OnePlus 7 و Redmi K20 Pro دو شبه پرچمدار محبوبی هستند که امسال به بازار جهانی معرفی شدند. دلیلی اینکه به این دستگاه ها شبه پرچمدار میگوییم این است که قیمت آن ها به حدی است که در حوزه میان رده ها قرار میگیرند ولی امکانات، سخت افزار و قابلیت هایی دارند که میتوان از یک دستگاه پریمیوم و پرچمدار انتظار داشت.

این دسته از اسمارت فون ها اولین بار توسط شرکت وان پلاس و در سال 2014 به وجود آمد. OnePlus One با معرفیش نشان داد که میتوان با قیمتی نه چندان زیادی، یک اسمارت فون پرچمدار داشت. البته کم کمبود هایی هم وجود داشت ولی از طرفی برای برخورداری از چنین قدرت پردازشی زیادی از سازندگان مطرح دنیا، باید دو برابر قیمت آن دستگاه صرف میکردید.
از زمان معرفی OnePlus One، کمپانی های سازنده دیگر هم چنین محصولاتی را معرفی کردند. در این بین شرکت شیائومی از جمله سازندگانی است که سعی کرده با قیمت مناسب، پرچمداری پریمیوم را عرضه کند. Redmi K20 Pro یکی از جدیدترین محصولات این شرکت است که در جرگه چنین دستگاه هایی قرار میگیرد. بنابراین ما هم در این مقاله قصد داریم این دستگاه را در کنار OnePlus 7 قرار دهیم و به بررسی هر یک از آن ها بپردازیم.
مشخصات فنی OnePlus 7 در یک نگاه
- بدنه: فریم آلومینیومی، شیشه محافظ Gorilla Glass 6
- ابعاد: 157.7 در 74.8 در 8.2 میلی متر، 182 گرم
- نمایشگر: 6.41 اینچ از نوع AMOLED، رزولیشن 2340 در 1080، تراکم 402 پیکسل در اینچ
- دوربین پشتی: اصلی: 48 مگاپیکسل با درجه دیافراگم f/1.7، تشخیص فاز فوکوس خودکار، لرزشگیر اوپتیکال + سنسور سنجش عمق 5 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.4
- دوربین سلفی: 16 مگاپیکسل با درجه دیافراگم f/2.0
- چیپست: اسنپدراگون 855
- حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی
- سیستم عامل: OxygenOS بر پایه اندروید پای
- باتری: 3700 میلی آمپر ساعت، توان شارژ 20 واتی
- متفرقه: سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر، اسپیکر های استریو
مشخصات فنی Xiaomi Redmi K20 Pro در یک نگاه
- بدنه: فریم آلومنیومی، Gorilla Glass 5
- ابعاد: 156.7 در 74.3 در 8.8 میلی متر، 191 گرم
- نمایشگر: 6.39 اینچ از نوع AMOLED، رزولیشن 2340 در 1080، تراکم 403 پیکسل در اینچ
- دوربین پشتی: اصلی: 48 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/1.7، تشخیص فاز فوکوس خودکار، فوکوس خودکار لیزری + تله فوتو: 8 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.4 + فوق عریض: 13 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.4
- دوربین جلویی: 20 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.2
- چیپست: اسنپدراگون 855
- حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی
- سیستم عامل: MIUI 10 مبتنی بر اندروید پای
- باتری: 4000 میلی آمپر ساعت با توان شارژ 27 واتی
- متفرقه: اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر، جک هدفون
طراحی
از نطر طراحی، هم OnePlus 7 و هم Redmi K20 Pro ظاهری مدرن، جذاب و زیبا دارند و به راحتی میتوانند دل هر کاربری را به دست بیاورند.

طراحی OnePlus 7 تشابه بسیار زیادی با OnePlus 6T دارد و این مسئله اصلا چیز بدی نیست. با اینکه یک سال از رونمایی از چنین ظاهری گذشته ولی هنوز هم زیبا و مدرن است. OnePlus 7 نمایشگری بریده دارد که البته این بریدگی قطره ای است، حاشیه های کناری و چانه آن هم بسیار باریک است. دکمه های پاور و اسلایدر ویبره در سمت راست، و دکمه تنظیم صدا هم در سمت چپ دستگاه تعبیه شده است.

OnePlus 7 در رنگ های خاکستری آینه ای عرضه شده است. البته برخی از بازار های جهان رنگ های آبی و قرمزی هم دریافت کرده اند که ظاهری بسیار زیبا دارند.
از طرف دیگر، طراحی K20 Pro کمی مدرن تر است. در نمایشگر این دستگاه هیچ بریدگی ای وجود ندارد، بنابراین صفحه نمایشگر تمام صفحه است. دوربین سلفی با یک موتور جهنده داخل دستگاه تعبیه شده که دور آن را چراغ LED هم به کار رفته است. این چراغ ها به جای LED اعلان هم عمل میکنند. چینش دکمه های فیزیکی K20 Pro سنتی تر از رقیب است و برآمدگی دوربین پشتی آن هم کمتر از نماینده وان پلاس است.

از آنجایی که هر دو محصول سعی میکنند، تا جای ممکن همانند پرچمداران گران قیمت باشند، بنابراین ظاهر اهمیت زیادی دارد. هر دو دستگاه حس استحکام و قدرت را القا میکنند. البته OnePlus 7 کمی روزمره تر است، از سوی دیگر K20 Pro با نمایشگر تمام صفحه اش خاص تر به نظر میرسد.
از حیث متریال و کیفیت ساخت، هر دو دستگاه از آلومینیوم و شیشه ساخته شده اند. OnePlus 7 تا حدودی میتواند در برابر آب مقاومت کند (اگرچه وان پلاس تبلیغاتی در این باره نمیکند)، ولی K20 Pro به نظر میرسد در برابر آب آسیب پذیر تر است.
برنده: با اینکه برخی از المان های این دو دستگاه مشابه هستند ولی OnePlus 7 با ظاهری همه پسند تر و مقاومت بیشتر در برابر آسیب دیدگی و آب، برنده این بخش خواهد بود.
نمایشگر
پنل های استفاده شده و مشخصات فنی OnePlus 7 و K20 Pro بسیار شبیه به یکدیگر است. هر دو پنل اسم های باکلاسی هم دارند، نماینده وان پلاس پنلی به نام Optic AMOLED دارد، در حالیکه نمایشگر نماینده شیائومی Horizon AMOLED است.
به هر حال هر دو نمایشگر از نوع AMOLED با رزولیشن 2340 در 1080 هستند. البته نمایشگر OnePlus 7 با اندازه 6.41 اینچی اش از نمایشگر 6.39 اینچی K20 Pro بزرگتر است. همچنین وان پلاس با شیشه Gorilla Glass 6 از نمایشگر محصول خود محافظت میکند، در حالیکه شیائومی Gorilla Glass 5 را برای اینکار برگزیده است.

پنل های هر دو دستگاه کیفیت بسیار خوبی دارند و از نظر کیفیت تصاویر ارائه شده تقریبا یکسان هستند. هر دو محصول میتوانند از محتوای HDR10 پشتیبانی کنند. حتی حداکثر روشنایی این دو پنل هم تقریبا باهم برابرند، البته ردمی کا20 پرو کمی روشن تر از وان پلاس 7 است.
بزرگترین تفاوت نمایشگر های این دو محصول، طراحی آن هاست. OnePlus 7 یک بریدگی قطره ای کوچک در بالای نمایشگر خود دارد، ولی K20 Pro تمام نمایشگر را در اختیار کاربر قرار میدهد. البته بریدگی وان پلاس چندان ناخوشایند نیست، ولی با اینحال نمایشگر تمام صفحه ردمی هم مزایای خاص خودش را دارد.
هر دو دستگاه از اسکنر های اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده میکنند که از نوع سنسور های اوپتیکال است. به طور کلی عملکرد سنسور های هر دو دستگاه قابل قبول است ولی سنسور OnePlus 7 هر از گاهی اشتباه داشت. از سوی دیگر اسکنر Redmi K20 کاملا قابل اعتماد است.
برنده: با توجه به اینکه OnePlus 7 کالیبراسیون رنگ بهتری دارد و عملکرد آن در ویدیو های HDR بهتر است، ولی K20 Pro پنل روشن تری دارد و عدم حضور بریدگی استفاده از آن لذت بخش تر کرده است. بنابراین باید گفت که در این بخش این دو دستگاه باهم برابرند.
سخت افزار
شباهت های این دو محصول به سخت افزار آن ها نیز کشیده شده است. هر دو دستگاه از چیپست های پرچمدار اسنپدراگون 855 بهره میبرند و حافظه داخلی و رم هر دو دستگاه در چهار نسخه 128/256 و 6/8 گیگابایت میباشند. البته OnePlus 7 از حافظه های UFS 3.0 استفاده میکند، در حالیکه حافظه K20 Pro از نوع قدیمی تر UFS 2.1 است. هیچکدام از این دو محصول هم از کارت حافظه های microSD پشتیبانی نمیکنند.

از نظر عملکرد پردازشی، هر دو دستگاه بسیار عالی ظاهر شده اند. هر دو دستگاه اجرای سریع برنامه ها، مولتی تسکینگ روان و اجرای رابط کاربری را بسیار خوب ارائه میکنند. هر دو دستگاه میتوانند سنگین ترین بازی ها را به راحتی اجرا کنند. از نظر قدرت پردازشی و سرعت اجرای برنامه ها، این دو محصول میتوانند با بهترین های بازار مثل Galaxy Note 10 Plus و Huawei P30 Pro رقابت کنند.

یک حوزه وجود دارد که OnePlus 7 از رقیبش جلو می افتد و آن سرعت USB است. با اینکه K20 Pro از USB 2.0 قدیمی استفاده میکند ولی نماینده وان پلاس مجهز به USB 3.1 Gen 1 است. البته ممکن است سرعت USB دیگر ارزش سابق را نداشته باشد ولی این خودش نکته مثبتی محسوب میشود.
نتیجه: با توجه به یکسان بودن چیپست و حافظه رم و حافظه داخلی، میتوان گفت که این دو محصول در این بخش هم باهم برابرند.
عمر باتری
OnePlus 7 یک باتری 3700 میلی آمپر ساعتی دارد، در حالیکه تامین کننده انرژی K20 Pro یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی است. این نکته میتواند امتیاز بزرگی در عمر باتری K20 Pro باشد.

در عمل اما چندان تفاوتی به وجود نیامده است، چرا که OnePlus 7 توانست با کسب امتیاز 102 ساعتی تنها یک ساعت کمتر از K20 Pro باشد. اگر به تصویر بالا نگاه کنید، متوجه خواهید شد که تفاوت بخش های مختلف بسیار نزدیک بهم هستند و تقریبا میتوان گفت که عمر باتری این دو محصول باهم برابر است.
تفاوت اصلی این دو محصول، در سرعت شارژ آن هاست. اینجاست که باتری کوچکتر و شارژر سریعتر OnePlus 7 مزیتی بزرگ محسوب میشود. در نیم ساعت اول، گنجایش باتری OnePlus 7 به 54 درصد رسید، در حالیکه Redmi K20 Pro تنها 44 درصد شارژ شد. شارژ کامل باتری OnePlus 7 نیز 80 دقیقه زمان میبرد در حالیکه Redmi K20 Pro میتواند در 90 دقیقه باتری خود را شارژ کند.

دوربین
با اینکه تا کنون این دو دستگاه شانه به شانه هم حرکت کرده اند ولی در عرصه تصویر برداری این K20 Pro است که از رقیب خود جلو می افتد. البته ما معتقد نیستیم که دوربین بیشتر به منزله کیفیت بهتر است، ولی لازم به ذکر است که OnePlus 7 تنها از یک لنز عریض اصلی و یک سنسور سنجش عمق استفاده میکند، در حالیکه K20 Pro به یک لنز اصلی، یک لنز فوق عریض و یک لنز تله فوتو مجهز است.

لنز های اصلی این دو محصول کاملا باهم برابرند. هر دو دستگاه از یک لنز IMX586 ساخت سونی با سنسور CMOS استفاده میکنند که کیفیت 48 مگاپیکسلی دارد و از فیلتر Quad Bayer استفاده میکنند. تنها تفاوت در این است که OnePlus لرزشگیر اوپتیکال دارد، در حالیکه K20 Pro ندارد. از سوی دیگر نماینده شیائومی فوکوس خودکار لیزری دارد ولی نماینده وان پلاس ندارد. دومین دوربین OnePlus 7 نیز یک سنسور سنجش عمق 5 مگاپیکسلی است که توانایی تصویر برداری ندارد. آنطرف اما K20 Pro یک لنز فوق عریض 13 مگاپیکسلی و یک لنز 8 مگاپیکسلی تله فوتو هم دارد.
دوربین جلویی OnePlus 7 یک سنسور 16 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.0 است، در حالیکه تصاویر سلفی K20 Pro توسط یک دوربین 20 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.2 ثبت میشوند.

برای بررسی دقیق تر دوربین های هر یک از این دو محصول میتوانید به مقاله های بررسی تخصصی هر یک مراجع کنید ولی در اینجا هم به طور اجمالی هر یک را مورد بررسی قرار میدهیم. لنز اصلی هر دو دستگاه مشابه یکدیگر هستند، و تفاوت های تصویر برداری به الگوریتم های نرم افزاری آن ها برمی گردد.
روز
با نگاه کردن به تصاویر ثبت شده در روز توسط این دو دستگاه، میتوان نتیجه گرفت که هر دو عکس های زیبایی گرفته اند ولی با اینحال تفاوت هایی نیز دارند. هر دو دوربین بالانس نور سفید متفاوتی دارند، به این صورت که OnePlus 7 سردتر به نظر میرسد ولی K20 Pro بیشتر به سبز کشیده میشود و گرم تر است. با اینکه رنگبندی هیچکدام صحیح نیست ولی در کل K20 Pro رنگ های جذاب تری ثبت میکند. به جز این نکته، دقت رنگبندی هر دو محصول تقریبا برابر است.
نتیجه: با اینکه عکسبرداری روزانه هر دو دستگاه بسیار خوب است، ولی Redmi K20 Pro رنگ های زیباتری ثبت کرده و همچنین قابلیت زوم 2 برابری هم دارد، در حالیکه OnePlus 7 هیچ پاسخی برای این ندارد. وجود لنز فوق عریض هم باعث شده که K20 Pro برنده این بخش باشد.
شب
رقابت این دو محصول در تصویر برداری در شب کمی نزدیک تر است، چرا که دو لنز دیگر K20 Pro چندان کمکی نمیکند.
در نور کم، تصویر های ثبت شده با وان پلاس جزئیات بهتری دارند و بالانس نور سفید آن نیز بهتر است. جزئیات تصویر ثبت شده با K20 Pro کمی تار است و بالانس نور سفید نیز زیادی گرم است. کنتراست این تصویر هم به طرز عجیبی کم است، که تاثیر زیادی در کیفیت نهایی گذاشته است. تنها حوزه ای که K20 Pro عملکرد بهتری داشته، محدوده داینامیک تصاویر است.
هر دو دستگاه قابلیت Night Mode دارند که باز هم این OnePlus است که با عملکرد بهتر نتیجه بهتری ثبت میکند. در سناریو های کمی نماینده شیائومی توانست از رقیب بهتر کار کند و آن هم تنها به دلیل روشن تر بودن تصویر است. هر دفعه، OnePlus 7 توانست تصاویری با جزئیات بهتر، محدوده داینامیک وسیع تر و در کل عکس زیباتری ثبت کند. البته هیچکدام از آن ها نمیتوانند با حالت شب های Pixel 3، P30 Pro یا Note 10 Plus رقابت کنند.
جمع بندی
اگر بخواهیم OnePlus 7 را با Redmi K20 Pro مقایسه کنیم، باید بگوییم که این دو دستگاه شباهت های بسیار زیادی باهم دارند. چه در مشخصات فنی باشد، چه در عملکرد واقعی، هر دو دستگاه شانه به شانه یکدیگر هستند و وقتی دستگاهی در حوزه ای از رقیب جلو می افتد، دیگری در حوزه دیگر جبران میکند.

تنها چیزی که در این دو محصول کاملا بهم برابر نیست، قیمت آن هاست. OnePlus 7 به طرز قابل توجهی از رقیبش گران تر است و در برخی از نقاط جهان این تفاوت بیشتر هم میشود. سوال اینجاست که آیا OnePlus ارزش قیمت بیشتر را دارد یا خیر.

از نظر رابط کاربری و تجربه استفاده باید بگوییم که OxygenOS وان پلاس بهتر و روانتر است. اما از نظر سخت افزاری شباهت ها بیشتر است. OnePlus 7 کیفیت ساخت بهتر، دوربین جلویی قوی تر، اسپیکر استریو و شارژ سریعتری دارد. ولی از سوی دیگر Redmi K20 Pro از لنز های تله فوتو و فوق عریض بهره میبرد. این دستگاه همچنین جک هدفون نیز دارد و نمایشگر آن نیز بدون بریدگی است.

با وجود قیمت بیشتر، به نظر ما OnePlus 7 کیفیت ساخت بهتری دارد و ترکیب سخت افزار و نرم افزار آن توانسته محصول بهتری ارائه دهد. ولی اگر بودجه محدود تری دارید، میتوانید با افتخار و خیال راحت به سمت K20 Pro بروید. اگر هر یک از این دو محصول را انتخاب کنید، صاحب دستگاهی عالی خواهید شد که با قیمتی بسیار مناسب به دست آمده است.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم