از آنجایی که رشته مهندسی برق یکی از رشتههای سخت فنی و مهندسی محسوب میشود، داشتن علاقه و استعداد از شروط اصلی ادامه تحصیل در این رشته است. تحصیل در این رشته علاوه بر علاقه و استعداد، نیازمند داشتن هوش ریاضی و همچنین سختکوشی است. این رشته برای افراد مستعد و پرتلاش، بازار کار بسیار خوبی دارد؛ اما قبل از ورود به فضای کار تخصصی، باید از نظر علمی و توانایی کار با نرمافزارها به سطح قابل قبولی رسیده باشید. علاوه بر دانشگاه، منابع آموزشی آنلاین متعددی وجود دارد که میتواند به افزایش عمق یادگیری شما کمک کند. در این مطلب به معرفی 10 مورد از برترین سایتها و نرمافزارهایی که دانشجویان مهندسی برق نیاز دارند میپردازیم.
10 سایت کاربردی برای دانشجویان مهندسی برق
زمانی مهمترین مرجع آموزشی دانشجویان رشته مهندسی برق، کتاب و مقالات چاپ شده بود که مساله دسترسی و بهروز بودن آنها یکی از چالشهای مهم دانشجویان به شمار میآمد. در حال حاضر دانشجویان مهندسی برق این امکان را دارند تا با یک کلیک به منابع گسترده و معتبر آموزشی آنلاین هم در فضای وب فارسی و هم انگلیسی دست پیدا کنند. استفاده از این منابع به یادگیری بیشتر و بهتر و آمادگی برای ورود به بازار کار کمک خواهد کرد. اگر میخواهید با وظایف و مسئولیتها، مهارتها، نرمافزارهای مورد نیاز و میزان حقوق مهندسان برق بیشتر آشنا شوید میتوانید آگهیهای استخدامی این رشته را بررسی کنید. برای جستجوی آگهی مورد نظر خود این قسمت را دنبال کنید.
در ادامه، با تعدادی از برترین سایتهای فارسی و انگلیسی مناسب برای دانشجویان مهندسی برق آشنا میشوید:
سایتهای فارسی
electrical4u.ir
سایت جامع مهندسی برق الکتریکال 4 یو، یک منبع جامع فارسی است که شامل جزوات و کتب دانشگاهی، فیلمهای آموزشی، طراحی پروژههای آموزشی و هر منبع دیگر مورد نیاز دانشجویان مهندسی برق است. این سایت همچنین شامل بخش فروشگاه تخصصی است که برای فروش پروژههای صنعتی، پروژههای آموزش محور، محصولات نرم افزاری تخصصی، تجهیزات اندازهگیری و آزمایشگاهی و غیره راهاندازی شده است.
faradars.org
سایت فرادرس منبع آموزشی دروس و رشتههای مختلف است. در بخش مجله فرادرس میتوانید به صدها مقاله معتبر مهندسی، علوم پایه و سایر شاخههای دانشگاهی دسترسی داشته باشید. همچنین این سایت مجموعههای آموزشی متعددی از جمله آموزش برنامه نویسی plc، مجموعه آموزشهای مهندسی برق، آموزشهای مهندسی قدرت، مجموعه آموزشهای مهندسی کنترل و غیره را ارائه میکند.
iceeconf.ir
سایت کنفرانس بین المللی مهندسی برق علاوه بر انتشار فراخوانهای مرتبط با زمان و نحوه برگزاری این کنفرانس، مرجعی برای آشنایی با کارگاههای آموزشی مرتبط و دریافت چکیده مقالات این کنفرانس بینالمللی است.
سایتهای انگلیسی
electronics.wisc-online.com
یکی از مراجع آموزشی باکیفیت برای یادگیری اصول و پایه مهندسی برق الکترونیک، سایت Electronics است. در صورتی که با یادگیری هرکدام از مفاهیم درسی مشکل دارید، میتوانید موضوع مورد نظرتان را در سایت جستجو کرده و از طریق منابع آموزشی صوتی، ساده و قابل فهم یادگیریتان را بهبود بدهید.
allaboutcircuits.com
از مقالات و آموزشهای ویدیویی گرفته تا تالار گفتگو و پادکست، هر آنچه برای یادگیری بیشتر درباره مدارها نیاز دارید، میتوانید در این وبسایت پیدا کنید. در بخش تالار گفتگو میتوانید پس از عضویت در سایت چالشهای یادگیریتان را با دیگر اعضا مطرح کرده و مشکلات مرتبط با یادگیری مباحث را حل کنید.
redcircuits.com
این سایت یک مرجع عالی برای یادگیری طراحی انواع مدار الکترونیکی صوتی است. طراحی تمام مدارهای الکترونیکی صوتی در این سایت به طور کامل توضیح داده شده است.
vlab.co.in
سایت Virtual Labs امکان دسترسی آنلاین به آزمایشگاههای مرتبط با رشتههای مهندسی و علوم را فراهم کرده است. دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد میتوانند از طریق این سایت به آزمایشگاههای مجازی و متعددی در حوزه مهندسی و علوم پایه دسترسی داشته باشند.
techonline.com
این وبسایت مرجعی عالی برای دسترسی به مقالات آموزشی و بهروز مرتبط با الکترونیک است. شما میتوانید با جستجوی کلیدواژه مورد نظرتان مثل “”Signal processing (پردازش سیگنال)، به مقالات آموزشی متعددی در باره موضوع جستجو شده دسترسی پیدا کنید.
twysted-pair.com
این سایت یک مرجع آموزشی رایگان دیگر در حوزه موضوعات مرتبط با مهندسی برق است که در آن میتوانید به دورههای آموزشی و معرفی انواع نرمافزارهای مرتبط و کاربرد آنها دسترسی داشته باشید.
instructables.com
یکی از وبسایتهای کاربردی برای دانشجویان مهندسی برق، سایت Instructables است که در آن میتوانید پروژههای ساخته و اجرا شده توسط کاربران دیگر در حوزه مهندسی برق را ببینید. همچنین در این سایت میتوانید برای اجرای پروژههای خودتان دستورالعمل تعریف کرده و از طریق انجمن با دیگر اعضا در ارتباط باشید.
10 مورد از برترین نرم افزارهای مهندسی برق
برای ورود به بازار کار رشته مهندسی برق نیاز به تسلط بر تعدادی از نرمافزارهای مرتبط مهندسی دارید. در ادامه 10 مورد از برترین نرمافزارهای مهندسی برق را معرفی کردهایم:
Altium Designer
نرم افزار آلتیوم دیزاینر (Altium Designer)، یکی از نرمافزارهای قدرتمند برای طراحی PCB و طراحی و آنالیز مدارهای آنالوگ و برخی مدارهای دیجیتالی است. از طریق بخش کتابخانه این نرمافزار میتوانید خیلی سریع قطعه مورد نظرتان در طراحی مدار را پیدا کنید. نرم افزار altium به داشتن کتابخانههای کامل و بینقص معروف است.
DIGSILENT PowerFactory
نرم افزار digsilent یک ابزار شبیهسازی برای محاسبه و تحلیل رفتار سیستم های قدرت به منظور طراحی و بهرهبرداری است. این نرم افزار یک ابزار محاسباتی قوی و همچنین ابزاری در دسترس و سریع برای حل مسائل برقی محسوب میشود.
Proteus Design Suite
نرم افزار پروتئوس ابزاری برای شبیهسازی، تست و طراحی خودکار مدار الکترونیکی است که امکان مدلسازی از دستگاههای قابل برنامهریزی (مثل میکروپروسسورها، میکروکنترلرها و غیره) را فراهم آورده است. از طریق این نرمافزار میتوانید مدار ساخته شده خود را تست کرده و پس از رفع ایرادات برای آن pcb طراحی کنید.
Autodesk AutoCAD Electrical
نرم افزار اتوکد الکتریکال برای طراحی مدارهای الکتریکی به کار میرود. از طریق این نرمافزار میتوانید به طراحی 3 بعدی مدار، درج توضیحات در کنار مدارهای طراحی شده، رفع ایرادات مدار و غیره بپردازید.
CodeVisionAVR
نرم افزار code vision avr یک برنامه تخصصی برای مهندسان برق و کامیپوتر است که از آن برای برنامه نویسی میکروکنترلرهای AVR استفاده میشود.
Eplan Pro Panel
اپلان پرو نرمافزاری برای اتوماسیون صنعتی و مدیریت پروژههای الکترونیک (از طراحی تابلو برق گرفته تا سیستمهای الکتریکی نیروگاه برق) است. به وسیله این نرمافزار میتوانید به طراحی 3 بعدی تابلو برق پرداخته و به راحتی از اطلاعات پروژه خودتان گزارشگیری کنید.
Cadence SPB Allegro and OrCAD
این نرمافزار از قدیمیترین و قدرتمندترین ابزارهای طراحی و شبیه سازی مدارات الکتریکی است. چه برای طراحی و چه برای شبیه سازی مدار آنالوگ یا دیجیتال میتوانید از این نرمافزار و کتابخانه قدرتمند آن (شامل بیش از 3 هزار قطعه) استفاده کنید.
Siemens SIMATIC STEP 7
این نرمافزار قدرتمند جهت برنامهنویسی PLC های تولید شرکت زیمنس کاربرد دارد. شرکت زیمنس برای سیستم های اتوماسیون، سری PLC هایS200 تا S400 را تولید کرد که برنامهریزی و پیکربندی سخت افزاری آنها را میتوان از طریق این نرمافزار قوی انجام داد.
DIALux
دیالوکس نرمافزاری پیشرفته برای طراحی، محاسبه و بررسی نورپردازی داخل ساختمان است که برای مهندسان برق (گرایش الکترونیک) کاربرد دارد. شما میتوانید در این نرمافزار با وارد کردن مشخصات مربوط به ابعاد محیط، رنگ، بافت و غیره، روشنایی محیط را محاسبه کنید.
CST Studio Suite
این نرمافزار ابزاری قدرتمند برای طراحی و تجزیه و تحلیل سیستمهای الکترومغناطیسی بوده که از طریق آن میتوانید به شبیهسازی عددی میدانهای الکترومغناطیسی، طراحی مدارات فرکانس بالا و انواع آنتنها بپردازید.
جمع بندی
منابع و ابزارهای متعددی برای دانشجویان و مهندسین برق وجود دارد که میتوانند در جهت بهبود یادگیری و پیشبرد اصولی کار از آنها استفاده کنند. در این مقاله 10 مورد از برترین سایتها و نرمافزارهای مورد نیاز دانشجویان رشته مهندسی برق را به شما معرفی کردیم که مسیر یادگیری و اجرای کار تخصصی را برایتان هموارتر میکند.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم