سلفی گیرهای حرفه ای | مقایسه بهترین دوربین های جلویی بین پرچمداران 2019

اگر مقالات بررسی تخصصی اندروید زوم را خوانده باشید، احتمالا میدانید که بررسی دوربین سلفی یکی از بخش های اصلی آن هاست. برای کاربران جوان، کیفیت دوربین سلفی گاهی از دوربین اصلی هم مهم تر است، چرا که سلفی گرفتن و اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی این روز ها جزو جدایی ناپذیر زندگی ما شده است. در این مقاله، قصد داریم بهترین اسمارت فون هایی که قادر به ثبت بهترین سلفی هستند را معرفی کرده و قدرت تصویر برداری هر کدام را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

iPhone 11 Pro Max و Zenfone 6
iPhone 11 Pro Max و Zenfone 6

برای انتخاب بهترین دوربین سلفی، بهترین گوشی های بالارده کمپانی های سازنده را گرد هم آورده ایم و هم به ثبت سلفی و هم ضبط ویدیو با دوربین سلفی پرداخته ایم. بهترین رقبایی که انتظار میرود بهترین نتایج را ثبت کنند Galaxy Note10 Plus، iPhone 11 Pro Max و Pixel 4 XL و Mate 30 Pro هستند.

از جمله دستگاه هایی که به این پرچمداران گران قیمت پیوسته اند، OnePlus 7 Pro است. البته شرکت وان پلاس 7T و 7T Pro را هم معرفی کرده که جدیدتر از نسخه استاندارد است. از آن جاییکه این مدل ها در دسترس نبود، به 7 Pro بسنده کرده ایم.

بعد از آن Asus Zenfone 6 را هم شرکت داده ایم. دلیل انتخاب این دوربین، استفاده از سیستم چرخشی در آن است. به لطف همین مکانیزم، این دستگاه بهترین ساختمان دوربین سلفی در بازار را دارد چرا که دوربین اصلی آن به عنوان دوربین سلفی هم استفاده میشود.

در این مقاله، ما گوشی ها را در شرایط نوری مختلف تست کرده ایم. علاوه بر تصاویر روزانه، گوشی ها را برای مدیریت نور پس زمینه هم تست کرده ایم و حتی چند پرتره هم در آن شرایط ثبت کرده ایم. سلفی هایی در شرایط کم نور هم در این مقاله گنجانده شده اند و از چراغ فلش هم استفاده کرده ایم.

برای تست ضبط ویدیو هم یک کلیپ 30 ثانیه ضبط کردیم و در این مدت زمان گوشی را به شرایط نوری مختلف بردیم تا نحوه وفق پذیری در نور های مختلف و مدیریت کنتراست و نور پس زمینه را مشاهده کنیم. کلیپ دیگری هم برای عملکرد در نور کم ضبط کرده ایم تا نحوه ضبط ویدیو در تاریکی را نیز بررسی کرده باشیم.

ضبط ویدیو

روز

تا دو سال پیش، ضبط ویدیو های 4K توسط دوربین های سلفی تقریبا یک قابلیت غیرممکن بود چرا که تنها Nokia 8 قادر به انجام کار بود و Galaxy S8 تنها میتوانست ویدیو های 1440p ضبط کند. حالا اما دوربین های سلفی 4K رایج شده اند، گرچه هنوز آنچنان همگان نشده است.

تست دوربین سلفی
تست دوربین سلفی

در این شش دستگاهی که در مقاله بررسی میکنیم، سه اسمارت فون (Pixel و Mate و OP7P) به ضبط ویدیو 1080p بسنده کرده اند، کهکشانی سامسونگ و آیفون اپل قابلیت ضبط 4K دارند و در آخر Zenfone 6 هم از سیستم دوربین چرخشی خود استفاده میکنند. همانطور که مشاهده میکنید، خرید اسمارت فون پرچمدار به معنی بهره مندی از قابلیت های برتر بازار نیست.

لازم به ذکر است که 7T Pro وان پلاس هم قابلیت ضبط ویدیو 4K ندارد، بنابراین اینطور نیست که اسمارت فون این مقاله کمتر از نسخه های جدیدتر باشد. عدم توانایی ضبط ویدیو 4K توسط نماینده های هواوی و گوگل نکته بسیار ناامید کننده ای است.

با این اوصاف، اسمارت فون های ما در این بخش به دو دسته تقسیم میشوند، یک گروه حداکثر کیفیت 1080p دارند و دیگری میتوانند ویدیو های 4K ضبط کنند. البته iPhone کوپرتینویی ها یک قدم فراتر رفته و میتواند ویدیو 4K با سرعت 60fps هم ضبط کند ولی راستش را بخواهید، کاربر به آن نیازی ندارد.

Mate 30 Pro و Pixel 4 XL
Mate 30 Pro و Pixel 4 XL

در ادامه اسکرین شات هایی از ویدیو های ضبط شده را آورده ایم که در شرایط نوری مختلف گرفته شده اند. در این جا گلکسی نوت توانسته نوردهی خوبی ایجاد کند و سوژه را هم روشن کند، اگرچه به قیمت نور بیش از حد هایلایت ها شده ولی ویدیو را زیبا تر کرده است. آیفون و Zenfone چندان در جذب نور و ارائه آن در فریم خوب عمل نکرده اند ولی با اینحال توانسته اند به اندازه معقولی برای صورت سوژه نوردهی ایجاد کنند.

از تصاویر زیر واضح است که زاویه دید آیفون از همه عریض تر است که گرفتن سلفی های گروهی با دست را ساده تر کره است. سایر اسمارت فون ها برای جا دادن چندین نفر در یک فریم نیاز به چوب سلفی دارند. دیگر تفاوت برای Zenfone است که به لطف بهره مندی از بزرگترین سنسور، توانسته پس زمینه را نیز تار کند.

نکته منفی این دستگاه این است که نماینده ایسوس از رقبا زاویه دید کمتری دارد. البته اگر به دنبال سلفی های عریض هستید، لنز فوق عریض هم حضور دارد که میتوانید از آن استفاده کنید. به هر حال، Zenfone ایسوس بیشترین جزئیات تصویر را ارائه دادند. آیفون اپل با فاصله نزدیکی بعد از آن قرار میگیرد و در آخر گلکسی نوت سامسونگ با تصاویر سافتش قرار دارد.

حال نوبت به کیفیت 1080p است که فورا متوجه کاهش جزئیات تصویر شدیم. نماینده OnePlus کمترین جزئیات را بین این سه مدل دارد، با اینکه محدوده داینامیک آن تحسین برانگیز است. Mate هواوی هم آنچنان خوب عمل نکرده و در نوردهی صورت سوژه هم بدترین عملکرد را ارائه داده است. Pixel اما نوردهی خوبی دارد و سطح جزئیات آن هم در محدوده قابل قبولی است ولی این جزئیات اندکی ناخوشایند و ساختاری مصنوعی دارند.

وقتی به فضای باز و زیر نور خورشید رفتیم، تنظیم نوردهی صحنه نسبتا خوب انجام شد و همه شرکت کنندگان ما عملکرد خوبی داشتند. البته به جز پیکسل که صورت سوژه را بیش از حد روشن کرده است. Mate در نوردهی قابل قبول است ولی رنگ صورت را کمی زرد کرده که چندان زیبا نیست.

حال که صحبت از رنگ صورت شد، iPhone کمی آن را گرم کرده و بعد از OP 7 Pro هم همین کار را کرده است به حدی که میتوان هاله قرمز رنگی در صورت دید. گلکسی نوت هم آن رنگ طبیعی را گرفته است. در این صحنه هم این Zenfone است که نزدیک ترین رنگ به واقعیت را ثبت کرده است.

وقتی نور خورشید از کنار به سوژه میخورد، شرایط کمی چالش برانگیز میشود چرا که نصف صورت سوژه روشن است و نصف دیگر در سایه میماند. آیفون و وانپلاس به خوبی این تناقض را مدیریت کردند ولی گلکسی سامسونگ رنگ بندی عجیبی ایجاد کرده و حتی زیر چشم راست سوژه را هم به طرز عجیبی به رنگ قهوه ای متمایل کرده است. Pixel هم مثل همیشه بد عمل کرده و Mate و Zenfone هم در سایه ها به نوردهی بیشتری نیاز دارند.

 

اما وقتی خورشید دقیقا پشت سوژه قرار میگیرد، شرکت کنندگان به دو دسته تقسیم میشوند. گلکسی، پیکسل و وانپلاس صورت را روشن میکنند و به سایر نواحی فریم چندان توجهی نمیکنند. ولی از طرف دیگر، آیفون، Zenfone و Mate نوردهی را متعادل کرده اند و Mate در این بین، تمام هایلایت را گرفته است.

بیشتر اسمارت فون ها در چنین شرایطی تا حدودی هاله نور دارند، ولی هاله وان پلاس و Mate کمی قابل توجه تر است.

حال به مبحث لرزشگیری میرسیم. +Note10 و iPhone 11 Pro Max و OnePlus 7 Pro و Zenfone 6 در کم کردن لرزش دست هنگام ضبط ویدیو بسیار خوب عمل کردند و نمیتوان گفت کدام یک از دیگری بهتر است. چیزی که میتوانیم با اطمینان بگوییم این است که Pixel 4 XL اصلا خوب نیست و به راحتی میتوان قدم برداشتن فیلم بردار را در ویدیو حس کرد. Mate 30 Pro هم در لرزشگیری چندان خوب عمل نمیکند.

نور کم

برای تست ضبط ویدیو در شرایط کم نور، محیطی با نور کم را ایجاد کرده ایم که میتواند شرایط مختلف را ایجاد کند. ما در این تست در دو سطح نوری تصویربرداری کردیم، اول با سطح نور کمتر 30 لومنی که روی صورت سوژه میتابید، شروع کردیم و همچنین یک منبع نور 60 لومنی را هم در سمت راست سوژه قرار دادیم. بعد از آن LED را روشن کردیم که باعث ایجاد نور 300 لومنی روی صورت سوژه شد.

iPhone 11 Pro Max
iPhone 11 Pro Max

باز هم با ثبت اسکرین شات سعی میکنیم تا حدی نوع تصویری برداری هر نماینده را نشان دهیم. همانطور که در تصاویر زیر مشاهده میکنید، هر دستگاه شیوه متفاوتی برای تصویر برداری اتخاذ کرده است. Galaxy Note10 Plus الگوریتم کاهش نویز زیادی را به کار گرفته که جزئیات تصویر را تا حد زیادی کاهش داده است. در همین حال، iPhone 11 Pro Max نویز بسیار بیشتری را باقی گذاشته ولی جزئیات هم نسبت به رقیب کره ای بیشتر است. Zenfone 6 اما جزئیات نسبتا خوبی ثبت کرده ولی بیشتر از رقبا با محدوده داینامیک مشکل دارد. حال که صحبت از محدوده داینامیک شد، لازم به ذکر است که آیفون پیشتاز در این سه دستگاه است چرا که نوردهی خوب و حفظ هایلایت ها آن را واقعی تر کرده است. کهکشانی سامسونگ هم بین این دو قرار دارد.

به طور کلی در تصویر برداری 1080p در شرایط کم نور، احتمالا OnePlus 7 Pro بهترین عملکرد را ارائه کرده است چرا که تصاویر آن بهترین جزئیات و بهترین محدوده داینامیک را داشت. پیکسل گوگل هم عملکرد ناامید کننده خود در ضبط ویدیو را ادامه داده و تصاویری با وضوح کم و هایلایت زیاد ثبت کرده، اگرچه از حق نگذریم صورت سوژه را به خوبی نوردهی کرده است. نتیجه به دست آمده از Mate 30 Pro هم جزو سافت ترین هاست، چرا که جزئیات صورت و ابرو ها و موهای سوژه به کلی از بین رفته اند.

با نور 300 لومنی اما شرایط به طرز عجیبی تغییر میکند، چرا که حالا دستگاه ها نور زیادی برای استفاده دارند. در این بین، Zenfone 6 بهترین نتیجه را به دست آورده که از عهده آیفون و گلکسی ها کاملا خارج است. البته محدوده داینامیک آن هنوز یک مسئله است و تنظیم نوردهی آن هم از بقیه رقبا کندتر بود.

آیفون هم برای رسیدن به بهترین پردازش HDR چند لحظه ای زمان صرف کرد، لازم به ذکر است که این پردازش تغییرات قابل توجهی (و همچنین آزاردهنده) را در نوردهی ایجاد کرد، ولی با اینحال کیفیت را بهتر میکند. باز هم، کنتراست آن از بقیه رقبا بسیار کمتر است که اصلا چیز خوبی نیست. در ضمن تلاش آن در نمایش سایه های پشت باعث شده تا نتایج نویز زیادی داشته باشند. در این شرایط، رویه کمتر HDR ای گلکسی نتیجه بهتری داده است.

Pixel 4 XL اما سود خوبی از این نور اضافه برده و موفق شده جزئیات بیشتری ثبت کند. به طور کلی در این شرایط، از OnePlus جلو میافتد که البته بردی نزدیک است. Mate 30 Pro اما در هیچ حوزه ای خوب ظاهر نشد چرا که رندر پوست آن اصلا خوب و واقعی نبود که البته با حضور نور هم بهتر نشد.

سلفی

روز

در حوزه عکسبرداری است که انتظار میرود شرکت کنندگان این رقابت عملکرد متفاوتی را به نمایش بگذارند، چرا که هر عکس میتواند از تمام رزولیشن سنسور استفاده کند و فقط به رزولیشن های استاندارد 1080p یا 2160p محدود نباشد. در ضمن، پردازش های HDR و کاهش نویز میتواند از ویدیو بسیار تکامل یافته تر باشد. همچنین هنگام ثبت عکس، دستگاه میتواند از تمام قابلیت های سنسور استفاده کند. بدون محدود شدن به لرزشگیر های الکترونیکی و فریم نسبت تصویر 4:3.

دوربین Pixel 4 XL در این بخش عریض ترین زاویه دید را دارد. گویی با همان Pixel 3 با دوربین سلفی دوگانه اش که یکی از آن ها فوق عریض بود، طرف هستیم. امسال اما گوگل تصمیم گرفته تنها یک دوربین در بخش جلویی Pixel 4 خود جای دهد ولی زاویه دید آن را بیشتر کند. این دوربین فاصله کانونی 21 میلی متری دارد، بعد از آن آیفون با فاصله کانونی 23 میلی متری وجود دارد و بقیه رقبا هم فاصله کانونی 25 و 26 میلی متری دارند.

اگر بخواهیم زاویه دید را کنار بگذاریم، عکس های Pixel 4 XL قابل قبول هستند، نه چیز بیشتری. محدوده داینامیک هم خوب است ولی جزو بهترین ها نیست، گرچه باید بگوییم که در عکس بسیار بهتر از ضبط ویدیو است. به طور کلی پیکسل عکس هایی با نوردهی کمتر از رقبا ثبت میکند که این امر در سلفی ها نیز مشهود است.

Zenfone هم اندکی کمتر از رقبا نوردهی دارد که البته مشکل چندان بزرگی نیست و تنها با مقایسه مستقیم قابل مشاهده است. البته جزئیات زیادی ثبت میکند و همچنین بیشتر از رقبا پس زمینه را از فوکوس خارج میکند.

وقتی صحبت از سطح جزئیات میشود، این OnePlus 7 Pro است که عملکرد بسیار خوبی به نمایش میگذارد، چرا که 16 مگاپیکسلی بیشتر از 12 و 10 است. البته سلفی ثبت شده با آن کمی نویز دارد. ظاهرا این روشی است که وانپلاس برای کاهش نویز خود به کار بسته است.

حال که از رزولیشن دوربین سخن به میان آوردیم، باید بگوییم Mate بیشترین رزولیشن دارد؛ با یک دوربی سلفی 32 مگاپیکسلی. اما حقیقت این است که عکس های این سنسور نوعی کمبود وضوح دارند که جزئیات تصویر را میگیرد و در واقع مزیتی در مقابل دیگر رقبا محسوب نمیشود. نماینده هواوی همچنین ناخوشایند ترین رنگ صورت را ارائه داده و هاله ای زرد رنگ به آن اضافه کرده است.

Galaxy Note10 Plus هم متهم به چنین خطایی است. البته نوردهی خوبی دارد و توانسته جزئیات خوبی به ثبت برساند، با اینکه دوربین آن کمترین رزولیشن را در بین رقبا دارد. آیفون هم نوردهی بسیار نزدیکی با گلکسی دارد و سطح جزئیات آن هم بسیار خوب است ولی رنگ صورت را کمی گرم تر از حد عادی میکند که البته بهتر از هاله زرد رنگ است.

در چالش برانگیز ترین صحنه یعنی وقتی خورشید پشت سوژه قرار دارد، خوشحالیم که آیفون را داریم! این دستگاه در این شرایط نوردهی خوبی برای صورت دارد ولی توانسته هایلایت و آسمان را هم خوب مدیریت کند. البته در بحث محدوده داینامیک، تقریبا هیچ یک از شرکت کنندگان بد عمل نکرده اند، که نکته حائز اهمیتی است. سایه های پیکسل نویز زیادی دارند که باعث شده چندان به یک عکس پرچمدار نزدیک نباشد. همه دستگاه های هاله نوری قوی را ثبت کرده اند، ولی برای گلکسی کمتر است.

نور کم

حال نوبت به ثبت عکس در شرایط کم نور است. برای ثبت عکس سلفی هم از همان تنظیمات نور 30 لومنی ضبط ویدیو استفاده کردیم.

در شرایط نور کم نور تر، گلکسی ما را با نتایجی پر از نویز اما واضح و پر از جزئیات، ما را شگفت زده کرد. آیفون اما رویه دیگری را به کار گرفت و در نتیجه سلفی هایش جزئیات زیادی نداشتند. در این شرایط نمیتوان گفت که سنسور بزرگتری نماینده ایسوس مزیت حساب میشود، چرا که در مبحث جزئیات و محدوده داینامیک کاملا از نماینده سامسونگ عقب مانده است. درست است، Note10 Plus بهترین محدوده داینامیک را بین رقبا دارد.

بار دیگر سنسور بزرگ مزیت های خود را در این شرایط نوری به نمایش گذاشت و آن Mate 30 Pro است. سنسور 32 مگاپیکسلی این دستگاه بیشترین جزئیات را ثبت کرده و هیچ ردی هم از نویز دیده نمیشود. از سوی دیگر، OnePlus و Pixel بیشترین نویز را در تصویر باقی گذاشتند.

وقتی فلش را روشن میکنیم، صورت سوژه نور بهتری دریافت میکند و این نور بیشتر به ثبت جزئیات بیشتر می انجامد. نوت10 و آیفون نوع رنگ بندی خود را به طرز قابل توجهی تغییر دادند. در حالیکه Zenfone به لطف LED واقعی خود و همچنین ISO و سرعت شاتر بهتر، در محدوده داینامیک، جزئیات و کاهش نویز بهترین عملکرد را به نمایش گذاشته اند. در پیکسل و وانپلاس چند ناحیه با جزئیات کم دیده میشود. در آخر به میت30 میرسیم که عکس بدون فلش آن بهتر بود!

در نور 300 لومنی، کیفیت عکس ها به طرز قابل توجهی بهبود یافتند و به شرایط نور روز نزدیک شدند. بار دیگر، الگوریتم های HDR آیفون سعی در نمایش جزئیات سایه ها داشت که در نتیجه باعث ایجاد نویز زیاد شد. سایر دستگاه ها به سیاه کردن دیوار پشت سوژه بسنده کردند.

پرتره

هر شش دستگاهی که در این مقاله بررسی میکنیم، پرتره های سلفی با جداسازی کامپیوتری ثبت میکنند. از لحاظ تکنیکی، آیفون و میت به دلیل حضور ماژول عمق صحنه 3D باید نسبت به رقبا برتری داشته باشند، بعد از آن ها Zenfone از دوربین دوم خود بهره میبرد و بقیه رقبا هم تنها از یک لنز دوربین استفاده میکنند.

سیستم چرخشی Zenfone 6
سیستم چرخشی Zenfone 6

در واقعیت، همه شرکت کننده ها پرتره های زیبا و قابل استفاده ای ثبت میکنند، البته سنسور بزرگ و لنز سریع تفاوت های اندکی ایجاد میکند. پیکسل و وانپلاس در جداسازی گوش سوژه از پس زمینه گاهی به مشکل بر میخورند ولی به جای اینکه گوش را از فوکوس خارج کنند، اندکی از پس زمینه را نگه میدارند.

آیفون روش خودش را به کار گرفته و بیضی صورت را کاملا در فوکوس نگه داشته و از بیرون شروع به تار کردن کرده است. بیشتر رقبا نتوانستند مرز موهای سوژه را تشخیص دهند و به طور اتفاقی مرزی ایجاد کرده اند که کمی عجیب است.

لازم به ذکر است که آیفون پرتره های خود را در حالت بریده شده 7 مگاپیکسلی ثبت میکند که باعث کمتر شدن فریم سلفی میشود. پیکسل هم کمی تصویر را میبرد تا به فاصله کانونی 25 یا 26 میلی متری بقیه برسد. گلکسی حق انتخاب بین فاصله کانونی 25 و 31 میلی متری را به کاربر میدهد.

جمع بندی

اگر دو سال پیش به عکس هایی که دوربین اسمارت فون ها ثبت میکردند نگاه میکردیم، قطعا چیزی جز ناامیدی عایدتان نمیشد ولی این روز ها تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده که ضبط ویدیو و عکسبرداری با تلفن های هوشمند به پای دوربین های حرفه ای هم میرسد.

با اینکه هنوز دوربین های سلفی به خوبی لنز های اصلی پشتی نرسیده اند، ولی دو تولید کننده برتر (اپل و سامسونگ) ضبط ویدیو 4K را به یک استاندارد برای این دوربین سلفی تبدیل کرده اند. این یک قدم بسیار بزرگ برای سامسونگ است، چرا که سال های زیادی بود که محصولات این کمپانی قادر به ضبط ویدیو 1440p بودند. اپل اما یک قدم فراتر رفته و گزینه ضبط 4K@60fps هم دارد.

به طور کلی، این iPhone 11 Pro Max است که دوربین سلفی اش در ثبت ویدیو در شرایط نوری مختلف عملکرد خوبی به نمایش گذاشت. البته HDR آن در شرایط نوری کم، اندکی به نویز افزود ولی این تنها شکایتی است که میتوان از آن داشت. این دستگاه مثل پرچمداران دیگر عمل نکرد و تقریبا در هر شرایطی ویدیو های خوبی ضبط کرد.

هر شش شرکت کننده رقابت
هر شش شرکت کننده رقابت

اما انتخاب در ثبت عکس های سلفی کمی متفاوت است. حقیقت این است که بیشتر شرکت کننده ها در این مقاله سلفی های خوبی کردند. به طور کلی تفاوت آن ها بیشتر به سلیقه کاربر بستگی دارد. رنگ های Mate 30 Pro چندان برای ما جذاب نبود ولی سطح جزئیات آن بسیار بالا بود و عملکردش در شرایط کم نور هم بسیار خوب بود. iPhone 11 Pro Max هم به لطف علم الگوریتم ها و HDR، سلفی های چشم نوازی ثبت کرد.

سنسور بزرگ Zenfone 6 به خوبی پس زمینه را بدون فعال سازی حالت پرتره از فوکوس جدا میکرد. OnePlus 7 Pro برخی از بهترین سلفی ها را در نور روز ثبت کرد ولی در محیط های کم نور تر چندان درخشان ظاهر نشد. هیچوقت فکرش را نمیکردیم که چنین جمله ای را به کار ببریم ولی اگر سلفی جزو اولویت های شماست، بهتر است از Pixel 4 XL دوری کنید. Galaxy Note10 Plus در تست کم نور عالی عمل کرد و کیفیت سلفی هایش در نور روز هم تقریبا با آیفون برابر بود، ولی نمیتوان آن را بهتر از Pro Max کوپرتینویی ها نامید. بهتر است بگوییم iPhone 11 Pro Max و Galaxy Note10 Plus عملکردی برابر داشتند.

این پایان مقاله رقابت بهترین دوربین های سلفی تا سال 2019 بود. راستش را بخواهید از روند پیشرفت کمپانی ها بسیار راضی هستیم و امکان ضبط ویدیو 4K هم رفته رفته به سازندگان دیگر هم سرایت خواهد کرد. پردازش های پیشرفته HDR هم نکته مثبت دیگر است و ثبت عکس های واضح بدون کم شدن المان های مختلف در شرایط کم نور هم حالا به واقعیت بدل شده است. حال باید ببینیم که کمپانی ها پرچمداران 2020 خود را با چه قابلیت هایی روانه بازار خواهند کرد.

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.