اشتباهات رایج تلفن های هوشمند بسیارند . تلفن های همراه هوشمند که در نوع خود انقلابی در صنعت تکنولوژی و سبک زندگی مردم هستند در چند سال اخیر به شکل باور نکردنی ای با رشد و توسعه ی امکاناتشان در بازار های جهانی حضور پیدا کرده اند. تلفن های هوشمند تبدیل به عضوی جدا نشدنی از فعالیت های روزانه ی شغلی و روزمره ی ما هستند و به تنهایی جای چندین و چند وسیله نظیر تقویم٬دفترچه ی یادداشت٬ روزنامه ٬ دوربین ها و… را پر می کنند . امکان اتصال به اینترنت و همچنین تماس های صوتی و تصویری نیز باعث می شود هر تلفن هوشمند خود حاوی یک جهان اطلاعات و آدم باشد که به اراده ای همه ی آنها را در اختیار ما قرار می دهد. این تلفن های هوشمند که باعث پدید آمدن اعتیاد های جدید در سطح جهانی میان مردم شده است و به طور کلی سبک کار و زندگی را به وسعت کره ی زمین دچار دگرگونی کرده اند ٬دارای وجوه بسیار و اظهار نظرات بسیارند که در این بین بسیاری از آنها به اشتباه در باور عموم وارد شده است.
در این نوشته تلاش می شود تعدادی از این اشتباهات را که نسبت با سایرین رایج تر هستند مورد بررسی قرار دهیم.
۱۲ساعت شارژ اولیه ی تلفن هوشمند

حتما براتون پیش اومده که وقتی تبلت یا تلفن همراه هوشمند می خرید ٬فروشنده ی دستگاه بهتون میگه که اول شارژ موجود گوشی رو خالی کنید و بعدا به مدت ۱۲ ساعت گوشی خودتون رو توی شارژ بزارید و به هیچ عنوان باهاش کار نکنید و حتما همه می دونن اون ۱۲ ساعت چقدر عذاب آوره .
خب دیگه لازم نیست نگران اون ۱۲ ساعت عذاب آور باشید چون چند سالی هست که باتری های تلفن های هوشمند و تبلت ها از مدل نیکل کادمیوم به مدل لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمر تغییر پیدا کرده و این مدل باتری های جدید اصلا نیازی به شارژ اولیه ی ۱۲ ساعته ندارن و در نتیجه دیگه حرف فروشنده های تلفن های هوشمند توی این زمینه کارایی نداره .
در مورد باتری های جدید توصیه میشه که به شکل پراکنده شارژ انجام بگیره و ترجیحا هیچ وقت نزارید شارژ تبلت یا تلفن هوشمندتون به ۰ یا ۱۰۰ برسه ٬اگه این دو تا نکته رو رعایت کنید فشار کمتری به باتری تلفن همراهتون میاد و طبیعتا عمر مفید اون رو افزایش میده.
تاثیر پذیری تلفن های هوشمند از دما
شاید برای خیلی ها نکته ی بدیهی ای باشه ولی هنوز عده ی زیادی از مردم فکر می کنند که دما های به شدت پایین و یا به شدت بالا اصلا تاثیری بر روی تلفن های همراهشون و یا تبلت هاشون نداره و نسبت به این نکته بی توجه هستن. در صورتی که دما در وحله ی اول تاثیر خیلی مهمی روی عمر باتری شما میزاره و همچنین دما های خیل بالا یا خیلی پایین میتونه عملکرد قطعات دستگاه شما رو تحت تاثیر قرار میده و روی آنها تاثیر منفی میزاره.
امروزه قاب های تلفن های هوشمند و یا تبلت ها تنوع های خیلی زیادی داره و توی ابعاد بزرگ و ضخیمی نسبت به قاب های محافظ معمولی ٬در دسترس قرار می گیره . خود این قاب ها توی خیلی از موارد میتونن مشکل ساز بشن چرا که مانع از تبادل گرمای محیط و گوشی شما میشه پس دمای گوشی ممکنه بالا بره و برای سلامت باتری شما مشکل ایجاد کنه .

به یاد داشته باشید که باتری های معمول گوشی ها و تبلت ها یعنی باتری های لیتیوم یونی ٬در دماهای کمتر از منفی ۴۰ درجه سانتی گراد فعالیتشون متوقف میشه و توی دما های کمتر از منفی ۲۰ درجه سانتی گراد شروع به تخلیه ی شارژ می کنن. توی دما های بیشتر از ۴۵ درجه سانتی گراد توصیه میشه که از شارژ کردن گوشی ها و تبلت هاتون خودداری کنید همچنین توی دما های بیشتر از ۶۰ درجه ی سانتی گراد باتری شروع به تخلیه ی شارژ می کنه.
از تاثیر دما بر روی تلفن های هوشمند و تبلت هاتون غافل نشید و سعی کنید ذخیره ی شارژ باتریتون رو بین ۴۰تا۸۰ درصد نگه دارید.
آگهی های تبلیغاتی گناهکار
یکی دیگر از تجربیات مشابه تمام آن هایی که از تلفن های هوشمند استفاده می کنند تبلیغات برنامه ها و سایت هایی است که هنگام استفاده از اپلیکیشن های مختلف بدون خواست شما به نمایش در می آیند.
این تبلیغات صرف نظر از اینکه ممکن است شما را عصبی کند و یا وقت شما را بگیرد می تواند برای سیستم پردازش تلفن همراه شما نیز مشکل ساز شود و سرعت و کارایی آن را با کاهش رو به رو کند.
همچنین بسیاری از صفحات تبلیغات که به شکل خود به خودی برای شما باز می شود ممکن است حاوی اسپم ها باشد که با پیگیری شما و کلیک روی تبلیغات باعث بروز مشکلات جدی برای سیستم عامل هوشمند گوشی شما می شود .
تا به امروز اقدامات بسیاری به شکل دستی توصیه می شود که می تواند تا حدودی جلوی این تبلیغات غیر خود خواسته را بگیرد اما این اقدامات همیشه پاسخ گو نیستند و به طور کلی راه حل همیشگی و قطعی ای برای جلوگیری از این دست تبلیغات وجود ندارد.
به شما توصیه می شود که تمام صفحات تبلیغاتی را باز نکنید و تا زمانی که می توانید از برنامه هایی با تبلیغات کمتر استفاده کنید . همچنین برای حذف کامل تبلیغات آزاردهنده مقاله مفصل اندرویدزوم را بخوانید.
فیسبوک با علامت خطر

فیسبوک از آن دست از برنامه هایی است که از بدو پیدایش آن بسیاری از روان شناسان و رفتار شناسان لیستی بزرگ از اثرات مخرب این برنامه ردیف کرده اند.
گویا اثرات مخرب این برنامه صرفا به روان انسان محدود نمی شود و می تواند اثرات عجیبی بر روی سیستم عامل های تلفن همراه هوشمند به خصوص اندروید بگذارد .
از جمله ی این اثرات کاهش سرعت پردازش تلفن همراه شما است که موجب می شود برنامه های تلفنتان با تاخیر باز شود و به طور کلی سرعت پاسخ گویی تلفن همراه شما پایین بیاید که دربسیاری ممکن است به اشتباه این برداشت شود که تلفن هوشمندتان دچار مشکلات سخت افزاری شده است.
اثر دیگر فیسبوک تخلیه ی شارژ باتری تلفن همراه شما و به مراتب آن ایجاد آسیب ها و صدمات دائمی به باتری تلفن همراهتان است .
از دیگر آثار آن مصرف بالای دیتا ٬ استفاده ی بخش زیادی از حافظه ی ذخیره سازی تلفن همراه و دسترسی های بیش از حد برنامه به تلفن شما است .
درنتیجه اگر حساب کاربری ای برای فیسبوک ندارید این برنامه را در تلفن همراه خود غیر فعال کنید و یا سعی کنید با استفاده از نسخه های به روز تر این برنامه از اثرات مخرب آن بکاهید.
جالب است بدانید اپلیکیشن محبوب اینستاگرام نیز از همین قاعده استفاده می کند و به نحوه خودش آسی جدی به گوشی شما وارد می کند .
سپر امنیتی بی اهمیت » باور غلط
اگر شما بخواهید از سایت های متفرقه و یا اپلیکیشن های غیر متعارف و گمنام یک برنامه را دانلود و نصب کنید از سمت تلفن همراه شما پیامی مبنی بر نا ایمن بودن این کار نمایش داده می شود . در واقع سپر امنیتی که برای این سیستم عامل های هوشمند طراحی شده است شما را از نصب برنامه های مشکوک به ویروسی بودن و اسیب زا بودن باز می دارد که البته بسیاری از ما این تلاش تلفن همراهمان را برای محافظت از خودش نادیده می گیریم و در کمال بی خیالی سپر امنیتی خود را غیر فعال می کنیم .
این عمل ما درست مانند این است که کسی گلبول های سفید خون ما را غیر فعال کند .این کار تلفن همراه مارا تبدیل به تفریح گاهی برای انواع ویروس ها و اسپم های موجود در فضای مجازی می کند .
جالب است بدانید که با غیر فعال شدن سپر امنیتی تلفن همراهتان مصرف باتری موبایل شما نیز افزایش می یابد .
پس بهتر است که همیشه سپر امنیتی تلفن همراه خود را فعال کنید و از منابع معتبر برنامه ها و یا فایل های مورد نیاز خود را دانلود کنید .
برنامه های محافظت از باتری ، بلای جان باتری
لازم است بدانید که انواع سیستم عامل های تلفن های هوشمند نظیر اندروید و ios به طور خودکار برنامه هایی برای مدیریت شارژ باتری و حفظ آن دارند و اصلا نیازی به این نیست که برنامه ای اضافه برای گرفتن این دست از سرویس ها دانلود و نصب کنید .
شما با نصب این دست از برنامه ها در واقع در حق تلفن هوشمندتان دوستی خاله خرسه انجام داده اید و موجب این شده اید که شارژ باتری شما زود تر تخلیه شود .
لازم به ذکر است که بسیاری از این برنامه ها علاوه بر اینکه موجب بالا رفتن مصرف باتری شما می شود ٬اثرات مخربی به سبب وارد کردن ویروس ها به سیستم عاملتان به جا می گذارند.
به روز رسانی های دیر به دیر
با توجه به هزینه ی اینترنت بسیاری از افراد ترجیح می دهند که تا لازم نشده است دست به آپدیت برنامه های تلفن همراه خود نزنند و باور دارند که این کارشان مشکلی برایشان ایجاد نمی کند.
باید بدانید که عدم به روزرسانی برنامه های تلفن همراهتان به مدت طولانی می تواند آثار مخرب جدی ای بر روی سیستم عاملتان بگذارد .
زمانی که برای یک اپلیکیشن نسخه ی آپدیت شده ارائه می شود ٬در نسخه ی جدید علاوه بر اضافه شدن امکانات بیشتر باگ ها و مشکلات نسخه ی قبلی نیز پوشش داده شده است که این خود دلیل اصلی برای به روز رسانی تلفن همراهتان است .
ری استارت چاره ی تمام مشکلات

تقریبا همه ی کسانی که تجربه ی استفاده از تلفن های هوشمند را دارند حداقل یکبار با هنگ کردن و یا بروز هرگونه مشکل در تلفنشان آن را یک دور خاموش روشن یا ری استارت کرده اند و بعد از بر طرف شدن ایراد حس مهندس بودن بهشان دست داده است .
اما باید بدانید که اگر به طور مکرر این اعمال را اجرا کنید به تلفن همراه خود صدمه وارد می کنید ٬بهتر است طی دوره های ۷ یا ۱۴ روزه یک مرتبه تلفن خود را ری استارت کنید تا به اصطلاح نفس گوشی تازه شود .
این نکاتی که در این نوشته گفته شد از پر تکرار ترین و رایج ترین باور های غلط در مورد تلفن های همراه هستند.
بهتر است به خوبی دفترچه های راهنمای تلفن های همراه خود را مطالعه کنید و همچنین در صورت بروز مشکل به دنبال راه حل اختصاصی مدل و کمپانی تلفن همراه خود باشید و در این بین بر روی نظرات افراد غیرحرفه ای یا سایت های غیر تخصصی حساب باز نکنید .
از استفاده از برنامه های غیررسمی و تایید نشده بر روی تلفن های همراهتان خود داری کنید و تا حد امکان از ابزار های جانبی فیک برای تلفن های همراهتان استفاده نکنید .
اپلیکیشن های بازی نما
بسیاری از بازی های اندرویدی صرفا جهت سو استفاده مالی طراحی شده اند . همانطور که می دانید بازی ها ساعت ها شمارا سرگرم می کنند و این بسیار عالی است ، اما برخی شرکت ها سعی دارند از این سرگرمی کسب درامد چندین برابر کنند و بدین ترتیب دست به کارهای مضر میزننند که هم به کاربر و هم به گوشی آسیب می رساند .
یکی از بدترین کار ها ، تبلیغات بیهوده است . این تبیلغات درست است که فقط چند ثانیه برای شما نمایش داده می شوند اما در زیر ، اینها برای دانلود هم از اینترنت و هم از سخت افزار شما استفاده بیش از حد می کنند. برخی دیگر اد ها و تبلیغات خود را در خارج از بازی نیز نشان می دهند که باث از بین رفتن باتری گوشی هوشمند ما می شود . این اپلیکیشن و بازی ها را همین الان پاک کنید و گوشی خود را امن و سبک کنید . سعی کنید از بازی های حرفه ای از شرکت های معروف استفاده کنید . اینها بسیار سبک و دعالی هستند .
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم