بررسی تخصصی Pixel 4 گوگل | پرچمدار استاندارد گوگل، محصولی گران و ناامیدکننده!

معرفی شدن دوگانه پرچمداران گوگل، چنان مراسم هیجان انگیزی نبود. چرا که ناتوانی گوگل در حفظ اسرار شرکت قبل از معرفی باعث شد که در زمان معرفی، نه تنها مشخصات فنی این اسمارت فون ها را بدانیم، بلکه کاملا با طراحی آن ها هم آشنا بودیم. چندی پیش Pixel 4 XL را بررسی کرده بودیم و با مزایا  و معایب آن آشنا شدیم. حالا میخواهیم به سراغ نسخه کوچکتر، Pixel 4 گوگل رفته ایم.

Pixel 4 اساسا با برادر بزرگترش تفاوتی ندارد و فقط اندازه نمایشگر و باتری آن کوچکتر شده است. در حالیکه نسخه XL یک نمایشگر 6.3 اینچی +QHD دارد، نسخه کوچکتر از یک نمایشگر 5.7 اینچی FHD+ استفاده میکند. البته هر دو پنل از نوع OLED هستند. بعد از آن به باتری میرسیم، برادر بزرگتر یک باتری 3700 میلی آمپر ساعتی دارد که تقریبا کافی به نظر میرسد ولی Pixel 4 از یک باتری 2800 میلی آمپر ساعتی انرژی میگیرد که چندان مناسب نیست.

بقیه مشخصات فنی کاملا با نسخه بزرگتر برابر است. استفاده از چیپستی که به زودی نسخه قوی تر آن معرفی میشود با حافظه رم کمتر از پرچمداران دیگر و حافظه داخلی کمتر از رقبا، فرمولی است که گوگل این اواخر استفاده کرده و با آن پرچمداران خود را ساخته است.

مشخصات فنی Pixel 4 در یک نگاه

  • بدنه: فریم آلومینیومی رنگ آمیزی شده، شیشه محافظ Gorilla Glass 5 در بخش پشتی، ابعاد 147.1 در 68.8 در 8.2 میلی متر، وزن 162 گرمی
  • نمایشگر: پنل 5.7 اینچی OLED، نرخ ریفرش متغیر 90 هرتزی، رزولیشن 1080 در 2280، تراکم پیکسل 444ppi، نسبت تصویر 19:9، شیشه محافظ Gorilla Glass 5
  • چیپست: اسنپدراگون 855 هشت هسته ای: یک هسته Kryo 485 با سرعت 2.84 گیگاهرتز + سه هسته Kryo 485 با سرعت 2.42 گیگاهرتز + چهار هسته Kryo 485 با سرعت 1.78 گیگاهرتز، پردازنده گرافیکی Adreno 640
  • حافظه: 6 گیگابایت رم، 64 و 128 گیگابایت حافظه داخلی، عدم امکان افزایش حافظه با کارت حافظه خارجی
  • سیستم عامل: اندروید 10
  • دوربین پشتی: لنز اصلی 12.2 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل 1.4 میکرو متر، فاصله کانونی 28 میلی متری، درجه دیافراگم f/1.7، فوکوس خودکار پیکسل دوگانه، لرزشگیر اوپتیکال + لنز تله فوتو 16 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل 1.0 میکرو متر، فاصله کانونی 45 میلی متر، درجه دیافراگم f/2.4، فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزشگیر اوپتیکال، فلش LED، حالت Night Sight، نمایش دهنده Live HDR، Super Res Zoom، ضبط ویدیو 720p با سرعت 240fps، 1080p با سرعت 120fps و 2160p با سرعت 30fps
  • دوربین سلفی: 8 مگاپیکسل، اندازه پیکسل 1.22 میکرو متر، فاصله کانونی 22 میلی متر، درجه دیافراگم f/2.0، سنسور ToF 3D
  • باتری: 2800 میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمر، شارژ سریع Power Delivery با توان 18 وات، شارژ بیسیم Qi با توان 11 وات
  • ارتباطات: نانوسیم + eSIM، بلوتوث 5، NFC
  • متفرقه: Face Unlock، سنسور Motion Sense مبتنی بر رادار، اسپیکر های استریو

طراحی

اگر به پیکسل های گوگل در این چند سال نگاه کنیم، چندان به اسمارت فون های زیبایی نخواهیم رسید. شاید بدترین طراحی پیکسل را نسخه سال قبلی داشت، وقتی که Pixel 3 XL یکی از بزرگترین بریدگی های نمایشگر بین اسمارت فون ها را داشت و در کنار آن، Pixel 3 ظاهری قدیمی و زشت داشت. حالا که به نسخه چهارم رسیده ایم، آن بریدگی بزرگ حذف شده و طراحی دو نسخه بسیار شبیه به هم است.

Pixel 4 و Pixel 4 XL
Pixel 4 و Pixel 4 XL

یکی از مشخصه های واضح Pixel 4، پیشانی بزرگ آن است که محل قرارگیری تعداد زیادی سنسور و ماژول از جمله دوربین سلفی است. این روز ها اسمارت فون ها بیشتر از پیشانی، چانه (حاشیه پایینی) بزرگی دارند ولی Pixel 4 از این حیث با بقیه فرق دارد.

طراحی بخش جلویی
طراحی بخش جلویی

از سمت چپ به راست، سنسور ها به ترتیب به سنسور ToF دوربین، دوربین سلفی معمولی، سنسور نور و مجاورت، بلندگو و در آخر سنسور رادار Motion Sense قرار گرفته است.

اگر بخواهیم حاشیه های این دستگاه را با بقیه مقایسه کنیم، Pixel 4 چندان شباهتی به پرچمدار ها ندارد. در واقع چندان بد هم نیست ولی کهکشانی های سامسونگ این اواخر به حدی زیبا و تقریبا بدون حاشیه شده اند که حاشیه های ضخیم Pixel کمی از مد افتاده به نظر میرسد.

ماژول ها بخش بالای نمایشگر
ماژول ها بخش بالای نمایشگر

البته از حق هم نگذریم، Pixel 4 المان های طراحی جالب و زیبایی هم دارند. از جمله آن ها رنگ کلید پاور است که با رنگ بدنه و فریم متفاوت است. به عنوان مثل رنگ Oh so Orange که در این مقاله بررسی میکنیم، دکمه صورتی رنگ دارد. رنگ Clearly White دکمه نارنجی مایل به قرمز دارد و رنگ Just Black آن هم دکمه پاور سفید رنگ دارد.

دکمه پاور
دکمه پاور

لازم به ذکر است که نسخه مشکی رنگ، به صورت براق رنگ آمیزی شده است ولی دو نسخه دیگر به صورت مات رنگ شده اند. نسخه مشکی رنگ، استعداد بسیار زیادی در جذب اثر انگشت و خط خش دارد ولی نسخه های دیگر چندان آسیب پذیر نیستند ولی بسیار لغزنده هستند.

چه رنگ آمیزی مات داشته باشند چه براق، شیشه بخش پشتی Pixel 4 از نوع Gorilla Glass 5 است، یعنی با شیشه محافظ روی پنل OLED بخش جلویی یکسان است. لازم به ذکر است که این دستگاه، مجوز مقاومت در برابر آب و گرد و خاک IP68 را گرفته است.

تفاوت رنگ نارنجی و مشکی
تفاوت رنگ نارنجی و مشکی

دیگر نکته ای که در طراحی پیکسل های امسال واضح است، ساختمان دوربین مربعی شکل بخش پشتی است که ظاهری عجیب را به فضای پشتی دستگاه بخشیده است. دو لنز دوربین در دو طرف ساختمان دوربین تعبیه شده است، چراغ فلش LED دوگانه در پایین و سنسور spectral/flicker هم در بالا قرار گرفته است. یک میکروفون هم در کنار این سنسور ها جای گرفته است.

طراحی بخش پشتی
طراحی بخش پشتی

با تغییر جایگاه حاشیه ها از پیکسل های 3 و 4، جایگاه اسپیکر اصلی هم تغییر کرده است. این اسپیکر، دیگر رو به کاربر قرار نگرفته است، بلکه در زیر دستگاه نقل مکان کرده است. دو طرف پورت USB-C، دو شیار هم اندازه ایجاد شده که یکی از آن ها اسپیکر اصلی است، آن یکی میکروفون اصلی دستگاه است که فقط برای حفظ تقارن به اندازه اسپیکر میباشد.

اسلات سیمکارت در سمت چپ دستگاه تعبیه شده است که تنها یک nano SIM را میپذیرد. از لحاظ تکنیکی، Pixel 4 از دو سیمکارت پشتیبانی میکند ولی اوپراتورتان باید از eSIM پشتیبانی کند. خود دستگاه فقط یک سیمکارت فیزیکی میپذیرد. لازم به ذکر است که مثل همیشه، هیچ شیار microSD ای هم در پیکسل وجود ندارد.

شیار سمت چپ
شیار سمت چپ

Pixel 4 ابعاد 147.1 در 68.8 در 8.2 میلی متری دارد که آن را به یکی از پرچمداران کامپکت بازار تبدیل میکند. اگر بخواهیم Galaxy S10e را یک رقیب برای این محصول بدانیم، هر دو دستگاه بسیار خوش دست هستند و حس مشابهی القا میکنند، ولی iPhone 11 کمی بزرگتر و سنگین تر است. Xperia 5 هم از نظر ضخامت و عرض با Pixel 4 برابر است ولی حدود یک سانتی متر از آن طویل تر است.

نمایشگر

Google Pixel 4 از یک نمایشگر 5.7 اینچی با رزولیشن 1080 در 2280 استفاده میکند که نسبت تصویر 19:9 دارد. با توجه به اندازه و رزولیشن این پنل، تراکم پیکسل 444ppi به دست می آید که کاملا کافی است ولی به تراکم 537ppi برادر بزرگتر نمیرسد.

نمایشگر Google Pixel 4
نمایشگر Google Pixel 4

البته هر دو دستگاه از پنل های P-OLED بهره میبرند که حرف P برای کلمه پلاستیک است. این یعنی لایه زیرین نمایشگر به جای شیشه، از جنس پلاستیک است. بنابراین، P-OLED هیچ تفاوتی با AMOLED سامسونگ ندارد چرا که آن هم لایه زیرین پلاستیکی دارد.

علاوه بر کاهش رزولیشن و اندازه نمایشگر، حداکثر روشنایی Pixel 4 هم کمتر از برادر بزرگتر است و به 423 نیت میرسد. همچنین لازم به ذکر است که هر دو پیکسل جدید حالت نور خودکار که باعث افزایش روشنایی میشود را ندارند. همین نکته باعث شده تا Pixel 4 نتواند به اندازه Galaxy S10 یا Xperia 5 روشن شود. به عنوان مثل OnePlus 7T حتی بدون حالت خودکار میتواند 100 نیت روشن تر از Pixel 4 شود.

نتیجه تست نمایشگر
نتیجه تست نمایشگر

سخت افزار

همانطور که اشاره شد، Pixel 4 هم مثل XL از یک چیپست اسنپدراگون 855 استفاده میکند. چیپستی که در بهار امسال، وقتی معرفی شد، بسیار هیجان انگیز بود. ولی حالا کوالکام نسخه پلاس این چیپست را هم معرفی کرده که سرعت کلاکش کمی بالاتر است. پیکسل اما از نسخه پلاس استفاده نکرده و این نکته را هم اضافه کنید که نسل بعدی چیپست های کوالکام تا چند ماه دیگر معرفی میشود. همین زمان بندی معرفی Pixel 4 باعث شده تا محصولات گوگل از لحاظ چیپست چندان هیجان انگیز نباشند. البته به این معنا نیست که چیپ این دستگاه قدرت کمی دارد.

Pixel 4 تنها در یک نسخه 6 گیگابایتی عرضه میشود و این در حالی است که پرچمداران اندرویدی حداقل از 8 گیگابایت رم استفاده میکنند. مثلا Galaxy S10e هم از 6 گیگابایت رم استفاده میکند ولی نسخه 8 گیگابایتی آن هم در دسترس است.

دیگر نکته ای که باید در نظر گرفت، قدرت پردازشی این دستگاه است. از نظر قدرت چیپ، این دو برادر تقریبا باهم برابر هستند ولی اگر بخواهیم آن ها را با رقبا مقایسه کنیم، متوجه اختلاف آن ها خواهیم شد. در ادامه بنچمارک های Geekbench و AnTuTu را مشاهده میکنید تا با قدرت این دستگاه در مقایسه رقبایی مثل OnePlus 7T یا LG G8X ThinQ آشنا شوید.

نتیجه تست Geekbench (چند هسته ای)
نتیجه تست Geekbench (چند هسته ای)
نتیجه تست Geekbench (تک هسته ای)
نتیجه تست Geekbench (تک هسته ای)
نتیجه تست AnTuTu
نتیجه تست AnTuTu

برای جمع بندی این بخش، باید بگوییم که Pixel 4 قوی است ولی سایر محصولات بالا رده شرکت های کره ای و چینی آن را در این بخش شکسته داده است. بنابراین اگر کاربری هستید که پردازش و عملکرد اهمیت زیادی برایتان دارد، ممکن است خرید Pixel 4 چندان گزینه خوبی نباشد.

عمر باتری

یکی از بزرگترین نگرانی های ما راجع به عملکرد کلی Pixel 4 به عنوان یک اسمارت فون، گنجایش باتری کم این دستگاه است. عدد 2800 میلی آمپر ساعت برای یک باتری بسیار کم است. آن هم در حالیکه Galaxy S10e و Xperia 5 هم اندازه باتری های 3100 میلی آمپر ساعتی دارند.

نتایج تست هایی که انجام دادیم هم این نگران ها را تایید کرد. باتری پیکسل 4 نتوانست در تست گشت و گذار در اینترنت به 10 ساعت هم برسد و پخش ویدیو هم تنها کمی بیشتر از 11 ساعت زمان برد. S10e سامسونگ میتواند یک ساعت و نیم بیشتر از نماینده گوگل دوام بیاورد و پخش ویدیو آن هم 4 ساعت بیشتر است. از طرف دیگر، iPhone 11 توانست 15 ساعت و نیم در تست اینترنت دوام بیاورد و پخش ویدیو آن هم 18:43 دقیقه شود.

در تست مکالمه با شبکه 3G هم این دستگاه توانست حدود 21 ساعت دوام بیاورد که تقریبا برابر با S10e، سه ساعت بیشتر از iPhone و حدود 8 ساعت هم کمتر از Xperia است. با جمع کردن زمان استندبای، به امتیاز 62 رسیدیم که با ایده آل فاصله بسیار زیادی دارد.

نتیجه تست باتری
نتیجه تست باتری

پر کردن باتری پیکسل 4 با آداپتور 18 واتی USB Power Delivery درون جعبه، 1:27 دقیقه زمان برد و در نیم ساعت اول هم شاخص باتری عدد 49 را نشان میداد. با توجه به گنجایش و عمر باتری نه چندان تحسین برانگیز باتری، این مدت زمان هم چندان عالی نیست.

دوربین

در این چند سال گذشته، گوگل با ترند و پیشرفت بازار اسمارت فون ها مخالفت کرده بود و پیکسل های خود را تنها به یک دوربین مجهز میکرد و مدعی بود که “برای خلق تصاویر خارق العاده یک دوربین کافی است”. با عادی شدن دوربین های چند گانه اما، این کمپانی هم به تغییرات تن داد و در کنار دوربین اصلی، یک لنز تله فوتو هم قرار داد. اما دوربینی که نبودش حس میشود، لنز فوق عریض است.

ساختمان دوربین پشتی
ساختمان دوربین پشتی

ساختمان دوربین جلویی و پشتی Google Pixel 4 با نسخه XL یکسان است. از این رو تنها به معرفی لنز ها میپردازیم. برای مطالعه بخش بررسی دوربین میتوانید به بررسی تخصصی Google Pixel 4 XL نگاهی بیندازید.

لنز اصلی گوگل پیکسل 4، یک لنز دوربین 12.2 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل 1.3 میکرونی است که دیافراگم f/1.7 هم جلوی آن قرار گرفته است. در کنار آن، دوربین تله فوتو 16 مگاپیکسلی 1 میکرونی هم قرار گرفته که درجه دیافراگم f/2.4 دارد.

سلفی

در سال های اخیر، گوگل فراز و نشیب های عجیبی در دوربین سلفی داشته است و حالا باز هم دوربین سلفی را به یک لنز کاهش داده است. البته یک ماژول ToF برای سنجش عمق صحنه تعبیه شده است که هنگام ثبت پرتره سلفی به کمک دوربین سلفی می آید. خود دوربین اما یک لنز 8 مگاپیکسلی است که درجه دیافراگم f/2.0 دارد و متاسفانه فاقد فوکوس خودکار است.

جمع بندی

ما هم میدانیم که با مطالعه این مقاله، کاملا از Pixel 4 گوگل ناامید شده اید، راستش را بخواهید ما هم چنین حسی داریم! عمر باتری ضعیف، کمبود یک دوربین در بخش پشتی که همیشه عادت گوگل بوده، نمایشگری با نرخ ریفرش 90 هرتزی که گاهی عمل میکند و … از جمله نقطه ضعف هایی است که هیجان خرید پیکسل 4 را کم میکند. مخصوصا وقتی به برچسب قیمت این محصول نگاه کنید و آن را با اسمارت فون های هیجان انگیز و خوش قیمت چینی مقایسه کنید.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

اگر بخواهیم روراست باشیم، باید بگوییم اگر پیکسل چهار برچسب قیمت حدود 300 دلاری داشت، کاملا مناسب بود. نمایشگر 90 هرتزی، وجود یک لنز تله فوتو با کیفیت و پردازشگر قدرتمند میتوانست خرید پیکسل 4 را به یک انتخاب خوب تبدیل کند. بازار های جهانی و مخصوصا آمریکا، تخفیف های زیادی دریافت میکنند ولی بازار ایران کمی متفاوت است.

در آخر باید بگوییم که خرید پیکسل چهار با این برچسب قیمت حدود 6 میلیون تومانی، چندان کار معقولی نیست. اما اگر در خارج از کشور زندگی میکنید و تصادفاً Pixel 4 را با تخفیف 50 درصدی دیدید، بهتر است آن را خریداری کنید!

نقاط قوت

  • نمایشگر 90 هرتزی در میان رقبای 60 هرتزی
  • دوربین تله فوتو با کیفیت
  • کیفیت بسیار خوب تصویر برداری، پرتره های تحسین برانگیز و سلفی های زیبا
  • لرزشگیر بسیار خوب برای ضبط ویدیو

نقاط ضعف

  • نبود اسکنر اثر انگشت، عملکرد نه چندان بی نقص سنسور Motion Sense
  • عمر باتری ضعیف
  • عملکرد پردازشی کمتر از رقبای پرچمدار
  • نبود دوربین فوق عریض

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.