یکی از بزرگترین اخباری که در حوزه تکنولوژی در هفته های اخیر منتشر شده، به جدیدترین پرچمدار سامسونگ، گلکسی نوت 10 پلاس مربوط میشود. این اسمارت فون همه کاره و زیبا حالا از هر زمان دیگری قوی تر شده و به لطف به روز رسانی های مختلف، به دستگاهی تبدیل شده که هر کاربری آرزوی داشتن آن را دارد.
دوربین های به کار رفته در این پرچمدار همان لنز هایی است که در Galaxy S10 دیدیم، ولی غول تکنولوژی کره ای با به روز رسانی های کوچک سعی داشته کیفیت تصویر برداری محصول خود را به بالاترین حد ممکن برساند. در این مقاله قصد داریم، دوربین های این اسمارت فون بالارده را مورد ارزیابی قرار دهیم و نقاط ضعف و قوت آن را آشکار سازیم. اما ابتدا باید با لنز های به کار رفته در این دستگاه آشنا شویم.
لنز های به کار رفته در +Galaxy Note 10
در بخش پشتی بدنه، گلکسی نوت 10 پلاس چهار سنسور دارد. سه لنز دوربین در این بخش قابلیت عکسبرداری دارند ولی لنز چهارم از نوع ToF است که البته سامسونگ آن را DepthVision مینامد و وظیفه آن سنجش عمق صحنه و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای خلق پرتره است. تصاویر سلفی هم توسط یک دوربین تکی در حفره نمایشگر وسط دستگاه ثبت میشود. در ادامه هر یک از لنز های به کار رفته در نوت 10 پلاس را معرفی خواهیم کرد.
- دوربین فوق عریض: 16 مگاپیکسل با درجه دیافراگم f/2.2 و زاویه دید 123 درجه ای
- دوربین اصلی: 12 مگاپیکسل با درجه دیافراگم متغیر f/1.5 و f/2.4، فوکوس خودکار پیکسل دوگانه، OIS
- دوربین تله فوتو: 12 مگاپیکسل با درجه دیافراگم f/2.1 و زوم دوبرابری، PDAF و OIS
- دوربین سلفی: 10 مگاپیکسل با درجه دیافراگم f/2.2، فوکوس خودکار پیکسل دوگانه
تصاویر در نور کافی
یکی از نکته هایی که بعد از چند بار استفاده از دوربین گلکسی نوت 10 پلاس متوجه آن میشوید، این است که دوربین های این دستگاه به طرز شگفت انگیزی سریع عمل میکنند، به این صورت که دستگاه فوکوس و ثبت تصویر و ذخیره را در سریعترین زمان ممکن انجام میدهد. دیگر ویژگی اسمارت فون های کهکشانی سامسونگ تنالیته رنگ های غنی آن هاست، مخصوصا در تون های قرمز که البته گاهی بیش از حد زیاد میشود. در تست دوربینی که انجام شد، دوربین Note 10 Plus عکس های بسیار زیبایی ثبت کرد که عموما داینامیک گسترده و نوردهی متعادلی داشتند.

هوش مصنوعی دستگاه هم به خوبی نوع صحنه را تشخیص میدهد و به کاربر چگونگی ثبت بهترین تصویر را آموزش میدهد. این قابلیت برای کاربران مبتدی که مهارت کافی ندارند میتواند بسیار مفید باشد ولی کاربران کاربران حرفه ای ممکن است آن را اضافی بدانند. دیگر قابلیت این پرچمدار جالب این است که حالا میتوان از قلم S Pen به عنوان شاتر استفاده کرد که البته در برخی موقعیت ها بسیار مفید است.
وقتی صحبت از ثبت عکس های خلاقانه میشود، زاویه دید 123 درجه ای لنز فوق عریض این پرچمدار حرف اول را میزند. این لنز نسبت به لنز اصلی، زاویه دید بسیار عریض تری دارد و حتی از لنز فوق عریض Huawei P30 Pro نیز بیشتر صحنه را تحت پوشش قرار میدهد. از طرف دیگر لنز تله فوتو با زوم 2 برابری اش، چندان کمک شایانی در ثبت سوژه های دور نمیکند و بیشتر در حلق پرتره مفید است.
وقتی در حالت خودکار یا Pro mode کلوز آپ ثبت میکنیم، در پس زمینه تاری مصنوعی ایجاد نمیشود، بلکه این افکت به صورت اوپتیکال ایجاد میشود که این نکته مهم و مثبتی است. این قابلیت باعث میشود که تصاویر حس طبیعی را القا کنند و بسیار به دید انسان نزدیک باشند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، دوربین نوت 10 پلاس رنگ ها و نوردهی را بسیار دقیق ثبت میکند و وضوح تصویر هم عالی است.

مخصوصا در خلق پرتره، دوربین های اسمارت فون سعی در شبیه سازی عملکرد SLR میکنند و این باعث خلق بوکه های زیبا و پس زمینه حرفه ای میشود. دوربین Galaxy Note 10 Plus چهار حالت مختلف دارد که میتوان هر کدام را انتخاب کرد. به کمک سنسور سنجش عمق ToF و سه لنز دیگر، حالا نوت 10 پلاس میتواند با دقت زیادی اشیای جلوی دوربین را تشخیص دهد و پرتره های بی نقصی ثبت کند. البته مشکل اینجاست که حالت Live Focus فقط برای انسان ها کار میکند، یعنی دوربین باید ابتدا چهره یک انسان را تشخیص دهد.

اگر دقیق تر به تصویر بالا نگاه کنید، متوجه دو نکته خواهید شد. اول اینکه نرم افزار عکس هایی که نوت 10 پلاس ثبت میکند را کمی شارپ میکند، که البته اینکار بسته به سوژه کمی غیر طبیعی به نظر میرسد. دوم اینکه الگوریتم های نرم افزاری و پردازش تصویر گاهی جزئیات تصویر را از بین میبرد. در برخی شرایط، گلکسی نوت 10 پلاس از سایر رقبای بالارده ای مثل iPhone XS عقب میماند.
تصاویر در نور کم
با پیشرفت تکنولوژی و بهتر شدن دوربین ها، حالا اسمارت فون های زیادی میتوانند در نور کافی عکس های زیبا ثبت کنند. گلکسی نوت 10 پلاس هم در این زمینه عملکرد خوبی داشت که البته در برخی صحنه ها از رقبای دیگر عقب میماند. اما جنگ اصلی بین پرچمداران بالا رده، ثبت عکس در شرایط کم نور است.
اول از همه باید بگوییم که پرچمدار جدید سامسونگ به هیچ وجه یارای مقابله با ستارگان عکس برداری در شب یعنی Google Pixel 3 و Huawei P30 Pro را ندارد. البته سامسونگ هم حالت Night mode مخصوص به خود را دارد ولی به پای حالت شب محصولات هواوی نمیرسد.
از همه مهم تر، عکس های ثبت شده در حالت خودکار است، چرا که درصد زیادی از کاربران از این حالت استفاده میکنند. عکس هایی که دوربین های گلکسی نوت 10 پلاس در شرایط کم نور یا غروب خوردشید ثبت میکند، جو و حالت آن لحظه را بسیار واقع گرایانه نشان میدهد. عکس های ثبت شده در این حالت زیاد روشن نیستند و به چیزی که چشم انسان میتواند ببیند، نزدیک تر هستند. در این مواقع، نوت 10 پلاس بیشتر شبیه به Sony Xperia 1 میشود. در شرایطی که نور بسیار کم است، نویز تصویر هم بسیار زیاد میشود. سایر رقبا در چنین شرایط عکس های بهتری ثبت میکنند، ولی +Note 10 در ثبت مود و جو صحنه بهتر عمل میکند.
عکس های زیبا و تحسین برانگیزی که با نوت 10 ثبت میشود، توسط دوربین اصلی با فاصله کانونی معمولی و دیافراگم متغیری گرفته میشود که همیشه در شرایط نوری بد از دیافراگم بزرگتر (f/1.5) استفاده میکند. از سوی دیگر هر دو لنز تله فوتو و فوق عریض در تست عکسبرداری در نور کم بسیار ضعیف ظاهر شدند.

سلفی
در تست عملکرد دوربین امروز، دوربین سلفی گلکسی نوت 10 پلاس که در یک حفره کوچک در نمایشگر Infinity-O جای گرفته، بسیار خوب ظاهر شد. این سلفی ها کنتراست خوب، رنگ بندی جذاب و غنی، نوردهی متعادل را نشان میدهند. با دوربین جلویی پرچمدار جدید سامسونگ میتوانید هم در عکس و هم در ویدیو افکت Live Focus را داشته باشید. با اینکه دوربین جلویی سنسور سنجش عمقی ندارد ولی پرتره های آن بسیار زیباست و جداسازی سوژه از پس زمینه بسیار خوب انجام شده است. اما وقتی نور کم میشود، مقدار نویز تصویر درست مثل دوربین اصلی، افزایش می یابد. در کل باید گفت که دوربین سلفی Galaxy Note 10 Plus جزو بهترین های بازار است.
ویدیو
یکی از مهمترین ویژگی های دوربین گلکسی نوت 10 پلاس، افکت Live Focus در ویدیو است. دو افکت بوکه در اختیار کاربر قرار میگیرد، یک افکت رنگی و یکی تار کردن پس زمینه. تشخیص سوژه و جداسازی پس زمینه و سوژه در ویدیو بسیار دشوار تر از عکس است و نتیجه آن هم به خوبی قابل مشاهده است. در تست هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم که بهتر است تاری پس زمینه کمتر کنید تا نتایج صحیح تر و بهتری به دست آوردید.
دوربین تعبیه شده در این اسمارت فون در حالت نورمال میتواند حداکثر کیفیت 4K با سرعت 60fps را ضبط کند. همچنین میتوان ویدیو هایی با نسبت تصویر 1:1 را ضبط کرد که برای پست های اینستاگرامی عالی است. پشتیبانی از +HDR10 نیز هنوز “Labs” نام دارد، پس یعنی هنوز در حالت بتا ست. البته این قابلیت فقط با دوربین اصلی کار میکند. به طور کلی ویدیو های ضبط شده در سطح بالایی از کیفیت، لرزشگیری و صدا قرار دارند. در بخش صدا همچنین میتوانید از قابلیت جدید زوم صدا هم استفاده کنید. این ویژگی به این صورت است که صدای سوژه های فوکوس شده در تصویر کمی بلند تر از سایر صدا ها ضبط میشود. این ویژگی برای کنسرت ها و یا نمایش های مختلف میتواند مفید باشد.
سخن آخر
همانطور که تست دوربین DxOMark نشان داده، دوربین گلکسی نوت 10 پلاس در حال حاضر بهترین دوربین دنیای اسمارت فون هاست. البته نمیتوان چندان با این رتبه بندی موافق بود چرا که ضعف در ثبت تصاویر نور کم و کاهش جزئیات در برخی صحنه ها، کمی ناامید کننده است. با این حال اما نقاط قوت دوربین این دستگاه هم کم نیست، مخصوصا در بخش سرعت، پایداری و تصاویر زیبا با زاویه دید عریض. در آخر باید گفت که چشم های +Galaxy Note 10 جزو بهترین های بازار است ولی در صدر جدول دوربین ها قرار نمیگیرد. برای دانلود تصاویر با حجم واقعی و ویدیو های ضبط شده با گلکسی نوت 10 پلاس، میتوانید از لینک مستقیم زیر استفاده کنید.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم