معمولا، بهترین دوربین ها در بهترین اسمارت فون های شرکت ها نیز قرار میگیرد و اگر بخواهید بهترین تلفن های هوشمند را بر اساس عملکرد دوربین دسته بندی کنید، حتما کهکشانی های سامسونگ یا آیفون های اپل هم در آن جای خواهند داشت. در چند سال اخیر، شرکت های چینی هم به این رقابت پیوسته اند و محصولاتی همچون P30 Pro و Mate 30 Pro هواوی هم جزو بهترین های بازار قرار گرفته اند.
در کنار هواوی، شرکت هایی مثل شیائومی و حتی OnePlus هم توانسته اند توجهات را به لنز هایشان جلب کنند. این نوع از شرکت های همواره سعی کرده اند از بهترین سخت افزار های بازار استفاده کنند ولی وقتی بحث ویژگی های نرم افزاری میشود، گاهی از رقبای آمریکایی و کره ای خود عقب میمانند. پیکسل های گوگل هم در گذشته جزو بهترین دوربین های اسمارت فونی بازار بود ولی با معرفی نسل چهارم، به نظر میرسد چندان پیشرفتی نسبت به نسل قبلی نداشته است.
حال در این بازار متنوع و پر از اسمارت فون های رنگارنگ با مشخصات فنی متنوع، اگر به دنبال همراهی باشید که بتواند بهترین عکس های ممکن را ثبت کند، باشید، چه انتخاب هایی پیش رو دارید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین اسمارت فون های سال 2019 از حیث قدرت تصویر برداری آشنا شوید.
Xiaomi Mi Note 10

- نسخه 6 و 128 گیگابایتی: 500 دلار
نقاط قوت
- متنوع ترین ساختمان دوربین پنجگانه بازار با دو دوربین تله فوتو
- بالاترین رزولیشن و بزرگترین سنسور ممکن برای دوربین اصلی
- فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض
- بیشترین دوربین با این قیمت
نقاط ضعف
- چیپست میان رده (با قدرت مناسب)
- قابلیت ضبط ویدیو نه چندان عالی
- نبود فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
Mi Note 10 ساخت شرکت شیائومی چندین سنسور دوربین خارق العاده در خود دارد که این دستگاه را به انعطاف پذیر ترین دوربین گوشی در بازار تبدیل میکند. ساختمان دوربین پشتی این محصول، با بزرگترین سنسور با بیشترین رزولیشن بازار شروع میشود؛ یک ماژول 108 مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با اندازه سنسور 1/1.33” که به تنهایی میتواند عکس های هیجان انگیز و خیره کننده 27 مگاپیکسلی در روز و شب ثبت کند و حتی بدون کمک سنسور سنجش عمق و حالت پرتره، جداسازی سوژه از پس زمینه را به صورت سطحی انجام میدهد.
اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود، چرا که Mi Note 10 اولین اسمارت فونی است که از دو لنز تله فوتو استفاده میکند که به ترتیب قابلیت زوم 2 و 5 برابری دارند. به علاوه این، دوربین فوق عریض آن هم فوکوس خودکار دارد که با اینکه جزو اولین های بازار نیست ولی جزو خصوصیات کمیاب بازار است. همچنین یک ماژول جداگانه هم برای ثبت عکس های کلوزآپ وجود دارد که با وجود کیفیت 2 مگاپیکسلی، عکس های خوبی ثبت میکند.
البته لازم به ذکر است که تعریف و تمجید هایی که از دوربین های Mi Note 10 میشود، به خاطر عکس های ثابت آن است. چرا که کیفیت ویدیو های ضبط شده با این دستگاه چندان خیره کننده نیست و در حالت ها و رزولیشن های مختلف، اشکالاتی قابل توجه دیده میشود. همچنین فوکوس خودکار برای دوربین سلفی دستگاه ها نیز لازم است که Mi Note 10 از آن بی بهره است. چیپست میان رده این دستگاه هم ممکن است اندکی ضعیف به نظر برسد و برخی از کارشناسان هم معتقدند که اگر شیائومی یک چیپست پرچمدار به کار میگرفت، در کیفیت ضبط ویدیو و تاخیر های گهگاهی در ثبت عکس 108 مگاپیکسلی تاثیر مثبت میگذاشت.
Samsung Galaxy Note 10

- نسخه 8 و 256 گیگابایتی: 594 دلار
نقاط قوت
- تنها دستگاه لیست با درجه دیافراگم متغیر
- برخورداری از پیشرفته ترین HDR خودکار
- فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
نقاط ضعف
- حداکثر زوم 2 برابری
- عدم وجود فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض
- قیمت بالا
Galaxy Note10 (برادر بزرگترش Note10+) از ساختمان دوربین کلاسیک عریض، فوق عریض و تله فوتو استفاده میکنند. تنها شکایاتی که میتوان از این ساختمان دوربین فوق العاده گرفت این است که حداکثر قدرت زوم اوپتیکال دوربین تله فوتو تنها 2 برابر است و دوربین فوق عریض هم فاقد فوکوس خودکار است.
از حیث نقاط قوت، باید بگوییم که Note جزو معدود اسمارت فون هایی است که دوربین اصلی آن درجه دیافراگم متغیر دارد، این یعنی لنز اصلی در نور روز عکس هایی شارپ و زیبا ثبت میکند و در شب و محیط های کم نور هم حداکثر نور را جذب میکند. الگوریتم HDR استفاده شده در اپلیکیشن دوربین آن هم بسیار قدرتمند است و عکس هایی زیبا با محدوده داینامیک بسیار عریض ثبت میکند. لازم به ذکر است که وقتی کاربر عکس های مورد نظر خود را ثبت کرد، امکان ویرایش تخصصی آن وجود دارد که سایر اسمارت فون های بدون قلم از آن بی بهره هستند.
بررسی تخصصی Galaxy Note 10 سامسونگ؛ با کوچکترین Note تاریخ سامسونگ آشنا شوید
Apple iPhone 11 Pro

- نسخه 64 گیگابایتی: 949 دلار
- نسخه 256 گیگابایتی: 1399 دلار
نقاط قوت
- برخورداری از پیشرفته ترین الگوریتم HDR
- بهترین کیفیت ضبط ویدیو در بازار
نقاط ضعف
- قیمت بسیار بالا
- تولید رنگ کدر و سرد
- حداکثر زوم 2 برابری برای دوربین تله فوتو
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض
iPhone 11 Pro اپل به خاطر قابلیت های خارق العاده اش در ضبط ویدیو با هر سه دوربین با رزولیشن ها و نرخ فریم های مختلف، بهترین انتخاب برای ثبت ویدیو های جذاب است. این دستگاه همچنین از یکی از بهترین سیستم های لرزشگیر که میتوان در یک اسمارت فون قرار داد استفاده میکند و خود ویدیو هم به لطف الگوریتم Smart HDR شگفت انگیز اپل، کیفیتی مثال زدنی با محدوده داینامیک عریض دارد.
اگر Smart HDR را هم کنار بگذاریم، تکنولوژی Deep Fusion اپل هم عکس هایی که تا قبل از iOS 13.2 کیفیت خیره کننده داشتند را نیز بهتر میکند. البته لازم به ذکر است که رندر رنگ تصاویر ثبت شده با دوربین های اپل چندان جذاب نیست ولی این جزو خصوصیات همیشگی آیفون ها بوده است.
دیگر نقاط ضعفی که میتوان در دوربین های آیفون های جدید پیدا کرد، نبود فوکوس خودکار در دوربین های سلفی و فوق عریض است. بعد از آن به زوم اوپتیکال 2 برابری میرسیم که رقبای زیادی توانسته اند گوی سبقت را از آن بربایند. با وجود این ها، آیفون های اپل همواره یکی از بهترین کیفیت های تصویر برداری را ارائه میدهند.
OnePlus 7T Pro

- نسخه 8 و 256 گیگابایتی: 657 دلار
- نسخه 12 و 256 گیگابایتی: 695 دلار
نقاط قوت
- زوم 3 برابری دوربین تله فوتو
- فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض
نقاط ضعف
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
OnePlus 7T Pro چینی های چندین برتری قابل لمس دارد که آن را رقبای کره ای و آمریکایی جلو می اندازد. از جمله این برتری ها میتوان به قابلیت زوم 3 برابری، وجود فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض، امکان تصاویر کلوز آپ با دوربین ماکرو اختصاصی و … اشاره کرد. البته محصول جدید شرکت وان پلاس نمیتواند با دوربین سلفی فوکوس کند ولی علت آن تعبیه دوربین در یک ماژول پاپ آپ است که نمایشگر را بدون حفره و بریدگی باقی میگذارد، بنابراین معامله بسیار خوبی تلقی میشود.
Huawei P30 Pro

- نسخه 8 و 128 گیگابایتی: 685 دلار
- نسخه 8 و 256 گیگابایتی: 710 دلار
نقاط قوت
- لنز پریسکوپ تله فوتو با قابلیت زوم 5 برابری
- فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض
نقاط ضعف
- آینده نرم افزاری نا معلوم
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
- ضعف در کیفیت ضبط ویدیو
حال نوبت به محصولی است که بهار امسال معرفی شد ولی کیفیت و قدرت تصویر برداری آن باعث شده تا پایان سال جزو برترین ها باقی بماند؛ P30 Pro هواوی. با برخورداری از دوربین تله فوتو 5 برابری، این دستگاه بیشترین میزان زوم را در اختیار کاربر قرار میدهد (زوم آن کمی از Mi Note 10 هم بیشتر است). دوربین فوق عریض آن هم فوکوس خودکار دارد که نکته بسیار مهمی است.
P30 Pro مثل سایر محصولات هواوی، در ضبط ویدیو چندان به بهترین های دنیا نمیرسد. همچنین دوربین سلفی آن هم فاقد قابلیت فوکوس خودکار است. نکته مهم دیگر، نا معلوم بودن آینده نرم افزاری P30 Pro است، چرا که به علت وقوع جنگ تجاری بین کشور های آمریکا و چین، شرکت هواوی از تکنولوژی های آمریکایی از جمله گوگل محروم است.
بررسی تخصصی P30 Pro هواوی؛ جدیدترین پرچمدار چینی ها
Huawei Mate 30 Pro

- نسخه 8 و 128 گیگابایتی: 869 دلار
- نسخه 8 و 256 گیگابایتی: 919 دلار
نقاط قوت
- زوم 3 برابری دوربین تله فوتو
- سنسور بسیار بزرگ با فوکوس خودکار دوربین فوق عریض
- پرتره های سلفی بسیار با کیفیت به لطف ماژول ToF جلویی
نقاط ضعف
- عدم حضور Google Play Service
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
- ضبط ویدیو به بهبودی نیاز دارد
اگر مجبور بودیم که فقط به خاطر قابلیت های تصویر برداری یک محصول هواوی را انتخاب کنیم، بدون درنگ به سراغ Mate 30 Pro میرفتیم. با اینکه زوم 3 برابری آن به اندازه پریسکوپ 5 برابری P30 Pro نیست، ولی باز هم از رقبای اصلی سامسونگ و اپل بهتر است. به جز این، Mate 30 Pro از یک دوربین فوق عریض منحصر به فرد استفاده میکند که اندازه سنسور بسیار بزرگ و فوکوس خودکار هم دارد. بعد از آن به سلفی های پرتره خیره کننده ای میرسیم که به لطف حضور یک سنسور ToF در بخش جلویی، جداسازی سوژه از پس زمینه بدون نقص انجام میشود.
تنها نقطه ضعف بسیار مهم و ناامید کننده Mate 30 Pro، این است که سرویس های گوگل یعنی Google Play Services در این دستگاه پشتیبانی نمیشود. همین نقطه ضعف باعث شده تا استفاده از دستگاه در بازار های غربی و جهانی، سخت باشد. درست است که در این مقاله به دوربین اسمارت فون ها توجه میکنیم ولی سرویس های گوگل به قدری مهم هستند که نمیتوان بدون آن ها گوشی اندرویدی داشت.
بررسی تخصصی Mate 30 Pro هواوی | میوه ممنوعه دنیای تکنولوژی
Google Pixel 4 XL

- نسخه 6 و 64 گیگابایتی: 740 دلار
- نسخه 6 و 128 گیگابایتی: 845 دلار
نقاط قوت
- عکس های ظاهر پیکسلی معروف را دارند
نقاط ضعف
- رقبا به طور کلی عکس های بهتری ثبت میکنند.
- دوربین تله فوتو زوم 2 برابری دارد
- عدم حضور دوربین فوق عریض
- فقدان فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
- قیمت بالا
- مشکلات سخت افزاری تکراری پیکسل ها
در آخر به Pixel 4 گوگل میرسیم. با اینکه معمولا وقتی صحبت از قابلیت های عکسبرداری میشد، یکی از مهمترین پیشنهاد های پیکسل های گوگل بود ولی Pixel 4 های امسال چندان محصولات جذابی در این حوزه نیستند. این دستگاه به طور کلی دوربین فوق عریضی ندارد و لنز تله فوتو آن هم تنها میتواند زوم 2 برابری داشته باشد.
به جز این، انحصار کیفیت خارق العاده عکس های ثبت شده با دوربین پیکسل ها، دیگر فقط برای این دستگاه ها نیست و رقبا هم توانسته اند عکس هایی ثبت کنند که حتی با کیفیت تر از محصولات گوگل هستند.
بررسی تخصصی Pixel 4 XL گوگل | بهترین محصول گوگل در سال 2019
همچنین بخوانید: مقایسه دوربین های Note 10 Plus و iPhone 11 Pro و Mate 30 Pro | جنگ بهترین لنز ها
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم