حذف اطلاعات پیش از فروش
حذف اطلاعات پیش از فروش

فروش گوشی، بدون نگرانی | چگونه همه اطلاعات یک اسمارت فون را حذف کنیم

این روز ها ما همه چیز را در اسمارت فون های خود ذخیره می کنیم. از یادآور ها و عکس ها مخاطبان گرفته تا شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها و چیز های دیگر. با پیشرفت تکنولوژی، این چیز ها بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل داده اند و حالا زندگی بدون آن ها تقریبا غیر ممکن شده است.اما یک حقیقت وجود دارد، گوشی های ما اطلاعات بسیار زیاد و گاهی بیش از حدی جمع آوری می کنند. برخی از این اطلاعات را خودمان به دستگاه داده ایم و برخی دیگر را خود دستگاه به دست آورده است. اینکه بدانیم خودمان چه اطلاعاتی در دستگاه وارد کردیم و در نهایت حذف آن ها، کار ساده ای است. اما مشکل زمانی شروع می شود که از اطلاعات جمع آوری شده توسط خود دستگاه اطلاعی نداریم، مخصوصا اگر بخواهیم دستگاه خود را بفروشیم.

سه قدم برای حذف کامل اطلاعات

اگر بخواهید اسمارت فون اندرویدی خود را به فرد دیگری بدهید یا بفروشید، احتمالا نمی خواهید اطلاعات شخصی و مهم آن دستگاه هم لو برود. حذف دستی اطلاعات هم گاهی با یک برنامه ریکاوری می تواند بازیابی شود. حالا ما در این مقاله سه قدم ضروری را آموزش خواهیم داد تا با انجام آن ها همه اطلاعات اسمارت فون پاک شده و بازیابی اطلاعات آن هم غیر ممکن شود.

1. حفاظت از داده ها با Data Encryption و بعد ریست کردن دستگاه

بسیاری از کاربران فکر می کنند که بازگشت به تنظیمات کارخانه یا به اصطلاح Factory Reset همه اطلاعات دستگاه را پاک می کند، اما واقعیت این است که وقتی دستگاه اندرویدی را به تنظیمات کارخانه می برید، همه اطلاعات آن پاک نمی شود. این کار تنها نشانی داده ها را حذف می کند تا دستگاه نتواند مکان اطلاعات را بفهمد، اما آن ها را به طور کامل پاک نمی کند.

اگر دستگاه شما به دست شخص سودجویی بیافتد، بازیابی این نشانی ها و به دست آوردن اطلاعات از دستگاه کاملا ممکن است. در این مرحله است که رمزگذاری داده ها یا Date Encryption نقش خود را شروع می کند. رمزگذاری داده های کاربر به صورتی ذخیره می کند که تنها با رمزگشایی می توان به آن ها دست یافت. بنابراین رمزگشایی دستگاه، این اطلاعات را هم در دسترس قرار می دهد. Encryption در مواقعی که اسمارت فون شما دزدیده شده هم می تواند مفید باشد.

برای رمزگذاری داده ها در دستگاه اندرویدی، باید از مراحل زیر پیروی کنید. البته مراحل ممکن است در اسمارت فون های مختلف با رابط کاربری های متفاوت یکسان نباشد، اما اساس کار همین است.

رمزگذاری در اندروید 5 و بالاتر

بخش Reset در اندروید 5 و بالاتر
بخش Reset در اندروید 5 و بالاتر
  • به بخش تنظیمات گوشی بروید.
  • گزینه Security یا Security & Location یا Screen Lock را انتخاب کنید.
  • برای انتخاب قفل صفحه، هر کدام از گزینه های الگو (Pattern)، PIN یا رمز عبور (Password) را انتخاب کنید.
  • حالا با یک بار دیگر وارد کردن الگو، PIN یا رمز عبور، اقدام به “محافظت بیشتر از دستگاه” می کنید. از لحظه ای که اینکار را می کنید، داده های دستگاه رمزگذاری خواهند شد. البته برای اینکار باید گزینه Require to Strat the Device را انتخاب کرده و Continue را لمس کنید.
  • حالا PIN، الگو یا رمز عبور را وارد کنید و قدم های پیش رو را بگذرانید.

 

رمزگذاری در اندروید 4.4 و پایین تر

  • اگر تا حالا قفلی برای دستگاه انتخاب نکرده اید، PIN یا الگو یا رمز عبوری برای دستگاه انتخاب کنید.
  • حالا به بخش تنظیمات دستگاه بروید.
  • گزینه Security & Location را انتخاب کنید.
  • در بخش Encryption، گزینه Encrypt Phone یا Encrypt Tablet را انتخاب کنید. (اگر باتری گوشی کم باشد یا دستگاه به شارژر متصل نباشد، نمی توانید این گزینه را انتخاب کنید.)
  • باید به دقت اطلاعاتی که بعد از این مرحله به نمایش در می آید را بخوانید. باید این را بدانید که:
    • بعد از رمزگذاری، تنها راه خاموش کردن این رمز بازگشت به تنظیمات کارخانه است که اینکار هم تمام داده هایتان را حذف خواهد کرد (که هدف ما هم همین است).
    • اگر از یک سرویس جانبی مثل TalkBack یا ابزار های جانبی مبتنی بر بلوتوث استفاده می کنید، همیشه باید رمز عبور یا الگوی خود را در شروع کار وارد کنید.
    • اگر نظرتان راجع به رمزگذاری داده ها عوض شده، با دکمه بازگشت به مرحله قبل برگردید.
  • حالا می توانید گزینه Encrypt Phone یا Encrypt Tablet را انتخاب کنید.
  • حالا PIN، الگو یا رمز عبور خود را وارد کنید و بعد گزینه ادامه یا Continue را انتخاب کنید.
  • حالا دوباره Encrypt Phone یا Encrypt Tablet را انتخاب کنید تا عمل رمزگذاری با موفقیت انجام شود.

بعد از رمزگذاری، همیشه قبل از روشن کردن دستگاه باید الگو، PIN یا رمز عبور را وارد کنید.

حالا که با موفقیت دستگاه را رمزگذاری کرده اید، می توانید گوشی را Factory Reset کنید. با اینکار تمام اطلاعات با موفقیت و امنیت حذف می شود و حالا با خیال راحت می توانید دستگاه خود را به دیگری بسپارید.

بازگشت به تنظیمات کارخانه یا Factory Reset

بازگشت به تنظیمات کارخانه
بازگشت به تنظیمات کارخانه
  • به بخش تنظیمات دستگاه بروید.
  • گزینه System Advanced Reset Options را انتخاب کنید.
  • گزینه Erase All Data (Factory Reset) > Reset Phone را انتخاب کنید. اگر نیاز بود، الگو یا PIN یا رمز عبور انتخاب شده را وارد کنید.
  • برای حذف کردن همه اطلاعات در حافظه داخلی دستگاه، گزینه Erase Everything را انتخاب کنید. البته می توانید اطلاعات درون کارت حافظه خارجی را هم حذف کنید.
  • وقتی دستگاه روند حذف اطلاعات را با موفقیت به پایان رساند، دکمه ریستارت را انتخاب کنید.

تبریک میگوییم، حالا دیگر همه اطلاعات دستگاه شما حذف شده و اگر اطلاعاتی هم باقی مانده باشد، رمزگذاری شده و قابل بازیابی نیست.

 

2. بازنویسی داده های بی ارزش

بعد از بازگشت به تنظیمات کارخانه، هنوز هم اطلاعات بی ارزشی در دستگاه باقی مانده که گرچه رمزگذاری شده اما هنوز در دستگاه حضور دارد. برای حذف کردن این اطلاعات، باید آن ها را بازنویسی کنید.

برای اینکار، باید فایل های بزرگی مثل فیل و سریال و ویدیو های حجیم را در دستگاه بریزید، تا حافظه داخلی دستگاه پر شود. با اینکار، مطمئن می شوید که هیچ فایل باقی مانده رمزگذاری شده ای هم در دستگاه باقی نمانده است. البته می توانید اپلیکیشن هایی مثل Shreddit یا SDelete یا iShreder را هم برای اینکار به کار بگیرید.

 

3. حذف قابلیت Factory Reset Protection

Factory Reset Protection یا FRP قابلیتی است که یک لایه امنیتی به دستگاه اضافه می کند که باعث می شود دزد هایی که گوشی شما را دزدیده اند، نتوانند اطلاعات آن را پاک کنند و آن را بفروشند. البته اگر خودتان می خواهید اسمارت فون خود را بفروشید، باید این قابلیت را خاموش کنید.

بعد از بازگشت به تنظیمات کارخانه با فعال بودن FRP، اگر بخواهید دوباره از دستگاه استفاده کنید، دستگاه از شما درخواست می کند که جزئیات حساب کاربری آخرین اکانت Google که در دستگاه وارد شده بود را دوباره وارد کنید.

برای حذف قابلیت Factory Reset Protection از مراحل زیر پیروی کنید:

  1. اولین قدم این است که هر جور رمز عبور، الگو یا PIN را از دستگاه حذف کنید. اینکار هم در هر دستگاه متفاوت است، اما به طور کلی شباهت هایی باهم دارند. برای اینکه به آدرس Settings > Security > Screen Lock رفته و گزینه None را انتخاب کنید. در یک دستگاه سامسونگی باید به آدرس Settings > Lock Screen > Screen Lock رفته و گزینه None را انتخاب کنید. در محصولات شیائومی هم باید به آدرس Settings > Lock Screen & fingerprint reader > Password & fingerprint > Lock screen (swipe left) بروید.
  2. حالا نوبت به آن رسیده که حساب کاربری گوگل خود را حذف کنید. برای اینکار، به آدرس Settings > Accounts > Google رفته و گزینه حذف یا Remove را انتخاب کنید. در محصولات شرکت سامسونگ باید به آدرس Settings > Accounts and backup > Accounts رفته و بعد از انتخاب Google، آن را حذف کنید. در دستگاه های شیائومی باید به آدرس Settings > Sync > Google > your Google Account > More > Remove Account بروید. اگر بیش از یک حساب کاربری گوگل دارید، بنابراین باید همه آن ها را حذف کنید.
  3. اگر اسمارت فون شما محصولی از سامسونگ یا شیائومی است، باید حساب کاربری سامسونگ یا MI را هم حذف کنید. در یک دستگاه سامسونگی باید به آدرس Settings > Biometrics and security > Find My Mobile رفته و بعد رمز عبور خود را وارد کنید، روی حساب کاربری تان در بخش بالایی کلیک کنید و بعد More > Remove account را انتخاب کنید. در دستگاه شیائومی تنها کافی است به آدرس Settings > MI Account > Sign Out بروید.

وقتی همه اکانت های خود را حذف کردید، حالا می توانید فرایند بازگشت به تنظیمات کارخانه و رمزگذاری را انجام داده و بعد با استفاده از فایل های بزرگ، فایل های باقی مانده را نیز از بین ببرید.

البته قبل از همه اینکار ها، مطمئن شوید که همه اطلاعات مورد نیازتان را از دستگاه قدیمی به دستگاه جدید انتقال داده اید. در غیر اینصورت، به هیچ وجه نمی توانید داده ای را بازیابی کنید.

Factory Reset
Factory Reset

سخت آخر

همانطور که اشاره کردیم، Factory Reset به تنهایی نمی تواند همه اطلاعات را از اسمارت فون اندرویدی شما حذف کند. حالا که می دانید چطور این کار را بکنید، امیدواریم هنگام فروش یا سپردن گوشیتان حس امنیت بیشتری داشته باشید.

اگر فکر می کنید مراحلی که در این مقاله گفته شد، در دستگاه شما قابل انجام نبود، در بخش نظرات مدل گوشی خود را ذکر کنید تا ما در مراحل انجام کار کمکتان کنیم.

جمع امتیازها: 0 میانگین: 0

قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم

  1. 1. نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  2. 2. نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  3. 3. نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  4. 4. برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  5. 5. نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  6. 6. نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *