شرکت گوگل به تازگی نسخهی اولیهای از «اندروید 14» برای کاربران گوشیهای هوشمند «گوگل پیکسل» ارائه نموده است، که در آن ویژگیها و قابلیتهای جدیدی مشاهده میگردد. نسخه پایدار اندروید 14 اواخر سال 2023 برای تمامی گوشیهای اندرویدی عرضه میشود. اگر شما هم به سیستم عامل اندروید و آخرین اخبار پیرامون آن علاقه داریم، از شما دعوت میکنیم تا در این مقاله از مجله اینترنتی اندرویدزوم همراه ما باشید، با بررسی اندروید 14 و معرفی ویژگیهای جدید این سیستم عامل؛ با ما همراه باشید.
معرفی اندروید 14
شرکت گوگل قبل از رونمایی اندروید 10، نام غذاها و دسرهای شیرین متفاوتی را بر روی نسخههای اندروید خود میگذاشته است، مانند اندروید مارشملو (نسخه 6)، اوریو (نسخه 8) و شیرینی پای (نسخه 9) و پس از آن، تنها از عدد برای نامگذاری نسخههای مختلف اندروید استفاده مینماید؛ اما شرکت گوگل در بخش داخلی خود، هنوز از نام دسرها و غذاهای شیرین برای نامگذاری نسخههای اندروید خود استفاده میکند و نام اندروید 14، «کیک وارونه Upside Down Cake» میباشد.
در مورد تاریخ نهایی انتشار اندروید 14 هنوز خبر رسمی و موثقی در اختیار نیست، اما شرکت گوگل به این نکته اشاره کرده است که، اندروید 14 در اواخر ماه ژوئن به نقطهی پایداری برای انتشار نهایی میرسد و پس از آن تاریخ، تیم توسعهدهندگان و برنامهنویسان «یک هفته» مهلت دارند، تا آخرین تستهای خود را برای بررسی پایداری و عملکرد مناسب اندروید 14 انجام دهند. شایان ذکر است، که این نسخه از اندروید، در ابتدا برای گوشیهای هوشمند «پیکسل Pixel» منتشر میگردد؛ برای آشنایی بیشتر با گوشیهای سری هوشمند پیکسل، از شما دعوت میکنیم که مقالهی «بررسی کامل گوشی گوگل پیکسل 7 + عکس ها و امکانات Google Pixel 7» را مطالعه بفرمایید.
حال که آشنایی اولیهای با اندروید 14 پیدا کردیم، زمان آن رسیده است که به سراغ بررسی تغییرات و ویژگیهای جدید این نسخه از سیستم عامل اندروید برویم؛ همراه ما باشید.

تغییرات اندروید 14
شرکت گوگل در طی روند توسعهی اندروید 14، بیشتر بر روی ویژگیهای بنیادین اندروید تمرکز کرده است؛ بخشهایی از اندروید که شرکت گوگل در آنها تغییرات ایجاد نموده، عبارتاند از:
- بخش دسترسی (Accessibility)
- بخش باتری (Battery Features)
- بخش حریم خصوصی (Privacy Features)
- قابلیتهای بین دستگاهی (Cross-Device Features)
- اتصال به ماهواره (Satellite Connectivity)
- پیشبینی ژستها (Predictive Gesture)
- نرمافزارهای کلون (Cloned Apps)
- قابلیت Bloatware یاب (Bloatware Finder)
در ادامه، تغییرات هر کدام از بخشهایی که نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.

بخش دسترسی (Accessibility)
شرکت گوگل همیشه در اندرویدهای مختلف، توجه ویژهای بر روی ویژگیهای و قابلیتهای مورد نیاز افراد کمتوان، داشته است؛ به عنوان مثال در اندروید 12، ویژگی «بزرگنمایی» را بهبود بخشید و در اندروید 13، حالتهای خواندن جدیدی را برای افراد کمبینا و نابینا، عرضه کرد. در اندروید نسخه 14 نیز، شاهد توسعه و بهبود ویژگیهای دسترسی برای افراد کمتوان هستیم. برخی از این تغییرات عبارتاند از:
- فونتهای بزرگتر
- پشتیبانی بهتر از زبانها
بیایید تغییرات بهوجود آمده در هر کدام از موارد بالا را، بررسی کنیم.
پیشنهاد آموزشی مرتبط:
- آموزش عکاسی حرفه ای با موبایل – کلیک کنید.
- آموزش ویرایش عکس با لایت روم در گوشی های هوشمند – کلیک کنید.
فونت های بزرگ تر
سیستم عامل اندروید سالها است که از فونتهای بزرگ پشتیبانی میکند، اما اگر بزرگترین فونت موجود نیز، برای کاربران کافی نبوده باشد چه؟ خوشبختانه در اندروید 14، شاهد فونتهای بزرگتری هستیم. شرکت گوگل اعلام کرده است که، در اندروید 14 کاربران قادر به افزایش 200 درصدی اندازهی فونت هستند، در حالی که در اندروید 13، کاربران تنها تا 130 درصد قادر به افزایش اندازهی فونت گوشی هوشمند خود بودند.
شرکت گوگل در اندروید 14 علاوه بر تغییر بیشینه اندازه فونت، ویژگی جدیدی نیز تحت عنوان «مقیاس بندی غیر خطی فونت» تعبیه نموده است؛ این قابلیت و ویژگی، فونتهایی که هم اکنون بزرگ هستند را، بدون تغییر نگه میدارد و تنها نوشتههایی با فونتهای ریز را بزرگ میکند. به عنوان مثال، کاربران با انتخاب این ویژگی، وقتی اندازهی فونت را بزرگ مینمایند، قسمتهای از متن که در حال حاضر فونت درشتی دارند (مانند عنوانهای اصلی) را، بدون تغییر حفظ میکند و تنها قسمتهایی از متن که فونت ریزتری دارند را، بزرگ میکند.
پیشنهاد آموزشی مرتبط:
- آموزش فتوشاپ آنلاین فتوپی Photopea تحت وب و اندروید – کلیک کنید.
- آموزش استفاده از فیلترها در فتوشاپ (Photoshop) – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش فتوشاپ (Photoshop) – کلیک کنید.
پشتیبانی بهتر از زبان ها
اندروید 14 ترفندهای بیشتر و بهبودیافتهتری برای پشتیبانی از زبانهای مختلف، نسبت به نسخههای قبلی خود، دارد؛ به عنوان مثال، اندروید 14 با کمک Grammatical Inflection API، از زبانهایی که دارای دستور زبان جنسیتی هستند (مانند زبان فرانسوی و آلمانی) پشتیبانی بهتری به عمل میآورد. همچنین در اندروید 14، ویژگیها و قابلیتهای دقیقتر و پیشرفتهتری در اختیار توسعه دهندگان گذاشته است؛ قابلیتهایی مانند:
- سفارشیسازی فهرست زبانها بر حسب منطقه
- اجرای آسانتر و دقیقتر آزمایشهای A/B
- پشتیبانی بهتر از دستورهای صوتی
- و…

بخش باتری (Battery Features)
شرکت گوگل در اندروید 14 سعی کرده است تا عمر باتری را بهبود ببخشد، البته ویژگیهای عظیمی مانند حالت Doze یا Ultra Power Saving Mode رونمایی نکرده، اما در پس زمینه، بهبودهای مختلفی را ارائه نموده است. برخی از تغییرات و بهبودهای اندروید 14 در بخش باتری عبارتاند از:
- مدیریت بهتر برنامههای پشت زمینه
- مدیریت بهتر استفاده از چیپستهای پردازنده و چیپستهای گرافیکی
- مدیریت استفاده از اینترنت داده و Wi-Fi
- و…
شایان ذکر است، که این ویژگیها در گوشیهای هوشمند مختلف، متفاوت میباشد، زیرا تقریباً تمامی شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند، پوسته، رابط کاربری و ویژگیها و قابلیتهای مختلفی را به اندروید خالص، اضافه میکنند و در گوشیهای هوشمند خود استفاده مینمایند.
بخش حریم خصوصی (Privacy Features)
متأسفانه اندروید 14 بر خلاف نسخهی گذشتهی اندروید، تغییرات بزرگی در بخش حریم خصوصی نداشته است، اما همچنان شاهد برخی بهبودها و تغییرات در بخش حریم خصوصی اندروید 14 هستیم. یکی از بزرگترین تفاوتهای اندروید 14 با اندروید 13 در بخش حریم خصوصی، این است که برنامههای قدیمی و خارج از آپدیت، دیگر قابل نصب نیستند و کاربران حتماً باید از جدیدترین نسخههای نرمافزارها استفاده کنند. این تغییرات بیشتر گریبان گیر نرمافزارهایی میشوند که برای APIهای اندروید 5.1 ساخته شدهاند، میگردد و آنها را هدف قرار میدهد. این تغییرات به دلیل مورد هدف قرار گرفتن APIهای قدیمی توسط بدافزارها و جلوگیری از ورود آنها به گوشی هوشمند کاربران، میباشد. البته لازم به ذکر است، که برنامههای قدیمی که در حال حاضر بر روی گوشی کاربران قرار دارند، پس از بهروزرسانی اندروید، قابل استفاده هستند، اما گوشیهای جدیدی که کاربران خریداری میکنند، قادر به نصب برخی از نرمافزارهای قدیمی، نیستند و حتماً باید نسخههای جدید و آپدیت شدهی آنها را، نصب کنند.
پیشنهاد آموزشی مرتبط:
شایان ذکر است، که گوگل از الگوریتمهای جدیدتر و پیچیدهتری برای شناسایی بدافزارها در اندروید 14 استفاده میکند، که این امر موجب افزایش امنیت این سیستم عامل محبوب میگردد.

قابلیت های بین دستگاهی (Cross-Device Features)
یکی از دلایل محبوبیت سیستم عامل اندروید در بین توسعهدهندگان و شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند، «قابلیت بین دستگاهی» آن میباشد؛ این قابلیت به توسعهدهندگان رابطهای کاربری و نرمافزارهای اندرویدی این امکان را میدهد که، سیستمعامل اندروید و همچنین ویژگیها و قابلیتهای نرمافزاری را، با توجه به صفحه نمایشهای متفاوت و رابطهای کاربری گوناگون را، به راحتی بهینهسازی نمایند. شایان ذکر است، که شرکت گوگل اعلام نموده که، پیشنمایش SDK بین دستگاهی خود را در اختیار توسعهدهندگان میگذارد تا برنامهها و نرمافزارهای خود را به شیوهای آسانتر برای دستگاههای اندرویدی مختلف، بهینهسازی کنند.
اتصال به ماهواره (Satellite Connectivity)
شرکتهای بزرگ عرصه انتقال اطلاعات (مانند کوالکام، هوآوی و تی موبایل) آمادگی خود را برای ارائهی سرویسهای اینترنت ماهوارهای اعلام کردهاند و خوشبختانه شرکت گوگل در اندروید 14، از قابلیت اتصال به ماهوارهای پرده برداشته است. هیروشی لاکهایمر (مدیر اجرایی گوگل) طی توییتی، از قابلیت اتصال به ماهواره در اندروید 14 خبر داد؛ اما متأسفانه اطلاعات دقیق بیشتری از این ویژگیهای این قابلیت در رسانهها منتشر نشدهاند، اما بهطور قطع این قابلیت حداقل از اتصال به سیستمهای ماهوارهای بومی، پشتیبانی مینماید.
پیش بینی ژست ها (Predictive Gesture)
یکی دیگر از ویژگیهای جدیدی که در اندروید 14 تعبیه شده است، ویژگی «پیشبینی ژستها» میباشد؛ گوگل اعلام کرده است که، ژستهای لمسی کاربران در اندروید 14، با دقت بیشتر و سرعت بالاتری شناسایی میشوند. شایان ذکر است که شرکت گوگل در بخش ژستهای عقب رفتن در اندروید نیز، بهبود یافتهاند و کاربران دیگر با مشکل تفاوت ژست عقب رفتن در صفحات، با مشکل مواجه نخواهند شد.
پیشنهاد آموزشی مرتبط:
نرم افزار های کلون (Cloned Apps)
برخی از OEMها دارای این ویژگی هستند که، از روی یک نرمافزار، نسخههای بیشتری بر روی گوشیهای هوشمند، ایجاد شود؛ شایان ذکر است که، این ویژگی در حال حاضر بر روی برخی از گوشیهای هوشمند وجود دارد، اما ویژگی و قابلیت اصلی اندروید محسوب نمیگردد و به کمک رابط کاربری اجرا میگردد. شرکت گوگل اعلام کرده است که، این ویژگی بهطور پایه در اندروید 14 وجود دارد و بر روی تمامی گوشیهای هوشمند اندرویدی، وجود خواهد داشت.

قابلیت Bloatware یاب (Bloatware Finder)
نرمافزارهای Bloatware یکی از مشکلاتی است که، دستگاههای اندرویدی با آن مواجه هستند؛ این دسته از نرمافزارها، از طریق اپراتورها بر روی گوشیهای هوشمند نصب میگردند و کاربران از وجود آنها بیخبر میباشند. شرکت گوگل اعلام کرده است که، در اندروید سیستم Bloatwareیاب جدیدی تعبیه نموده که، لیست این نرمافزارها را به کاربران نشان میدهد و علاوه بر آن، کاربران قادر به حذف آنها نیز هستند. شایان ذکر است، این سیستم در شناسایی برخی از بدافزارهایی که از طریق نرمافزارها به گوشیهای هوشمند منتقل میشوند نیز، کمک شایانی مینماید.
لیست مقالات تکمیلی یا مشابه
- بررسی کامل گوشی گوگل پیکسل 7 + عکس های گوشی Google Pixel 7
- بررسی گوشی هوشمند ایسوس راگ فون 6 پرو + تصاویر گوشی ASUS ROG Phone 6 Pro
- بررسی کامل گوشی وان پلاس 10 پرو + عکس ها و امکانات OnePlus 10 Pro
- 15 بهترین نرم افزار های عکاسی برای اندروید + لینک دانلود
- 15 بهترین نرم افزار های اندرویدی ادیت عکس با گوشی + لینک دانلود
- بهترین موزیک پلیر های اندروید + معرفی 15 بهترین پخش کننده موسیقی اندروید
- 5 تا بهترین گوشی های اندرویدی برای عکاسی + به همراه عکس و بررسی تخصصی
- بررسی تخصصی گوشی Galaxy S22 Ultra سامسونگ + تصاویر این گوشی
- بهترین ساعت های هوشمند برای اندروید + معرفی و بررسی تخصصی به همراه عکس
- لیست 5 بهترین گوشی های تاشو اندرویدی + جدول مقایسه تخصصی و عکس
- لیست محبوب ترین سری گوشی های شیائومی + جدول مقایسه تخصصی و عکس
- سری گوشی های Galaxy S23 سامسونگ + جدول مقایسه تخصصی و عکس
سخن پایانی
سیستم عامل اندروید همیشه به ویژگیهای جدیدی که در اختیار کاربران میگذارد، معروف است؛ با اینکه ما شاهد ویژگیهای جدید و بهبودهایی در اندروید 14 هستیم، اما این نسخه مانند نسخههای قبلی، از ویژگیها و قابلیتهای جدیدی رونمایی نکرد و تنها شاهد برخی بهبودها و اضافه شدن قابلیتهایی بودیم، که در حال حاضر بر روی رابطهای کاربری و سیستم عاملهای مختلف، وجود دارند.
تاریخ نهایی انتشار اندروید 14 بهطور دقیق مشخص نیست و همچنین شرکتهای مختلف تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند نیز، هر کدام جدول برنامهریزی جدایی برای شخصیسازی و انتشار اندروید 14 برای گوشیهای هوشمند خود دارند؛ اما میدانیم که در اواخر سال 2023 میلادی، شرکت گوگل، اندروید 14 را بهطور رسمی و پایدار برای گوشیهای هوشمند «پیکسل Pixel» خود، عرضه مینماید.
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که با مطالعهی این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید؛ در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که، بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما میگردد.
قوانین بخش نظرات در اندرویدزوم