اصطلاحات اینستاگرام : فعالیت در اینستاگرام instagram به شکل حرفه ای نیاز به آگاهی زیادی خواهد داشت. این روز ها با توجه به محبوبیت اینستاگرام در میان مردم و همچنین با توجه به قابلیت های اینستاگرام، افراد تلاش می کنند تا با فعالیت مجازی در حوزه های مختلف و به اشکال گوناگون درآمد زایی داشته باشند. تعداد کاربران فعال اینستاگرام و تعداد پیج هایی که در این شبکه فعالیت می کنند بسیار بالا است. اپلیکیشن های زیادی در زمینه تحلیل و آمار گیری اینستاگرام مانند “آنالیز اینستاگرام با اپلیکیشن HypeAuditor” و … وجود دارند.
با توجه به چنین فضای رقابتی گسترده ای مهم خواهد بود تا شما بتوانید با استفاده از آیتم ها و قابلیت های مختلف در این عرصه برای دیده شدن تلاش کنید. اپلیکیشن اینستاگرام در ابتدا تنها با هدف سرگرمی و ایجاد یک شبکه جدید ارتباط جمعی طراحی، تولید و عرضه گشت ام این روز ها با توجه به افزایش فعالیت های تجاری و اقتصادی انجام شده در آن به آیتم هایی مجهز شده است که باعث می شود شما شاهد سطح جدیدی از ارتباطات جمعی باشید.

شروع فعالیت های تجاری در اینستاگرام با تهیه و طراحی یک پیج بیزینسی آغاز خواهد شد. هنگامی که شما پس از ساخت اکانت معمولی خود و تبدیل آن به یک اکانت بیزینسی به واسطه گزینه Account و آیتم زیر مجموعه Switch to Perfessional Account، خواهید توانست از تمامی فرصت ها و آیتم هایی که اپلیکیشن اینستاگرام برای فعالیت تجاری در نظر گرفته است؛ دسترسی پیدا کنید. از میان این آیتم ها می توان به شکل ویژه به نمونه های زیر اشاره نمود:
- دستیابی به گزینه جدیدی تحت عنوان ابزار های تحلیل آماری یا Insights
- آشنایی هر چه بیشتر با ویژگی های دنبال کنندگانتان و ویژگی های مشترک اغلب آن ها
- آشنایی با افراد بیشتر بدین معنی خواهد بود که پروفایل شما توسط اینستاگرام به کاربران بیشتری نشان داده می شود.
- شما به ابزار هایی دست پیدا خواهید کرد که برقراری ارتباط با دیگران را در محیط اینستاگرام آسان تر و گسترده تر می کنند.
- دستیابی به لیبل
- آشنایی با افراد موفقی که در زمینه لیبل انتخابی شما فعالیت می کنند و صاحب پیج های پربازدیدی هستند.

در ادامه این متن تلاش خواهیم کرد تا شما را بیشتر با انواع اصطلاحات اینستاگرامی و چگونگی استفاده از ابزار های تحلیل آماری در استوری ها، آشنا سازیم.
اهمیت و جایگاه ابزار تحلیل آماری
شما هنگامی که آغاز به فعالیت های اقتصادی در این اپلیکیشن می کنید به واسطه علل مختلف نیاز به بررسی های آماری خواهید داشت. با تحلیل صحیح میتوانید بطور مستقیم و غیر مستقیم در دو امر بزرگ و اساسی افزایش لایک و فالوور و … و همچنین برای مارکتینگ ها و اینفلوئنسر ها افزایش فروش.
شما برای رسیدن به نتایجی مانند:
- سنجیدن میزان موفقیت هر پست و استوری
- سنجیدن میزان رضایت از موضوع کلی هر محتوا
- سنجیدن بهترین شیوه و غالب تولید محتوا
- سنجیدن بهترین شیوه نشر محتوا
- بررسی نتایج تبلیغات در پیج ها و سایر رسانه های بیرونی
- ارائه اطلاعات به سایر پیج ها و برند های مختلف برای گرفتن سفارش تبلیغات
- و…

نیاز خواهید داشت که پیج خود و بازخورد های مخاطبان و دنبال کنندگانتان را بر اساس معیار های مختلف بررسی نمایید. در این بخش اصطلاحاتی وجود خواهد داشت که به معرفی آن ها در ادامه می پردازیم.
اصطلاحات اینستاگرام
Reach (ریچ)
ریچ یکی از اصطلاحات بسیار مهم در ابزار Insights است. این اصطلاح می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که چند اکانت مستقل شما و محتوای شما را مشاهده می کنند. با بررسی این عدد می توانید دریابید که شما در فضای اینستاگرام چقدر دیده می شوید. به یاد داشته باشید که عدد متعلق به ریچ نمی تواند به شما نشان بدهد که تا چه اندازه محبوب هستید و یا مورد پسند واقع می شوید. نکته دیگری که لازم است در خصوص عدد ریچ بیان کنیم این است که این عدد بیانگر تعداد اکانت های بازدید کننده است نه تعداد بازدید ها. برای توضیح بیشتر باید گفت که ممکن است یک اکانت چندین بار از محتوای شما و یا پروفایل شما بازدید نمایند. در چنین حالتی تعداد دفعاتی که یک اکانت بازدید انجام داده است در ریچ محاسبه نخواهد شد و تنها همان یک بازدید توسط اکانت منظور می شود.

هنگامی که شما در بیرون صفحه خود و با کمک گرفتن از دیگر پیج ها و رسانه ها اقدام به تبلیغات می کنید باید بدانید که عدد ریچ می تواند یکی از شاخصه هایی باشد که میزان موثر بودن تبلیغات شما را نشان دهد. هر چه میزان ریچ ها و بازدید های شما در این بخش افزایش پیدا کند بدین معنی خواهد بود که شما شانس بیشتری برای جلب توجه مخاطبان و کسب دنبال کننده های بیشتر دارید.
Impressions (ایمپرشن)
ایمپرشن محتوا می تواند به شما تعداد تبادلات و واکنش هایی که کاربران به محتوای شما نشان می دهد را نشان بدهید. ایمپرشن می تواند با معیار های مختلفی مانند:
- گذاشتن کامنت زیر هر پست
- ریپلای کردن استوری ها در دایرکت
- ذخیره کردن و یا save نمودن پست ها
- باز نشر کردن پست ها و یا استوری های شما توسط پیج های دیگر به واسطه استوری نمودن
- Share یا اشتراک گذاری محتوای شما توسط کاربران با یکدیگر
اندازه گیری و سنجیده شود. نکته ای که در این قسمت وجود دارد بحث شمردن تکرار ها است. به عنوان مثال می توان گفت که اگر یک کاربر برای شما کامنت بگذارد، آن پست می تواند یک ایمپرشن به دست بیاورد. حال اگر شما کامنت او را پاسخ بدهید و همان کاربر مجددا برای شما کامنت بگذارد؛ این نیز یک ایمپرشن محسوب می شود. ایمپرشن یکی از معیار هایی است که می تواند میزان رضایت و علاقه مندی مخاطبانتان را به محتوای شما نشان بدهد. داشتن ایمپرشن بالا به محتوایتان کمک خواهد کرد تا بهتر دیده شود و حتی به اکسپلور راه پیدا کند. داشتن ایمپرشن بالا به شکل کامنت و یا تگ از نمونه معیار هایی است که می تواند به شما برای معتبر دیده شدن توسط سایرین کمک نماید. حساب های کاربری که از آن ها به عنوان فروشگاه ها اینترنتی استفاده می شود بایستی برای داشتن ایمپرشن بالا به شکل ویژه تلاش کنند تا در جلب اعتماد بهتر عمل کنند.
Engagement (اینگیجمنت)
به هر گونه تعامل و مشارکتی که در صفحه اینستاگرام شما اتفاق می افتد به طور کلی اینگیجمنت گفته می شود. این معیار اعداد ریچ و ایمپرشن را درون خود جای داده است. هر گونه لایک، ریپلای، باز نشر، تگ نمودن، کامنت گذاشتن، ذخیره کردن، بازدید، اشتراک گذای و تمامی موارد مشابه به عنوان اینگیجمنت شناخته خواهد شد. این معیار به شما اطلاعاتی بسیار کلی در خصوص وضعیت پیجتان در اختیار بگیرید. این عدد نمی تواند به شما چندان برای تحلیل های دقیق مورد استفاده واقع شود و به شما تحلیل های دقیقی ارائه نخواهد داد.

تحلیل با اینستاگرام
شما می توانید بدون نیاز به هیچ گونه ابزار اضافی تنها با استفاده از آیتم Insights که در لیست صفحه پروفایل شما واقع شده است، بهترین تحلیل های ممکن را انجام دهید. در این بخش شما اجازه خواهید داشت تا اطلاعات پیج خود را در بازه های زمانی هفت الی 30 روزه مورد بررسی و تحلیل قرار دهید. جالب است بدانید که در این بخش شما می توانید اطلاعات مختلف را به کمک نمودار ها مورد بررسی قرار بدهید و فرایند نتیجه گیری را برای خود بسیار سریع کنید.
در این خصوص شما می توانید سایت ها و اپلیکیشن های کمکی بسیاری را یافت کنید که به شما برای تحلیل هر چه دقیق تر داده های ابزار تحلیل اینستاگرام کمک می کنند. دقت داشته باشید که در صورت استفاده از این آیتم ها به امنیت پیج خود اهمیت بدهید.

تحلیل استوری های اینستاگرام و اصطلاحات اینستاگرام
هنگامی که شما از یک پیج بیزینسی استفاده می کنید و قصد دارید از این فضا برای انجام فعالیت های تجاری کمک بگیرید باید بدانید که هر آیتم و قابلیت اینستاگرام می تواند به نوعی به شما کمک نماید. استوری های جذاب اینستاگرام از مهم ترین قابلیت هایی خواهند بود که می توانید از آن ها استفاده به عمل بیاورید. جالب است بدانید که خود استوری ها و همین طور بر خوردی که مخاطبان و بازدیدکنندگان به آن ها نشان می دهند به دقت قابل بررسی خواهد بود. شما پس از اینکه یک محتوا را به شکل استوری نشر می دهید می توانید به واسطه اصطلاحاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، میزان موفقیت و دیده شدن و دستاورد های آن را بررسی کنید. این اصطلاحات که با اعداد بیان می شوند شامل گزینه های زیر خواهند بود:
- Interaction: اینتراکشن به معنی بازخورد هایی است که افراد به استوری شما نشان می دهند. با توجه به ماهیت استوری ها این آیتم با 3 زیر مجموعه توضیح داده خواهد شد که شامل Replies ( تمامی دفعاتی که کاربران به واسطه استوری شما برایتان پیام هایی را در دایرکت ارسال نموده اند.) ،Profile Visit (تعداد اکانت هایی که به واسطه دیدن استوری شما روی پروفایل شما کلیک نموده اند، در این بخش نمایش داده خواهند شد.) و Shares (تعداد اکانت هایی که اقدام به اشتراک گذاری استوری شما با دیگران کرده اند.) می شوند. نکته ای که لازم است در این بخش به آن اشاره شود این است که تنها زمانی این گزینه های زیر مجموعه برایتان نمایش داده می شوند که حداقل یک اکانت در خصوص آن ها اقدام کرده باشد.
- Discovery: این آیتم نشان دهنده تعداد اکانت هایی است که از استوری بازدید کرده اند. این قابلیت به شکل تخمینی محاسبه می شود و ممکن است به شما دقت بالایی ارائه ندهد. این آیتم حداکثر یک بازدید از هر اکانت مستقل را به شما نشان خواهد داد.
- Impressions: این اصطلاح به شما به طور کلی تعداد بازدید ها را نمایش خواهد داد. حتی اگر یک اکانت چندین بار از استوری شما دیدن کند نیز در این بخش محاسبه خواهد شد.
- Follows: تعداد اکانت هایی را نشان خواهد داد که به واسطه استوری شما برای دنبال کردنتان اقدام نموده اند.
- Navigation: این قسمت خود به چهار زیر مجموعه تقسیم خواهد شد. این زیر مجموعه ها شامل Back(تعداد کلیک هایی را نشان خواهد داد که هر اکانت برای دیدن استوری قبلی شما انجام داده است.) ، Forward(مجموع تعداد کلیک هایی است که هر اکانت برای دیدن استوری بعدی شما انجام داده است.) ، Naxt Story(مجموع تعداد کلیک هایی است که هر اکانت برای رد کردن کامل استوری های شما بدون دیدن انجام داده است را نشان خواهد داد. اگر این رقم برای شما بالاست باید به شکل جدی بر روی کیفیت و جذابیت استوری های خود دقت نمایید.) و Exited(مجموع تعداد کلیک هایی است که هر اکانت برای خروج کامل از صفحه استوری شما انجام داده است. افزایش این رقم نیز نگران کننده خواهد بود.) می شوند.
توجه به هر یک از این آیتم ها می تواند به شما سرنخ های گسترده ای به منظور تحلیل وضعیتتان بدهد.

جمع بندی اصطلاحات اینستاگرام
دقت داشته باشید که برای کسب درآمد و موفقیت در اینستاگرام شما نیاز به فعالیتی هوشمندانه خواهید داشت. برای کسب آگاهی بیشتر می توانید با ادمین های اینستاگرام و همچنین افراد موفق در این عرصه مشورت نمایید و از تجربیات آن ها بهره مند شوید. سعی کنید همواره اپلیکیشن اینستاگرام خود را به روز نگه دارید و اطلاعات خود را نسبت به آیتم ها و قابلیت ها و اصطلاحات به کار رفته در این محیط، مدام آپدیت کنید.
همچنین ببینید : آموزش چند نکته برای افزایش فالوور اینستاگرام – آسان و سریع میلیونی شوید
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم