قفل صوتی یکی از جالبترین قفل های اندرویدیست که امروز به آن می پردازیم . مهم ترین مسئله ای که در هر تلفن همراه وجود دارد، امنیت آن است. امنیت همان بخشی است که کمتر مورد توجه قرار می گیرد اما اهمیت بسیار زیادی دارد. اولین مرحله از امنیت در هر تلفن همراه، رمز عبور و ورودی آن می باشد. در ابتدا تنها راه برای وارد کردن رمز عبور، پین یا همان عدد های چند رقمی بود. بعد از آن سپس کلمات هم اضافه شد و به مرور زمان روش هایی نظیر الگو، اثر انگشت و … به وجود آمد.
یکی از روش هایی که کمتر به آن توجه می شود، باز و بسته شدن قفل تلفن همراه به وسیله صدا می باشد. یعنی بتوانید با صدای خودتان، امنیت تلفن تان را بر عهده بگیرید یا همان قفل صوتی در اندروید . این کار را یک دستیار صوتی معروف به نام Google Assistant انجام می دهد که احتمالا بسیاری از شما با این دستیار آشنایی دارید. در بخش زیر، آموزش دقیقی در مورد کنترل قفل تلفن همراه به وسیله صدا بیان شده است.

نحوه فعالسازی قفل صوتی Google Assistant در اندروید
قبل از فعالسازی قفل صوتی و اینکه نکات مهم در مورد دستیار گوگل یا همان Google Assistant بیان شود، شما باید بدانید که دستیارهای صوتی دیگری هم هستند که می توانید از آنها استفاده کنید اما دستیار گوگل تقریبا بی رقیب ترین دستیار در اندروید است. اگر تلفن همراه شما دارای اندروید 7 به بالا است، نیازی به نصب گوگل نیست زیرا به صورت پیش فرض نصب است. حال شما باید وارد برنامه گوگل شوید و گزینه More را انتخاب کنید. بعد از آن وارد بخش Setting شوید و گزینه Google Assistant را برای خودتان فعال کنید.
دانلود Google Assistant Go 2.7.0.330889188
همچنین ببینید : نحوه نصب Google Assistant بر تمامی دستگاههای اندرویدی
نکته مهمی که در مورد Google Assistant وجود دارد، اندروید تلفن شما است. اگر اندروید شما بین 5 تا 7 است، نیاز دارید که نرم افزار را دانلود کنید و اگر کمتر از 5 است، گوگل نرم افزارش را برای ورژن اندروید شما پشتیبانی نمی کند و نمی توانید از این امکانات استفاده کنید. همچنین باید بدانید که تلفن همراه شما باید زبانش همانند همان زبان Google Assistant باشد. هنگامی که زبان تلفن همراه خودتان را درست کردید، نرم افزار Google play services را آپدیت کنید تا به آخرین نسخه موجود آپگرید شود. سپس باید بدانید که تلفن شما باید حداقل یک گیگ رم در کنار رزولیشن 720 داشته باشد.

نکته مهم: این ویژگی باز و بسته کردن قفل اندروید تنها میان اندروید 5.0 الی 7.1.2 فعال است. اگر اندروید شما بالاتر یا پایین تر است، نمی توانید به این امکان دسترسی داشته باشید و برای شما کار نخواهد کرد.
باز کردن رمز تلفن همراه با صدای خود (قفل صوتی)
برای اینکه بتوانید از صدای خودتان به عنوان شناسنده قفل تفلن همراه استفاده کنید، باید تمامی شرایط بخش بالا را در تلفن خود داشته باشید. اگر تمامی شرایط محیا بود، نرم افزار Google Assistant را باز کنید.
سپس در این برنامه به دنبال یک آیکن آبی شکل باشید و بر روی آیکن سه نقطه درون آن کلیک کنید.
هنگامی که بر روی آن کلیک کردید، گزینه Setting را انتخاب کنید و از طریق آن بخش وارد Devices heading شوید.

حال اصلی ترین مرحله در این بخش رخ می دهد. شما در این بخش باید دو گزینه مهم را فعال کنید که Voice Match و Unlock with Voice Match هستند.

اگر این گزینه ها برای شما فعال نباشد، شما از هیچگونه امکانات صوتی نمی توانید استفاده کنید و Google Assistant عملا برای شما بی استفاده می شود.
هنگامی که تمامی فرایند بالا را طی کنید. چند عمل برای شما رخ می دهد. ابتدای کار این است که Google Assistant سعی می کند با شما جمله های متفاوتی را تمرین کند تا صدای شما را به خوبی یاد بگیرد. گوگل نیاز دارد که صدای شما را در هر حالتی بشناسد تا بعدا با ارور خاصی مواجه نشوید. بعدا از آن گوگل به وسیله جمله OK Google فعالیت های زیادی برای شما انجام می دهد که می توان به همین باز و بسته کردن تلفن همراه اشاره کرد.
حال اگر شما خواستید صدای تلفن همراه را تغییر بدهید یا آموزش مجددی برای آن داشته باشید، باید وارد بخش Voice model و سپس Retrain voice model شوید و در آن بخش آموزش را مجددا شروع کنید.
مشکلات قفل صوتی

یکی از نکاتی که در این بخش وجود دارد، اطلاعاتی در مورد خود Google Assistant است. هنگامی که یکی از روش های ورود بر روی تلفن همراه شما فعال باشد( همانند الگو، پین و …)،دستیار گوگل تنها گوشی شما را روشن می کند و نمی تواند از این رمز عبور رد کند. مگر اینکه شما رمز عبور اصلی خودتان را غیرفعال کنید که چنین کاری باعث امنیت بسیار پایین برای تلفن همراه شما می شود.
برای اینکه دسترسی بیشتری به بخش های امنیتی تلفن همراه خودتان داشته باشید، می توانید وارد بخش تنظیمات شده و سپس به سمت Security & location بروید. در آن بخش تمام گزینه های مطرح برای امنیت تلفن همراه تان مطرح شده است و شما می توانید تغییرات دلخواه تان را به وجود بیاورید.
بزرگ ترین مشکلی که برای Google Assistant وجود دارد همین است که نمی تواند با روش های امنیتی ساده سینک شود. یعنی نمی تواند خودش را با پین یا اثر انگشت هماهنگ کند و همین باعث می شود که امنیت تلفن همراه شما پایین تر بیاید. به همین دلیل است که بعد از اندروید 7 دیگر از چنین چیزی استفاده نشد و شما تنها می توانید در همان نسخه های مشخص شده از اندروید این روش را بر روی گوشی خودتان امتحان کنید.
البته دستیار گوگل کاربرد های زیاد دیگری دارد و این تنها بخش کوچکی از کاربرد های Google Assistant می باشد. حال اگر باز هم می خواهید تلفن خودتان را به وسیله فرمان صوتی قفل کنید، می توانید آموزش زیر را بخوانید و روش زیر را بر روی تلفن خود امتحان کنید.

قفل کردن تلفن همراه توسط فرمان صوتی
همانطور که در بخش بالاتر هم بیان شد، از فرمان صوتی تنها برای باز کردن تلفن همراه استفاده نمی شود. شما از صدای خودتان می توانید برای قفل کردن تلفن همراه هم استفاده کنید که این خود مزیت بسیار مهمی به حساب می آید.
برای انجام چنین کاری، باید یکی از نرم افزارهای +Off یا Screen Lock را نصب کنید.
سپس باید تنظیمات را براساس همان روند قبلی طی کنید. حال بر روی Routines کلیک کنید و بر روی آیکن + بزنید تا گزینه های Lock My phone یا Lock Screen و یا Go To Sleep برای شما ظاهر شود.

این ها جملاتی هستند که باید شما آنها را بیان کنید تا فرمان صوتی با شنیدن آنها تلفن همراه شما را قفل کند. اگر هیچدام از این جمله ها برای شما کاربری ندارد می توانید در همان بخش جمله خودتان را وارد کنید.
البته استفاده از چنین کاری هم در بسیاری از اوقات توصیه نمی شود. چرا که شما در ابتدا، در حال استفاده از نرم افزار های واسط هستید که ممکن است امنیت تلفن همراه شما را به خطر بیندازد و همچنین موارد زیادی رخ داده است که فرمان صوتی عملکرد مناسبی نداشته است.
به همین دلیل هنوز افراد ترجیح می دهند از همان روش های قدیمی بجای قفل صوتی برای باز و بسته کردن تلفن همراه خود استفاده کنند و هم اکنون می توان گفت روش هایی مانند اثر انگشت امنیت بسیار بالاتری نسبت به صدا دارد.
همچنین ببینید : ترفندها و روش های استفاده از Google Assistant
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم