وقتی برنامه یا بازی سنگینی روی گوشی هوشمند اجرا می کنید بسته به جنس بنده گوشی امکان دارد؛ احساس کنید گوشی داغ شده است. این اتفاق به خصوص در بازی های گرافیکی بیشتر رخ می دهد. یکی از قطعاتی که داخل گوشی دمایش بالا می رود و باعث می شود دستگاه داغ کند پردازنده موبایل شماست.
اگر دمای پردازنده از 55 درجه سانتی گراد فراتر برود می تواند به دستگاه شما آسیب وارد شود پس بهتر است علاج واقعه را قبل از وقوع کنید. اینکه بدانید هر لحظه دمای CPU گوشی اندرویدی چقدر است و آن را به صورت عددی در استاتوس بار مشاهده کنید، به روش های مختلف امکان پذیر است. در این مقاله آموزشی اندرویدزوم به شما می آموزیم چگونه این کار را در گوشی های که روت شده اند و حتی گوشی هایی که روت نشده اند، انجام دهید.
آموزش نمایش دمای CPU در استاتوس بار اندروید
روش اول: دستگاه های روت شده
در روش اول لازم است دستگاه شما روت باشد تا اجازه داشته باشید Xposed installer را روی گوشی نصب کنید. تا بعد از آن بتوانید ماژول مربوطه را نصب کرده و دمای CPU را در استاتوس بار گوشی نمایش دهید.
قدم اول: قبل از هر چیز دستگاه را روت کنید (VRoot : آموزش روت گوشی و تبلت اندرویدی تنها با یک کلیک)
قدم دوم: بعد از روت کردن دیوایس باید Xposed installer را نصب کنید. (آموزش نصب فریمورک Xposed )
قدم چهارم: حالا برای فعال کردن ماژول، کافی است به برنامه Xposed installer مراجعه کنید.
روش دوم: دستگاه های روت نشده
برای دستگاه های روت نشده برنامه های زیادی منتشر شده که قابلیت نمایش دمای CPU و مواردی از این دست را دارند. در ادامه چند تا از بهترین نرم افزارها را برای این کار به شما معرفی می کنیم.
برنامه Cpu Temperature Pure
قدم اول: برنامه Cpu Temperature Pure را روی گوشی اندروید خود دانلود و نصب کنید.
قدم دوم: دسترسی لازم را به برنامه بدهید.
قدم سوم: مانند تصویر زیر مشاهده می کنید که درجه حرارت، مقدار فضای آزاد رم و درصد باتری در استاتوس بار قابل رویت هستند.
قدم چهارم: به تنظیمات بروید و گزینه CPU Temp Overlay را فعال کنید.
برنامه Powerline
این برنامه قادر است نشانگرهای هوشمندی را به هر جایی از صفحه گوشی که بخواهید اضافه کند. این نشانگرها شامل باتری، CPU ، حافظه خارجی و داخلی، آنتن، وای فای، زنگ هشدار، حجم مصرفی دستگاه، پیامک، تماس های از دست رفته، مصرف اینترنت و… می باشد.
قدم اول: ابتدا نرم افزار Powerline را دانلود کنید.
قدم دوم: خود برنامه، راهنمایی به شما نشان می دهد آن را مشاهده نمایید.
قدم سوم: روی + کلیک کنید و گزینه Processor Usage را انتخاب کنید.
قدم چهارم: رنگ دلخواه خود را انتخاب کنید. شما همچنین می توانید ظاهر نشانگر را نیز شخصی سازی کنید.
البته این برنامه دمای پردازشگر را نشان نمی دهد بلکه با خط قرمز به شما هشدار می دهد که مصرف منابع CPU زیاد شده است. رنگ زرد برای مصرف متوسط و رنگ سبز هم نشانه مصرف کم می باشد. ضمن اینکه Powerline مصرف باتری کمتری از اپ های مشابه خود دارد.
در همین زمینه بخوانید: دانلود CPU-Z اپلیکیشن شناسایی سخت افزار گوشی های اندرویدی
برنامه CPU Monitor
یکی از زیباترین و قوی ترین نرم افزارهای مانیتور CPU برای اندروید CPU Monitor نام دارد. شما می توانید فرکانس و دمای CPU را به طور زنده ببینید. و در کنار آن تاریخچه دما و فرکانس های قبلی را هم در برنامه مشاهده نمایید.
قدم اول: برنامه CPU Monitor را دانلود و نصب کنید.
قدم دوم: روی تنظیمات برنامه که بالا سمت راست صفحه قرار دارد، کلیک کنید.
قدم سوم: زیر پنل تنظیمات، گزینه Status bar floating window را فعال کرده و سپس CPU temperature را که پنجره ای شناور باز می شود، تنظیم کنید.
قدم چهارم: به صفحه گوشی برگردید، می بینید که دمای سی پی یو بالای صفحه قابل مشاهده است.
قدم پنجم: کرکره نوتیفیکیشن را پایین بکشید آنگاه در آنجا دمای لحظه ای پردازشگر، باتری و وضعیت مصرف رم را خواهید دید.
برنامه Tinycore
یکی دیگر از برنامه های نمایش اطلاعات سیستمی در استاتوس بار Tinycore می باشد. این موارد شامل CPU و رم بوده که به شکل چند پیکسل بالا سمت راست گوشی به صورت پیش فرض نشان داده می شود.
قدم اول: برنامه Tinycore را دانلود و نصب کنید.
قدم دوم: مجوزهای لازم را به نرم افزار بدهید. نسخه رایگان برنامه اجازه استفاده بیش از یک نشانگر را نمی دهد پس از قسمت پروفایل CPU را برگزینید.
قدم سوم: حالا برای پروفایل خود نام و توضیحات دلخواه وارد کنید.
قدم چهارم: در صورت تمایل می توانید طول و عرض نشانگر را تغییر دهید.
برنامه CPU/GPU Meter
با نرم افزار CPU/GPU Meter هم اطلاعات پردازشگر و هم اطلاعات GPU را می توانید ببینید. مزیت این برنامه نسبت به بقیه این است که هم با دستگاه های روت شده و هم با دستگاه های روت نشده سازگار می باشد.
قدم اول: برنامه CPU/GPU Meter را دانلود و نصب کنید.
قدم دوم: مجوز دسترسی به بخش های خواسته شده را به نرم افزار بدهید. روی تنظیمات کلیک کنید و گزینه نمایش جزئیات CPU/GPU را در نوار وضعیت فعال کنید که این در هر دستگاهی ممکن است متفاوت باشد.
قدم سوم: بعد از این کار به صفحه اصلی نرم افزار بروید، چیزی شبیه به تصویر زیر را خواهید دید.
قدم چهارم: برای دریافت اطلاعات GPU تب مربوط به آن را در برنامه باز کنید.
قدم پنجم: اگر می خواهید بدانید گوشی هوشمند شما چه نوع پردازنده و کارت گرافیکی دارد روی Info کلیک کنید.
با انجام هر کدام از روش های فوق شما می توانید دمای CPU گوشی هوشمند خود را همیشه رصد کنید و از خطرات بالا رفتن بیش از حد دمای آن جلوگیری به عمل آورید. آیا گوشی شما نیز تا حالا داغ کرده است؟ نرم افزار یا روش دیگری می شناسید که بتوان با آن حرارت CPU را رصد کرد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
همینطور ببینید: CPU Cooler Master-Phone Cooler 1.0.8 اپلیکیشن خنک کننده گوشی
سلام به نظر من بهترین برنامه battery bot pro است دمای cpu در نهایت به گوشی و باتری منتقل میشه و بالا بودن دمای هم باتری هم ناراحت کننده اس
Battery bot pro حجمی بین 1 تا7 مگابایت داره با توجه به بروز بودن نسخه اش ولی چند اپشن داره اولی نمایش ولتاز باتری نمایش جریان مصرفی باتری نمایش دمای باتری تنظیم الارم برای دمای باتری تنظیم الارم برای وقتی درصد باتری از یک حدی بالاتر میره مثلا دقتی98شد الارم بده که ما متوجه بشیم گوشی باتریش پره تنظیم الارم وقتی درصد باتری از حد معین پایین تر میره و تخمین ماندگاری باتری و….
هم کم حجم هم سبک هم کاربردی من نسخه 10.0.4 رو نصب کردم به 1مگابایت عالیه
سلام ببخشید گوشی من K10 LG و خب تویه حالت عادی میره 48
میشه بگید باید چه خاکی تو سرم کنم ؟