گوشیهای هوشمند این روزها تبدیل به یکی از اصلیترین ابزارهای انسان شدهاند که در تمامی بخشها از آنها استفاده میشود. همواره تلاش میشود تا با طراحی سیستم عامل و اپلیکیشنهای متنوع کارآیی و قابلیت این ابزارهای هوشمند را افزایش داد. فعالیتهای مربوط به گسترش و به روز رسانی آیتمهای تلفنهای هوشمند تبدیل به یکی از محبوبترین تخصصها شده است که عده بسیاری به واسطه آنها کسب درآمد نموده و یا روند آسانتری را برای کارهای خود میآفرینند.
آشنایی با موضوعات مربوط به این حوزه و دست یافتن به دانش کار با آنها علاوه بر اینکه تبدیل به یک نیاز اساسی شده است، در سطوح بالاتر میتواند بسیاری از دستاوردها و فعالیتهای انسان در هر موضوعی را بهبود ببخشد و با کیفیت بالاتری به پیش ببرد. در این متن قصد داریم ضمن ارائه اطلاعاتی در خصوص نرم افزار های ویندوز فون در خصوص آموزش مهارتهای کامپیوتر و روشهای برنامه نویسی با شما صحبت کنیم.
به زبان ساده باید گفت که ویندوز فون نام سیستم عاملی است که توسط شرکت مایکروسافت در سال 2010 میلادی برای گوشیهای هوشمند طراحی شده و به بازار عرضه شد. در ابتدای کار اینطور انتظار میرفت که این سیستم عامل به عنوان جایگزینی برای سیستم عامل اندروید انتخاب شود. میتوان گفت که ویندوز فون اولین تجربه مایکروسافت در خصوص ارائه محصول یا ایدهای برای بازار مصرف کنندگان جزئی بود. طبق این سیستم عامل تلاش میشد تا تلفنهای هوشمند را تبدیل به نسخهای کوچک شده از کامپیوترها و یا لپ تاپها کنند.
حس و حال فضای سیستم عامل ویندوز فون بسیار مشابه به محیط کامپیوترها بود. آیکونهای استفاده شده در این سیستم عامل و یا طراحی فضای رابط آن به طور کلی با نسخههای معمول اندروید و ios متفاوت بود. این نکته میتوانست تبدیل به دلیل استقبال این سیستم عامل شود اما بالعکس باعث به اتمام رسیدن حضور آن در بازار شد. نرم افزار های ویندوز فون، دارای تفاوت هایی با اپلیکیشن های اندروید یا ای او اس دارند که آموزش نرم افزار ویندوز فون بسیار مورد نیاز کاربران ویندوزفونی است.
در ابتدای کار مایکروسافت امید بسیار زیادی به دیده شدن و افزایش محبویت این سیستم عامل موبایلی میان کاربران داشت و حتی سه آپدیت نسخه 8، 8.1 و 10 را تا سال 2015 میلادی به بازار معرفی نمود. در هر یک از این آپدیتهای تلاش میشد تا با ارائه دسترسیهای جدید و ایجاد تغییرات ساختاری؛ عملکردی بهتر را در اختیار کاربران قرار دهند اما به دلایل متعدد استقبال از این سیستم عامل چندان جالب نبود. این وضعیت تا جایی ادامه پیدا کرد که مایکروسافت در سال 2017 میلادی اعلام داشت به دلیل عدم نفود و محبوبیت گسترده این سیستم عامل در بازار، دیگر هیچ نوع نسخه به روزرسانی شدهای را ارائه نمیدهد. طبق این اعلامیه از سال 2017 به بعد تمامی به روزرسانیهای ویندوز فون محدود به آپدیتهای امنیتی شد.
شرکت مایکروسافت رویه خود را تا تاریخ 19 ژانویه 2019 ادامه داد و سپس اعلام داشت که سیستم عامل ویندوز فون دیگر هیچ گونه پشتیبانی امنیتی را نیز دریافت نمیکند. میتوان گفت این تاریخ تبدیل به زمان از رده خارج شدن سیستم عامل ویندوز فون از بازار تلفنهای هوشمند بود. جالب است بدانید که در این تاریخ مایکروسافت خود سایر کاربران باقی مانده ویندوز فون را تشویق به استفاده از سیستم عامل اندروید و یا ios نمود.
مجموعه آموزش توسعه اپلیکیشن موبایل — کلیک کنید

ویژگی نرم افزار های ویندوز فون
جالب است بدانید که اپلیکیشنها و نرم افزارهایی که شما اجازه نصب آنها بر روی سیستم عامل ویندوز فون را داشتید، بر اساس فرمتی کامل متفاوت از نرم افزارهای همیشگی ویندوز بودند. فایل نرم افزارهای قابل نصب بر روی ویندوز از نوع exe هستند در صورتی که مایکروسافت برای نصب و دسترسی به نرم افزارها در سیستم عامل ویندوز فون از محیط سیلور لایت خود کمک گرفته بود. در خصوص فضای سیلور لایت باید گفت که این محیط شبیه به یک افزونه تحت وب عمل خواهد کرد که شما امکان دسترسی به پایگاه دادهها را خواهد داد. در این فضا شما امکان کار با انواع فرمتهای اطلاعات را خواهید داشت.
از جالبترین ویژگیهای محیط سیلور لایت میتوان به حجم بسیار کم آن، تضمین کیفیت و قابلیتها و همچنین آسودگی در حین کار اشاره نمود. در این سیستم عامل نرم افزاری تحت عنوان مارکت پلیس معرفی شد که از آن برای دانلود و دسترسی به انواع اپلیکیشنها، موسیقیها، پادکستها، موزیک ویدئو و… استفاده میشد. تمامی نرم افزارهای ویندوزفون به کمک تایتلها یا کاشیهای هوشمند در صفحات گوشی هوشمند چینش میشدند و سپس با سرعت بالا امکان استفاده از آنها به وجود میآمد. با توجه به اینکه نرم افزارهای سازگار با این سیستم عامل مبتنی بر یک افزونه تحت وب فعالیت میکردند؛ میتوان گفت که طراحی و ساخت آنها آسانتر پیش میرفت.
Windows 10 Mobile گزینهای برای جایگزینی
همان طور که اشاره کردیم در تاریخ ژانویه سال 2019 میلادی مایکروسافت اعلام داشت که دیگر هیچ نوع به روزرسانی سیستم عاملی و یا امنیتی را برای نرم افزار های ویندوز فون و سیستم عامل آن ارائه نخواهد داد. این سیستم عامل نوعی سیستم عامل موبایلی بود که فضایی شبیه به محیط کاربری کامپیوترها را روی تلفنهای هوشمند با دسترسیهای جدید بازسازی مینمود. مایکروسافت پس از شکستی که در این زمینه با آن مواجه شد اقدام به معرفی سیستم عاملی تحت عنوان Windows 10 Mobile کرد. این سیستم عامل دقیقا محیطی با کاربری فضای کامپیوترها را روی تلفنها هوشمند شبیه سازی خواهد کرد. بدین شکل که شما میتوانید از تمامی نرم افزارهای کامپیوتری با کاربریهای کاملشان روی گوشی خود استفاده کنید و بدین ترتیب تلفن هوشمند خود را به عنوان لپ تاپ مورد استفاده قرار دهید. طبق اخبار و توضیحاتی که مایکروسافت در این زمینه منتشر کرده است این بار انتظار میرود که سیستم عامل Windows 10 Mobile تبدیل به یک رقیب جدی برای سیستم عاملهای معمول اندروید و ios شود.
از جمله ویژگیهای این سیستم عامل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- این سیستم عامل به عنوان یک نسخه جدید و رشد یافته برای دسترسی به نرم افزارهای Microsoft office شناخته میشود. پیش از این سیستم عامل نیز شما امکان اجرای برنامههایی مانند ورد، اکسل، پاور پوینت و…. را روی تلفنهای هوشمند و یا تبلتها داشتید اما به لطف این سیستم عامل شما میتوانید به امکاناتی کاملاً مشابه نسخه اصلی و کامپیوتری آنها دسترسی داشته باشید. در این حالت تمامی نقوص و اشکالات کار برطرف شده است. در صورتی که آموزش مهارتهای کامپیوتر در فرادرس را پشت سر گذاشته باشید میتوانید با این سیستم عامل نیز به خوبی کار کنید.
- کاربرانی که پیش از این از سیستم عامل ویندوز فون استفاده میکردند لازم است که سیستم عامل خود را به طور کلی به روز رسانی نمایند. درست است که طراحان و تولید کنندگان این دو سیستم عامل یکی هستند و ایده اصلی آنها نیز مشابه است اما Windows 10 Mobile به عنوان یک سیستم عامل کاملاً مستقل به بازار معرفی میشود.
- شما به کمک این سیستم عامل جدید میتوانید به تمامی برنامهها و یا نرم افزارهای outlook و همچنین برنامههای تصاویر که نسخه کامپیوتری آنها استفاده میشود را این بار روی تلفنهای هوشمند و یا تبلتهای خود داشته باشید. جالب است بدانید که شما میتوانید اطلاعات خود را در این نرم افزارها به کمک انواع سرویسهای ذخیره سازی ابری مانند OneDrive نگهداری نمایید.
- لازم است به این نکته اشاره کنیم که تا به الان شرکت مایکروسافت سیستم عاملی تحت عنوان Windows 10 Mobile Enterprise را عرضه کرده است. این نسخه برای کاربران موبایلی طراحی شده است که قصد دارند با سیستم ویندوز محل کار سازگار و همگام شوند. قابلیتها و دسترسیهای این نسخه بسیار شبیه به ویژگیهایی است که برای سیستم عامل Windows 10 Mobile اعلام شده است. از این نسخه به منظور کنترل و مدیریت اطلاعات و به روز رسانیهای امنیتی سیستم توسط مدیران در شرکتها و یا موقعیتهای مشابه کمک گرفته میشود و افراد برای تهیه و نصب آن نیاز به اخذ مجوز خواهند داشت. جالب است بدانید که این نسخه علاوه بر امکان نصب بر روی تلفنهای هوشمند و تبلتها بر روی انواع پایانههای دستی، دستگاههای خود پرداز، دستگاههای کارت خوان و انواع رباتهای هوشمند موجود نیز نصب خواهد شد.

انتظار میرود که در آیندهای نچندان دور سیستم عامل تکامل یافته Windows 10 Mobile و انواع نسخههای آن به عنوان یک سیستم عامل محبوب موبایلی شناخته شود و از آن برای گسترش هر چه بیشتر قابلیتهای تلفنهای هوشمند استفاده شود. با توجه به این شرایط خوب است اگر افراد به دنبال آموزش نرم افزار های ویندوز فون، آموزش برنامه نویسی اندروید و آموزش مهارتهای کامپیوتری باشند.
نرم افزار های ویندوز فون
برای موبایلهای هوشمند تا به امروز سیستم عامل اندروید محبوبترین و پر استفادهترین شناخته میشود. درست است که تلاشهایی برای طراحی و معرفی نمونههای دیگر صورت میگیرد اما تا به امروز و به احتمال زیاد در آیندههای دور نیز سیستم عامل اندروید به عنوان یکی از معروفترینها مورد استفاده واقع میشود. با توجه به این مسئله شما این امکان را خواهید داشت تا با دوره آموزش برنامه نویسی اندروید، گامی مهم در جهت کسب درآمد بردارید. برای شروع فعالیت در این راه میتوانید 5 گام گفته شده در زیر را دنبال کنید.
-
تسلط پایهای بر زبان برنامه نویسی جاوا
اگر شما بخواهید انواع اپلیکیشن و یا نرم افزار را برای سیستم عامل اندروید طراحی نمایید، بایستی در ابتدای کار به زبان برنامه نویسی جاوا و اصول مربوط به آن تسلط داشته باشید. این زبان ساده خواهد بود و در صورتی که به درستی مفاهیم مربوط به آن را یاد بگیرید میتوانید عملکرد خوبی در خصوص آن از خود نشان دهید. در این بخش لازم است نسبت به سر تیترهایی مانند کلاسها، وراثت یا Inheritance، رابطها یا Interface، بستهها یا Packages و… آگاهی پیدا کنید. در دورههای آموزشی جاوا روش استفاده از رایجتری APIهای جاوا، شیوه به کارگیری استودیو اندروید و اطلاعات مربوط به کیت توسعه نرم افزاری اندروید به شما ارائه داده خواهد شد.
نرم افزارهای ویندوز فون
-
آشنایی با مقدمات برنامه نویسی اندروید
پس از اینکه به طور نسبی با ضروریات و اصول زبان برنامه نویسی جاوا آشنا شدید، نوبت آن است که نسبت به سر فصلهایی مانند معماری اندروید، عناصر طراحی متریال، آزمودن رایط کاربری، روشهای رفع باگ، آشنایی باFirebase و Google Play در فرادرس آگاهی کسب نمایید. در کنار این سرفصلها لازم است که در خصوص فرایندهای برنامه نویسی اندرویدی نیز آموزش ببینید. در صورتی که این اصول را به خوبی پشت سر بگذارید آنگاه میتوانید به واسطه اندروید استودیو انواع اپلیکیشنهای اندرویدی را طراحی نمایید.
-
اطلاعات خود را تخصصی کنید
لازم است که حال اطلاعاتی ساختاری و تخصصی را در حوزه برنامه نویسی اندروید کسب نمایید. از جمله مسائلی که لازم است در این گام به آنها بپردازید میتوان به گزینههای یادگیری کامل در خصوص کیت توسعه نرم افزاری اندرویدی یا Android SDK، آشنایی با APIهای RESTful، تمرین و کار با شبیه ساز Genymotion، یادگیری اصول ثبت بهترین عملکرد اپلیکیشن، راهنمای استفاده از انواع کتابخوانهها و… اشاره نمود. شما در این بخش آموزشها میتوانید اقدام به طراحی چند اپلیکیشن ساده به منظور تقویت دانستهها و رزومه خود کنید.

-
با علوم اقتصادی همراه شوید
مهم است که شما بتوانید اپلیکیشنی طراحی کنید که هماهنگ با نیازهای کاربران باشد و توجه آنان را به سمت خود جلب کند در کنار اینها اپلیکیشن شما باید بتواند به واسطه آیتمهایی مانند تبلیغات و… برایتان درآمد زایی کند. در این بخش لازم است که آشنایی نسبی با اصول اقتصادی و فرایندهای دیجیتال مارکتینگ کسب نمایید.
-
خود را به چالش بکشانید
سعی کنید یک پروژه واقعی و تخصصی را در دست بگیرید و دانستهها و آموزههای خود را در آن به چالش بکشید. شما با پیش بردن یک پروژه میتوانید انواع آیتمها و گزینههایی که در مسیر آموزش برنامه نویسی اندروید باقی مانده است را به صورت عملی یادبگیرید. در این بخش دانش پایه، خلاقیت و علوم به روز در این موضوعات به شما کمک خواهند کرد که نتیجهای رضایت بخش را تولید نمایید.
جمع بندی نرم افزار های ویندوز فون
به جرأت میتوان گفت دانش و دسترسیهای موجود در خصوص سیستم عامل موبایلی و اپلیکیشنها و نرم افزارهای مربوط به آن در لحظه در حال پیشرفت است. این پیشرفت باعث ایجاد تجربههای جدید و همین طور خدماتی گسترده و آسانتر شده است. برای هماهنگی با این جریانات لازم است که شما نیز مهارتهای پایه برای کار با اینترنت، کامپیوتر و نرم افزارهای پرکاربرد را آموزش ببینید و از آنها در زندگی روزمره خود استفاده کنید. مؤسسات آموزشی و منابع آموزشی بسیاری در دسترس هستند که به شما امکان تسلط یافتن بر روی مهارتهای پایه و تخصصی کامپیوتر را خواهند داد و حتی با ارائه روشهای برنامه نویسی و توسعه تحت سیستم عاملهای مختلف به شما باعث درآمدزایی برایتان خواهند شد.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم