CLONEit
چطور از Wifi Direct در اندروید استفاده کنیم؟
هر گوشی هوشمند اندرویدی که اندروید 4 یا بالاتر داشته باشد، عملکرد Wi-Fi Direct را به طور بالقوه درون خود دارد(به جز برخی موارد نادر). البته ممکن است رابط کاربری سیستم بسته به گوشی ای که استفاده می کنید متفاوت باشد اما در کل دسترسی به آن کار آسانیست. وای فای دایرکت در حال حاضر به صورت پیش فرض امکان انتقال فایل ندارد و برای استفاده از این قابلیت لازم است از برنامه های شخص ثالث مخصوص این کار استفاده نمایید ( ببینید و دانلود کنید: بهترین های ارسال فایل از طریق Wifi )
برای روشن کردن Wi-Fi Direct به تنظیمات گوشی بروید سپس در مسیر Settings -> Connections -> Wi-Fi زبانه Wi-Fi Direct را از بالای آن انتخاب نمایید. با انجام این کار گوشی شروع به جستجوی دستگاه هایی می کند که می توانید به آنها متصل شوید.
دنبال دکمه خاموش/روشن Wi-Fi Direct نگردید!
برعکس بلوتوث خبری از یک دکمه مشخص برای خاموش و روشن کردن Wi-Fi Direct نیست. این قابلیت زمانی فعال می شود که گوشی یک اتصال پایدار اینترنت داشته باشد. این به این معنی نیست که وای فای دایرکت دائما روشن است. بلکه موبایل شما وقتی روی Wi-Fi Direct کلیک می کنید شروع به سرچ کردن دستگاه های نزدیک برای اتصال می کند. فقط دقت داشته باشید، دستگاهی که به آن می خواهید متصل شوید هم حتما باید قابلیت وای فای دایرکت داشته باشد و گرنه اتصال از این طریق امکانپذیر نخواهد بود.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم